mistretzul Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Imi cer mii de scuze daca nu aici trebuia sa deschid un subiect nou sau daca sa mai discutat pe undeva si eu nu am vazut.De curand m-am lovit de o problema: Vreau sa conectez doua etaje de amplificare in punte. Etajele sunt perfect identice. Inainte sa fac vreo prostie as vrea sa stiu ce riscuri sunt si ce masuri ar trebui sa iau inainte de a face acest pas. Stiu ceva legat de curentul de reapaos,de offset,etc dar nu stiu nimic concret. As vrea cateva detalii si sugestii,mai bine spus reguli generale. Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 pai ca sa legi in punte doua amplificatoare iti trebuie un defazor de semnal care trebuie pus la intrarea unuia din cele doua canale . In amplificatoare nu trebuie sa faci vreo modificare suplimentara ,genul modificare offset sau alte cele ,atat doar ca at cand folosesti in punte doua amplificatoare care sunt facute sa mearga pe 4 ohmi in punte sarcina va fi de 8 ohmi ca altfel nu tin finalii si . Mare grija amplificatoarele care sunt deja in punte nu se mai pot lega inca o data in punte. Defazorul se poate face cu un operational sau mai simplu cu un bc 256 si 4 rezistente dar nu mai stiu valoarea lor. insa inainte de a incerca ceva spune mai multe despre ce amplificatoare este vorba, cele pe care vrei sa le pui in punte. Apropo vezi ca sa mai discutat de cateva zeci de ori pe aici pe forum despre asta Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 6, 2009 Autor Partajează Postat Mai 6, 2009 sunt convins ca sa mai discutat ,imi cer mii de scuze. Ca defazor folosesc ceva mai complex putin(uite poza). Etajele de amplif sunt vechile AV400 refacut de SORTEH(DIY400). Ca sarcina folosesc 8 ohm PAudio.viewtopic.php?f=59&t=35253 Link spre comentariu
retrosong Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 uite aici unul probat Link spre comentariu
djlove Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Eu l-am folosit pe cel din schema pusa de "mistretul" si functioneaza foarte bine.Am montat si prin intremediul unui comutator iesirea defazata , pentru a putea folosi si varianta stereo, cand e nevoie. Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 7, 2009 Autor Partajează Postat Mai 7, 2009 nu mai aveti nici un sfat? nimic?stiu ca sa mai discutat dar din pacate nu merge bine search-ul de pe forum. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 tu parca aveai si un av800.Ai putea sa ii modifici intrarea la Av400 ca si la av800, adica o faci balansata.Pentru montaj punte inversezi intrarea + cu - la unul dintre amplifuri.Daca nu cu 2 AO-uri puse in serie, primul neinversor si al doilea inversor. Volumul il pui dupa primul AO. LA el legi un amplif si la cel inversor legi amplfiul nr 2 care va merge defazat. Simplu si usor. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 7, 2009 Administratori Partajează Postat Mai 7, 2009 http://www.hi-end.ro/inversor-semnal-audio-p-2052.html Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 8, 2009 Autor Partajează Postat Mai 8, 2009 defazorul il am facut deja. ESte cel din schema de mai sus. Problema nu este de defazor ci de ce reglaje trebuie sa fac la cele doua etaje de amplificare. Adica trebuie ca cele doua amplif-uri sa aiba acelasi curent de mers in gol si acelasi offset? sau nu are importanta? Link spre comentariu
danzup Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 defazorul il am facut deja. ESte cel din schema de mai sus. Problema nu este de defazor ci de ce reglaje trebuie sa fac la cele doua etaje de amplificare. Adica trebuie ca cele doua amplif-uri sa aiba acelasi curent de mers in gol si acelasi offset? sau nu are importanta?Nu are importanta curentul de mers in gol !offsetul nici el ,atat timp cat este sub 100mV... Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 ai putea sa reglezi cat poti de bine amplificarea. Cele doua amplificari sa fie identice, dar probabil ca sunt.Offset-ul pun pariu ca e mic, sub 50mV, deci nu conteaza. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 (editat) Buna ziua! Va rog frumos poate are cineva o schema buna convertor de semnal din balansat in nebalansat. Am un amplificator echipat cu etaje finale cu intrare normala (nebalansata)si as vrea sa-l echipez cu mufe de intrare XLR si jack in paralel pe fiecare canal si un selector din care sa pot selecta modul de lucru: mono, stereo si in punte. Ma puteti ajuta si pe mine cu o schema va rog?? L.E. cu siguranta au mai fost scheme de genul pe forum, dar de cand cu "modernizarea" au can plecat toate in neant.... Editat Ianuarie 16, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum