bercioiu Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Salutare la toata lumea! Am si eu o nevoie de o solutie la o legatura electrica intre un conductor din aluminiu de vre-o 30 mmp si un conductor din cupru de vre-o 10 mmp.consumul "tras" pe conductorul de cupru va fi de 10 Kw (220v). Cablurile sunt ingropate in pamint iar ulterior nu voi mai avea acces la legatura (voi turna o terasa de beton deasupra). Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Salut, foloseste cleme serie multipolare (cu stringere cu surub). Ai grija sa le izolezi bine inainte de a turna betonul... Link spre comentariu
bercioiu Postat Mai 8, 2009 Autor Partajează Postat Mai 8, 2009 Este bine sa imbrac in cositor cuprul inainte? Am inteles ca exista niste cutii ermetice speciale pentru subteran. Link spre comentariu
bercioiu Postat Mai 8, 2009 Autor Partajează Postat Mai 8, 2009 Salut, foloseste cleme serie multipolare (cu stringere cu surub). Ai grija sa le izolezi bine inainte de a turna betonul...Am uitat sa precizez fatptul ca conductorul de aluminiu este deja ingropat (trece dintr-o cladire in alta) iar eu trebuie sa ma leg la el cu firul de cupru pe la jumate. Clemele monopolare sunt papuci cu gaura? Daca da, nu pot sectiona cablul de aluminiu sa-i pun papuci... Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Salut, exista cleme de racord cu gheare, izolate in pvc, si cu mansoane din cauciuc siliconic, pe care ai putea sa le folosesti...nu am la indemina sa`i fac o poza, insa s`ar putea sa le observi la bransamentele aeriene cu conductoare torsadate. Avantajul la acestea e ca poti face racordul sub tensiune, capul surubului de stringere fiind izolat. Link spre comentariu
nelu57 Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 O idee sau un sfat cel mai în m?sur? ai putea s? ob?ii de la vreo echip? de la electrica...caut? ?i tu ?i vezi pe unde este vreo avarie la cablurile îngropate...vezi echipa de muncitori pe marginea ?an?ului...cinste?tei cu '' o jumate ''...etc...Baft? !PS. Nu te juca cu improviza?ii. Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Salut, cam asa arata clemele de care`ti spuneam : Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Sfatul meu de "practician": evita asemenea lucrari!!De ce nu pleci cu cablul ala dintr-un tablou? Pentru cativa franci in plus te va scuti de mari batai de cap!Sau este o problema cu traseul de iesire (ar trebui sa iesi in partea cealalta de cladire si sa ocolesti zeci de metri? nu ai pe unde sa pui cablul?)Chiar in acest week-end am tras la lopata pana la un cot de canalizare infundat (unde ar fi trebuit sa am camin de jonctiune!), asa ca stiu ce vorbesc (sunt, ca si tine instalator "amator"!!)Daca nu e posibil, o alta solutie e un camin de acces in afara zonei betonate (unde poti amplasa o cutie de jonctionare cat mai etansa) Stiu ca e mult mai scump, dar pe termen lung merita (sau poate vrei sa vinzi lucrarea?)Spor! Link spre comentariu
bercioiu Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Am cumparat clemele mai sus amintite si o cutie de jonctiune etansa la care ne-a dat si niste rasina epoxidica (cred) care trebuie turnata in cutie dupa cuplare (foarte tare); nu pot cupla cablul in tablou deoarece in prima cladire lucrarea este gata inclusiv finisajele interioare si exterioare; Aceasta situatie a aparut ulterior proiectului si singura solutie de derivatie a ramas aceasta; Am schimbat totusi si cablul derivat este tot din aluminiu si tot 3x35+16 asa ca ramane totusi un cablu de rezerva (fiind 3x)... Inca odata va multumesc pentru sfaturi, dupa ce termin de "cuplat" cablurile revin cu poze. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 salutunde pot gasi conectori precum cei de mai sus, am nevoie de 2 buc.Multumesc! Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Am vrut sa-i spun initiatorului topicului sa-mi dea adresa sa-i trimit niste Cupal,asta e o solutie corecta ,dar apoi am vazut ca sunt ceva anisori asa ca am modificat. Link spre comentariu
lyka Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Dl bercioiu exista mufe pentru astfel de legaturi [cu cupal] sunt sertizate cu ajutorul unei prese etansarea se face cu tub termocontractibil fiecare faza in parte si un alt manson peste toate 4 conductoare asa ceva am facut la cablurile ce alimenteaza pompe [grup pompare ] submersibile daca va mai intereseaza va ajut si cu alte informatii succes Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Uita-te si tu la data mesajelor problema era de actualitate in 2009 .De atunci s-a rezolvat asa ca nu cred ca mai are nevoie de ajutor. Link spre comentariu
lyka Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 asa este n-am fust atent dar ramine ca informatie pentru cei interesati bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum