Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver RGB cu LCD

Vizitator cat87

Postări Recomandate

Vizitator cat87

Salutare!

Ma cam chinui sa fac un Driver de LED-uri RGB, dar care totodata sa aiba un afisaj LCD, cu un meniu, ceva de genul acesta:

Problemele cele mai mari le am in ceea ce priveste programarea. Am gasit bucatele de program atat pentru driver cat si pentru LCD, dar ele sunt separate. Problema mea e cum sa le pun pe toate intr-un singur program functionabil.

Partea de driver RGB o vreau destul de simpla. La apasarea pe un buton sa se treaca la urmatoarea culoare din memorie. Vreau sa dau utilizatorului posibilitatea de a-si face singur propria culoare, precum si stocarea acesteia intr-o memorie eeprom.

Pentru LCD am gasit o schema pentru controlarea lui prin 2 canale.

[attachment=1]2wirelcd.jpg[/attachment]

Aceasta este schema de driver care intentionez sa o folosesc.

[attachment=0]RGB driver.pdf[/attachment]

In principiu, as dori niste sfaturi utile despre ce PIC sa folosesc, si cum sa fac programarea. Nu vreau mura in gura, poate niste link-uri care sa ma ajute, da daca e cineva dispus sa imi arunce un programel gata facut, eu nu ma supar... :101

Ar mai fi si http://winavr.scienceprog.com/example-a ... utine.html

Pare simplu la prima citire, voi aprofunda maine, sa vad daca pot folosi asa ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator yo9hnh

Degeaba incerci sa lucrezi cu WinAVR ca ala nu e pentru picuri ci pentru atmega.Eu iti recomand mikropascal.E foarte bun pentru incepatori si Helpul e foarte bine detaliat,contine f multe subrutine.Ceea ce vrei tu de facut e destul de simplu :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări