Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe filtre amplificator .....

Vizitator OCTAVIAN

Postări Recomandate

Vizitator OCTAVIAN

Salutare tuturor, eu sunt mai nou pe forumul acesta si nu am asa mare experienta ddar nu asta conteaza acum, de mult timp vreau sa imi fac niste boxe bunicele si o statie dar financiar nu am reusit pana acum cand m-am apucat de boxe. Mi-am facu doua boxe din pal de 1,? cm de marime 50x39x33 cm, pe care planuiesc sa le echipez cu niste difuzoare ew1205 si tweetere driver titanium comp44 ( la acesta nu sunt hatarat ) as pune niste difuzoare mai de marca sau mai bune dar nu prea imi permite bugetul, oricum eu m-am cam blocat fa filtrele pasive pentru incinte, adica ce am gasit pe piata ori sunt scumpe ori taie basul de la cate sute de hertzi si eu vreau de la 40Hz pt un bas bun ( cat se poate la ce scule am ). Ma poate ajuta cineva cu problema asta pt ca eu am tot cautat pe net si nu am dat de ceva folositor, sau am gasit dar in momentul acela cautam altceva si acum nu mai gasesc pagina din nou .... , sau orice alte proble peste care e posibil sa dau mai devreme sau mai tarziu, orice e bine de stiut. Pentru niste filtre facute de mine stiu ca am nevoie de niste bobine sanatoase dar cum le fac sau unde, cine stie sa faca ? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

1

• paul14

1

• ari_panterra

1

Top autori în acest subiect

, oricum eu m-am cam blocat fa filtrele pasive pentru incinte, adica ce am gasit pe piata ori sunt scumpe ori taie basul de la cate sute de hertzi si eu vreau de la 40Hz pt un bas bun ( cat se poate la ce scule am ). Ma poate ajuta cineva cu problema asta pt ca eu am tot cautat pe net si nu am dat de ceva folositor

Cum adica sa ai frecventa de taiere la 40 Hz, si de la 40 in sus, cine o sa redea frecventele? ( este foarte normal ca taierea sa fie la cateva sute de Hz) Ai nevoie si de un difuzor de medii, daca o sa folosesti un tweeter, pentru a nu avea goluri in frecventa. De exemplu daca ai avea vrea sa faci o boxa pe 2 cai, tai mid-bass-ul pana la cat pote urca el (asta determini din graficul difuzorului) ex?: 2000Hz, iar de acolo intrevine Driverul, de la 2000Hz in sus.Nu poti taia difuzorul tau din boxa la 40 Hz, ca o sa redea foarte foarte putin din frecventele muzicale, si nu o sa mai aiba cine sa iti redea frecventele medii. Daca vrei o boxa pe 2 cai, foloseste un difuzor Mid bass mai de calitate, sa poata urca, dar si cobori, intro gama mai larga de frecvente, dupa car vi cu un driver, sau un tweeter sanatos.Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. Succes.Aici ai si un calculator pentru a putea face bobinele necesare: http://dipaudio.ro/elforum/FiltreDiy/ca ... tor%20.htm
Link spre comentariu
Vizitator OCTAVIAN

Deci as avea nevoie de un filtru 40-2000Hz cu 2000 18000 ( daca am inteles corect, ce am gasit pentru medii si bas are de la 500Hz iar asta cred ca inseamna ca nu reda nimic sub acea valoare)

Link spre comentariu

ca sa intelegi:un filtru de separare cu doua cai ,cu frecventa de taiere la 1500hz,lasa sa treaca catre bas doar frecventele de la 1500hz spre 0 hz iar pe inalte ,de la 1500 hz spre +infinit hz iar djlove zice bine cand spune ca nu o sa ai medii daca nu ai taierea corespunzatoare ,astfel incat cele doua difuzoare(bas+inalte)sa reproduca toata plaja de frecvente fara a iesii din parametrii lor.succes!

Link spre comentariu

acolo nu e nici o schema, sunt doar tipuri de filtre si formulele de calcul pt ele; e totusi un punct bun de plecarefiltrele se calculeaza in functie de caracteristicile difuzoarelor si de preferintele ascultatorului.Deci treaba merge cam asa:-alegi difuzoarele in functie de aplicatie, buget, preferinte, putere etc-calculezi incinta optima folosind parametrii T/S ai difuzorului-alegi tipul de filtru:activ sau pasiv

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări