Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp combo (de criza) din recuperari

Vizitator

Postări Recomandate

Foarte frumos, deja ne-am obisnuit cu aspectul deosebit la constructiile tale, dar sunt convins ca multa lume ar dori sa vada si schema. Daca zici ca suna ca amplificatoarele anilor '60 cu atat mai mult! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

11

• zal

4

• blue

2

• +_Florin_+

2

Top autori în acest subiect

Nu trebuie refacuta schema ; se intelege totul si in plus e o schema clasica. In intrari (cu ECC83) am utilizat de obicei rezistenta anodica de 180...220Kohmi si 1k8...2k2 in catod. Atunci cind by request a trebuit sa reduc fisiitul la amplificatoare de chitara am folosit un capacitor (zeci/sute de picofarazi) in paralel cu rezistenta de reactie negativa care pleaca din secundarul transformatorului de iesire spre defazor. O chitara "duce" pina pe la 7KHz si atenuarea cu o panta mica a frecventelor de peste 8...10KHz nu altereaza sunetul original.

Link spre comentariu

Cum am mai spus dif fata de o schema clasica(tipica) de acest gen e un control mai precis al biasului pe finale si alim. cu HT a TU dupa al-2-lea cond de filtraj ........pt al face cit mai silenzios posibil,oricum am folosit pina la urma un traf de iesire fender original...pt basi mai profunzi ar fi util cred un trafo de VOX AC15 de la hammond...sa vad ce zice prietenul(clientul) meu la probe.....mai ales ca-l va folosi in concert dar mai ales in un studio de inregistrari..... :dans:

Link spre comentariu

:aplauze Un adevarat aspect vintage ! Felicitari !

Multumesc mult si parca as pune si un mic demo cu video ...... :freaza: (sa prind la inghesuiala un chitarist ...ca eu nu le am :cry: ) ce zici, crezi ca ar fi util ?!
Link spre comentariu

:aplauze Felicitari Gabriele !

Multumesc mult Remus,am creat acest "head" pt amicul meu dar si ca un tribute pt cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor( parerea mea)

:n1 :n1 :n1 :n1

Posted Image

Lasind gluma la o parte nu biasul la impresionat pe prietenul(clientul) meu ci dinamica si multitudinea de armonici .....mai ales cind intra in saturatie ...deci cind practic distorsioneaza realizind o multitudine de armonici ....placute totusi pt urechi :dans:

Ce se vede in filmulez e nimic... pe linga ce poate tipul sa scoate ,a probat head-ul mai bine de 1 ora....

cinta la chitara de 18 ani cite 2-3 ore pe zi ....are vreo 3 chitari si tot atite alte ampuri de firma si totusi....

Link spre comentariu

In urma cu aproape 30 de ani, cind puneam prima oara mina pe griful unei chitari, ascultam pe casete inregistrate dupa inregistrarea inregistrarii cite unui disc adus "de dincolo" Jimi Hendrix, Pink Floid sau Deep Purple. Un an mai tirziu cintam cu bass-ul pe o Doina Concert si era prima trupa in care cintam si ne placea cum suna. De atunci am ramas un nostalgic al "lampilor" desi, recunosc, majoritatea constructiilor le fac solid state. Sonoritatea unui amplificator pe tuburi atunci cind intra in saturatie e placuta in comparatie cu ceea ce se aude la o statie cu tranzistoare cind incepe sa fie supramodulata. Incomparabil! Dupa mine, la saturatie se poate da cel mai mult seama cit de mult conteaza un bias corect.

Link spre comentariu

In urma cu aproape 30 de ani, cind puneam prima oara mina pe griful unei chitari, ascultam pe casete inregistrate dupa inregistrarea inregistrarii cite unui disc adus "de dincolo" Jimi Hendrix, Pink Floid sau Deep Purple. Un an mai tirziu cintam cu bass-ul pe o Doina Concert si era prima trupa in care cintam si ne placea cum suna. De atunci am ramas un nostalgic al "lampilor" desi, recunosc, majoritatea constructiilor le fac solid state. Sonoritatea unui amplificator pe tuburi atunci cind intra in saturatie e placuta in comparatie cu ceea ce se aude la o statie cu tranzistoare cind incepe sa fie supramodulata. Incomparabil! Dupa mine, la saturatie se poate da cel mai mult seama cit de mult conteaza un bias corect.

Asa este ,nimic nu se compare cu un amp pe tuburi pt chitara in saturatie ca timbrica si bogatia de armonici, ca sa nu mai vorbim de efecte (pedale) care in ultimi 15-20 ani sunt inlocuite cu simulatoare digitale...... :sparge: nu de altceva dar viitorul meu proiect va fi un Leslie speaker....mister.... :rzb
Link spre comentariu

Aici sunt inca la mare cautare.....in special Leslie hammond ....dar desigur (si senzatia pe care o da )efectul in sine ...nu poate fi comparat cu efecte cu procesoare :sparge: de 2 lei(ron)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări