Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa conectez 4 boxe la o statie...?sunt in ceatza totala.

Vizitator cipmix79

Postări Recomandate

Vizitator cipmix79

salut calduros tuturor!!!problema care ma framanta si nu as vrea sa dau gres este cum sa leg patru boxe pe aceeasi statie de amplificare?daca mi-as fi permis sa cumpar o statie pentru fiecare pereche era mai simplu dar deocamdata am una singura si nu as vrea sa prajesc nici boxele ,nici finalii.configuratia este in felul urmator:2 boxe electrovoice force i25(dual 15''speaker pe fiecare cu 600W/boxa in 4ohmi) si 2 basi electrovoice i force sub(18'' cu 350w/boxa 8ohmi).statia este crown xti 2000.imi cer scuze daca am avut o exprimare rigida cu aceste informatii tehnice.as putea sa conectez boxele astea la finalul asta?(in serie sau in paralel,si cum se face asta?),ori as putea sa le conectez in punte(bridge)?sau ar trebui sa am o statie mai puternica?sunt confuz...... statie este in felul urmator: http://www.audiolines.com/product.php?p ... t=0&page=1 Va multumesc din suflet si mult respect!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

1

• ari_panterra

1

• harman37arun

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Suburile le legi in paralel si le conectezi la un canal al amplificatorului, boxele ai putea sa le legi in serie, dar si in paralel, rezultand astfel 2Ohmi. Producatorul spune ca amplificatorul functioneaza si pe acesta sarcina.

Link spre comentariu

Bun raspuns djlove numai ca trebuie sai mai spunem sa fie atent si la polaritatea difuzoarelor deci la legarea in paralel sa fie plus cu plus si minus cu minus si la inseriere sa fie legate plusul uneia cu minusul celeilalte si sa nu uite sa respecte polaritatea de pe statie cu polaritatea difuzoarelor.Succes

Link spre comentariu

sau ar putea sa lege in paralel cate un full si un sub pe canal ,cu conditia ca subul sa aiba filtru pasiv,impedanta generala ar fi in jur de 3 ohmi(se incadreaza in specificatiile amplifului)iar puterile pe fiecare boxa ar fi cam in parametrii lor.incearca si vezi ce iese.succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări