Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru Tico

Vizitator tornado220

Postări Recomandate

Vizitator tornado220

Buna ziua! Sunt fericitul posesor al unui Daewoo Tico.As dori sa stiu daca exista vreo schema cu leduri pentru un turometru, si daca se poate adapta pentru motorul cu 3 cilindri.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• johans

8

• Dr.L

3

Salut,gasesti turometru pentru tico,matiz pe http://www.adelaida.ro. La tine e simplu ,la mine la fiat panda, am doua bobine de inductie si nu stiu ce turometru sa adaptez :jytuiyu .Este posibil sa mearga si la mine cu K1 la prima pozitie ?,2 cilindri 4 timpi? mentionez ca motorul are 1108 cm ,4 cilindri in linie(injectie electronica Multipunct)

Cu stima.

Link spre comentariu

ori legi turometrul la o singura bobina si il setezi pt 1 singura bobina,ori insumezi semnalele de la ambele bobine cu niste diode rapide si il setezi pe 4 cil :da

Link spre comentariu

Asa ma gindeam si eu ,e mai ciudat la fiat .Multumesc . Am montat acum doi ani un turometru de la un aro pe o dacie 1310 si imi indica turatia la jumatate,tin minte ca am modificat o rezistenta pe intrare si a mers . Am gasit pe net turometre mici care se monteaza pe stilpul masinii si ma gindeam poate merge decapsat si calibrat pentru 2 pistoane ,4 timpi :jytuiyu Mentionez ca la aro avea un senzor montat pe carcasa cutiei de viteze in dreptul volantei si mai avea un modul intre senzor si turometru .

Link spre comentariu

Nu este nici o problema,culegi semnalul de pe bobina de inductie (de pe -) si setezi K3 in pozitia matiz, 3 cilindri ,4 timpi. Descarca prospectul care l-am atasat.

Link spre comentariu

toate ticourile au 1 singura bobina. alea cu 'injectie'(care e de fapt injectie monopunct) sunt tot cu carburator si restul instalatiei clasice + un limitator de noxe(parca)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salut,Am o intrebare:...De ce la masini mai noi nu merge montat turometru pe bobina de inductie? .......... :jytuiyu ...........Am inteles ca e destul de complicat de cautat semnalul in ECU si s-ar putea sa fie capsulat la modelele care nu au din fabrica.............e singurul lucru care nu imi place la acest fiat panda activ/2008. Ma poate ajuta cineva cu vreo schema cu preluarea semnalului de pe fisa ? Cu stima.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut,Am o intrebare : Vreau sa ma leg de firul + ,de la una din bobinele de inductie (avand doua ),cu un turometru de dacie doar de test . Va rog sa-mi spuneti ce as putea intercala intre firul de + si turometru , pentru a nu strica ceva .....masina are ecu si nu gasesc de unde sa ma leg si as incerca asa. Risc sa stric Ecu?Ps. Turometru e functional si l-am probat pe dacie.Cu stima ,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări