Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor amplificator AD-022 100W

Vizitator jokyno87

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DJ_Speedy

3

• EmyRulz

3

• Sharky

2

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

E cam mic la 10-22k, vin practic 3 impedan?e în paralel: cea de ie?ire a pl?cii de sunet (necunoscut?, dar probabil tot mic?, ie?irile pot fi comutate ptr linie sau c??ti), cea de 10k a integratului ?i pu?ometrul. Nici schema folosit? nu e extraordinar?.Totu?i prin posibilitatea ''apropierii'' intr?rii amplifului de mas? cu pu?ometrul, va dispare o parte din zgomot.

Impedanta de iesire a sursei vine in serie! Dar asa e, e cam mic dar din pacate nu se poate altfel(ma rog se poate dar...) si o sa explic si de ce. Singura solutie corecta este un pot+buffer.

Daca ai potentiometru liniar iti iese o caracterestica apropiata de cea logaritmica in acest caz.

E adevart ca daca punem pot de 100k o sa aiba o caracteristica mai "logaritmica"(ma rog tot departe de ea este si tot un r**t e), problema majora e alta in schimb. Atunci cand cursa pot este la jumatate aprox, impedanta echivalenta a sursei(vazuta dinspre amplif) este cam 50k. Asta formeaza un filtru cu condul de 2.7n(care dupa parerea mea e cam mare). In acest caz(simulati daca nu ma credeti) atenuarea incepe de pe la 5-6 kHz si la 14khz am deja jumatate din semnalul care trebuia sa il am! Deci filtrul taie din inalte destul de consistent. De altfel, constatare personala, atunci cand un amplificator este condus dintro sursa cu impedanta de iesire excesiv de mare(cum e cazul cu potul de 100k) cresc si distorsiunile semnificativ.
Link spre comentariu

Dap, si mie imi facea mai urat cand pusesem potentiometru, asa ca am ramas la reglajul din placa de sunet si e foarte ok (am Creative). Prima data l'am avut montat pe... carton, iar a 2'a oara pe un PCB facut la plezneala, si avea zgomot de fond la volum mic. Dupa ce am proiectat atent un PCB mai frumos zgomotul de fond a disparut in intregime. Nu stiu care e treaba cu kiturile de la Adelaida ca nu am folosit, dar parca se mai plangea cineva de ele. Eu am facut dupa schema de pe The BoomSpeaker si suna foarte bine.

@ EmyRulz, poti sa'mi explici si mie varianta cu pot+buffer? Eu il am pe un subwoofer deci nu trebuie sa'mi fac griji despre taierea inaltelor, dar sunt curios de ce capata un usor bazait cand foloseam potentiometrul, si cum se poate preveni el.

Link spre comentariu

Dap, si mie imi facea mai urat cand pusesem potentiometru, asa ca am ramas la reglajul din placa de sunet si e foarte ok (am Creative). Prima data l'am avut montat pe... carton, iar a 2'a oara pe un PCB facut la plezneala, si avea zgomot de fond la volum mic. Dupa ce am proiectat atent un PCB mai frumos zgomotul de fond a disparut in intregime. Nu stiu care e treaba cu kiturile de la Adelaida ca nu am folosit, dar parca se mai plangea cineva de ele. Eu am facut dupa schema de pe The BoomSpeaker si suna foarte bine.

@ EmyRulz, poti sa'mi explici si mie varianta cu pot+buffer? Eu il am pe un subwoofer deci nu trebuie sa'mi fac griji despre taierea inaltelor, dar sunt curios de ce capata un usor bazait cand foloseam potentiometrul, si cum se poate preveni el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări