Vizitator Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Gata si fratioru' am pus pt ton butoane albe... urmeaza........ oare ca sa fie Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Are 2 difuri peavey cca38w. Tot din recuperari...initial vroiam sa bag asa ceva.... Dupa care ...m-am sucit si am creat un mic amp pe tuburi cu 6l6 ca finale 460v anodica adica cca40w cu dimensiuni minime... cam asa + o mufa care va alimenta .... ce altceva mai putea lipsi ...un EM87 ochiul magic si voila.. Stiu (sunt constient) ca va cam plictisesc :cry: dar trebuie sa-mi umplu si eu timpul liber cu ceva... In curind alte creaturii........... Link spre comentariu
ratza Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Nu ne plictisi?i deloc, dimpotriv?! Ce bine ar fi s? am ?i eu ritmul de lucru ?i îndemînarea dumneavoastr?... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Nu ne plictisi?i deloc, dimpotriv?! Ce bine ar fi s? am ?i eu ritmul de lucru ?i îndemînarea dumneavoastr?...Bine, pai atunci ......urmatorul va fi un head pt chitara .... Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Apropo' de tensiunea anodica de 340V la EL84 : in datasheet-ul de la Philips si de la EIRC tensiunea anodica maxima e de 550V (e vorba de Uao) iar pentru clasele de functionare A, AB, etc are intr-e 250-300V. Ma gindesc ca nu se intimpla nimic atita timp cit nu depaseste puterea anodica disipata. In anii 80' am reparat citeva Doina Concert care initial aveau redresor cu tub si le-am facut redresor cu siliciu (F407) fara rezistenta serie cu dioda si le-am alimentat cu 320V. La una dintr-e statii am facut finalul in clasa A utilizind transformatorul de iesire original dar montat cu infasurarile primare inseriate si toate au functionat ani buni fara probleme. Oricum, felicitari pentru realizarile prezentate si astept sa admir head-ul pentru chitara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 Adevarat in legatura cu tensiunile anodice.........prin ani '70 construiam SE-uri cu EL84 (6p14p) si nu depaseam 300v ... mai ales pt faptul ca nu aveam(gaseam )condesatoare electrolitice ca acum la 450-500V tin minte cele rusesti erau la 300V....trebuiau formate treptat pt max de tens. era un chin de multe ori explodau facind un fum alb inecacios ......mai luam piese si de la brunetii care-si faceau veacul la coloane...la universitate (prieteni stiu de ce) ..... aia cu PL-urile si nunumai... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 EL84 merge fara probleme pina la 400V pe anod dar NU si pe g2(pe g2 tensiunea este bine sa fie in jur de 250v atunci cind tensiunea de alimentare anodica atinge 400v),la 400v anodic trebuiesc socluri de buna calitate. Link spre comentariu
zal Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 ...mai luam piese si de la brunetii care-si faceau veacul la coloane...la universitate (prieteni stiu de ce) ..... aia cu PL-urile si nunumai...Da, ce de tantali ?i al?i cond am luat, din care nu am ales decît cî?iva buni. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 Din fericire mai erau si alte surse :drac: care (inca) nu se pot spune....(prieteni stiu de ce) daca nu ma insel la magazin prin '76 un BC107 costa peste 50 lei si cam tot atit un Led . :cry: .....iar la restaurant cu bani astia se minca si bea pe saturate Link spre comentariu
zal Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 Era chiar 70 lei un BCxxx, mai ieftini erau cei ruse?ti sau din CAER, îns? de regul? erau dep??i?i, cu Ge. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Asadar ...cum am promis uite sasiul.......si carcasa in tolex negru transformatoarele retea/droser/iesire home made...de miine incep montajul...cit de curind si schema ca finale voi folosi 6v6 de la jj ............rectifier gz34 tot jj si 2 buc 12ax7 acelas jj........... Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Felicitari Gabriele pentru munca depusa. Cu permisiunea ta i-ti adresez citeva nedumeriri : intr-una din primele fotografii cu primul model de minicombo ai montat pe placa din spate un jack de 1/4 inch, ca intr-o fotografie ulterioara sa apara si un comutator. Initial am crezut ca ai facut un slave out dar cind am vazut si comutatorul cred ca-l folosesti pentru a comuta iesirea pe ext loudspeaker. Aceeasi formula apare si la geamanul sau (vad ca ai rotit mufa de alimentare cu 90* iar comutatorul si jack-ul apar inversate intr-e ele). In anii '80 cind acopeream amplificatoarele lipeam vinilinul (pe suport textil) cu aracet , ulterior cind a inceput sa se gaseasca prenadez in comert l-am utilizat pe acesta cu rezultate mai bune. Tu ce utilizezi ? Din fotografii nu-mi dau seama ce material ai folosit la realizarea carcasei - cumva MDF ? Astept cu nerabdare noile fotografii cu head-ul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Felicitari Gabriele pentru munca depusa. Cu permisiunea ta i-ti adresez citeva nedumeriri : intr-una din primele fotografii cu primul model de minicombo ai montat pe placa din spate un jack de 1/4 inch, ca intr-o fotografie ulterioara sa apara si un comutator. Initial am crezut ca ai facut un slave out dar cind am vazut si comutatorul cred ca-l folosesti pentru a comuta iesirea pe ext loudspeaker. Aceeasi formula apare si la geamanul sau (vad ca ai rotit mufa de alimentare cu 90* iar comutatorul si jack-ul apar inversate intr-e ele). In anii '80 cind acopeream amplificatoarele lipeam vinilinul (pe suport textil) cu aracet , ulterior cind a inceput sa se gaseasca prenadez in comert l-am utilizat pe acesta cu rezultate mai bune. Tu ce utilizezi ? Din fotografii nu-mi dau seama ce material ai folosit la realizarea carcasei - cumva MDF ? Astept cu nerabdare noile fotografii cu head-ul. Multumesc mai intii pt aprecieri,pt imbracat folosesc tolex un fel de dermantina sa zicem iar ca adeziv :bostik tot un fel de prenandez cel putin miroase cam la fel uhhh! si vine intins cu pistolul de vopsit dar cu diusa de 2,5-3,5(normal pt vopsit e de 1,5) asa ,mufa si intrerupatorul pe spate a fost adaugat succesiv la cererea prietenului(clientului) meu mufa e legata direct in paralel cu iesirea pe dif. iar intrerupatorul deconecteaza diful intern trecind sarcina pe o resistenta de 4 ohm/12w ....in cazul sonorisari cu amp extern dar si de ex. pt a studia acasa ...folosind castile ,pt a nu deranja pe cei din jur.... ,head-ul este in schimb realizat zic eu cu componente absolut noi ,si va trebui sa fie superior la toate capitolele fata de cea ce e in comert la ora actuala(marshall,fender ,messa boggie.....)va fi un monocanal de 25w cu finale 6v6 ,3 control de ton +volum cu un sunet vintage de la clean pina la cranch plin de armonici tipic ampurilor fender si vox din ani'60......simplitate,robustete si versatilitate..cam asa s-ar defini cea ce vreau eu sa fac. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Am montat aproape totul asa cum se vede...am insistat mai mult pe reglajul biasului finalelor in sensul ca am pus cite un semireglabil pt fiecare finala pr negativarea G1 ,de asemenea 10 ohm pe catozi pt o cit mai buna masuratoare si implicit echilibrare.... ca la orice amp massa cu punctul comun e fundamentala ....daca vrem sa eliminam cuplaje parazite si zgomotul de retea,de asemeni am prevazut si un trimer bob. de 100 ohm in paralel cu imfasurarea de filamente pt a micsora pe cit posibil humm-ul....+ retea pi greco pe alimentarea de HT ... urmeaza schema..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Am completat ce mai lipsea.....am montat toate tuburile noi noute marca jj ,reglat bias pe finale la 16,5mA pe fiecare....deci clasa B tensiune anodica pe anozii +404V am sa-l las sa mearga in gol 4 ore facind la fiecare ora verificarea biasului pe finale,incalzire trafo retea etc.dupa care fac citeva probe cu generatorul si nu in ultimul rind cu chitara ... Oricum am probat cu volumul si ton la max. nu are nici un zgomot anormal ...practic de la 1/4 cursa vol apare un fisiit tipic gain-ului destul de ridicat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum