Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde cuplez amplificatorul?

Vizitator Maris Silviu

Postări Recomandate

Vizitator Maris Silviu

Daca avem un player cu o iesire RCA ,si avem un amplificator cu un canal ,ce debiteaza pe un subwoofer, ce leg la intrarea amplificatorului ,canalul stanga sau canalul dreapta din RCA ? Sau oricare, ca e acelasi lucru ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

5

• ReLLaXX

4

• niq_ro

1

indicat e sa iei de pe ambele canale, dupa cum e in schema asta, care a mai fost prezentata pe forum, dar nu mai stiu exact link-ul:

Posted Image

si o simulare a caracteristicii este asta:

Posted Image

Link spre comentariu

Dar pe iesirile RCA din player nu avem semnal de linie (mic)???Daca punem in circuit atea piesutze :lol: ce mai ajunge in amplifu de sub ???? :? Schema asta se poate folosi si pentru iesirile de putere din player ??? :?: - eu am un RC Panasonic si nu prea are putere in el si vreau sa pun dupa el o statie serioasa, dar RC nu are iesiri RCA :cry:

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de nici un montaj intre player si amplificator. Sunt de cumparat mufe RCA - 2 x RCA. Folosesti asa ceva. Ai grija sa nu defazezi semnalul de pe RCA inversand traseul de semnal cu cel de masa in cazul in care te gandesti tu sa unifici cele doua semnale. Cel mai simplu ar fi sa-ti dotezi amplificatorul cu o intrare RCA stereo legata in paralel. In rest, nu ai nici o problema. Un adaptor de semnal mare->mic gasesti la SAL undeva pe la 300.000. Ai inclusiv reglaje de gain pe fiecare canal in parte. Folosit si verificat de N ori, functioneaza impecabil. Si avantajul este ca ai atac destul de mare din el, cred ca ies vreo 6 V la iesirile de linie. Ai si o bucla de masa izolata care te scapa de eventualii paraziti. Eu cred ca e varianta cea mai lejera daca tot ai nevoie de asa ceva.

Link spre comentariu

:lol: :lol: :lol: Rusa? :lol: .hu vine de la Rusia sau de la Hungary? :lol: Si pentru mine e rusa, daca te linisteste cu ceva. Eu am catalogul SAL tiparit in limba engleza. Daca pot sa te ajut cu ceva, just ask. :)

Link spre comentariu

Am stat putin si m-am gandit....o statie auto cat de cat meseriasa are intrari si pentru LOW LEVEL dar si pentru HIGH LEVEL - asa ca nu mai e nevoie de modulul ala de la SAL :wink:

Link spre comentariu

O statie cat de cat meseriasa e chiar fara intrarile alea HIGH. E si logic, nu? Daca ai o statie meseriasa, cum sa nu ai un player cu iesiri de amplif? :wink:

Link spre comentariu

cum sa nu ai un player cu iesiri de amplif? :wink:

Pai uite asa am eu - un RC Panasonic care nu are iesiri RCA - dar cred ca problema asta apare deoarece nu e in "sania" lui originala :( :cry: , el s-ar putea sa aiba
Link spre comentariu

Daca ai o statie meseriasa, cum sa nu ai un player cu iesiri de amplif? Asta este ce am spus si era presupusa logica a producatorilor, nu a mea. :wink: Bucati scoase din context suna putin altfel. :)

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Dar eu acuma sunt tot nedumerit. Eu am amplificator cu un singur canal. Pe care canal stereo din RCA il montez? Pe dreapta sau pe stanga? Sau unific cele doua canale stereo intr-unul singur cu shema propusa mai sus? Functioneaza?

Link spre comentariu

Dar eu acuma sunt tot nedumerit. Eu am amplificator cu un singur canal. Pe care canal stereo din RCA il montez? Pe dreapta sau pe stanga? Sau unific cele doua canale stereo intr-unul singur cu shema propusa mai sus? Functioneaza?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da ! foloseste schema de mai sus ca functioneaza :wink: BAFTA !!!! 8)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări