EL-GABRY Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Am nevoie de 2x24Vcc si am disponibili 2x32Vcc (traf de A350 si punte redresoare)Vreau sa folosesc LM7824 (pe ambele alternante),imi puteti desena o schema?Curentul e mic,nu imi trebuie pt.o putere.Schema propriu zisa,atat ma intereseaza.Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Nu se g?se?te 7924? Dac? asta e problema, e pu?in complicat, c? trebuie s? separi secundarele de la sursa de preuri (alea cu 2x40 ?i ceva de vol?i ca), faci redres?ri separate ?i f?r? leg?tur? la mas?, pui pe fiecare 7824 cu rez de balast în fa??, s? nu crape, iar tensiunile de 24Vcc rezultate le înseriezi, mijlocul îl legi la mas? ?i vei avea +24V/0/-24V. E cam aiurea dar numai a?a merge. Sau faci stabilizarea cu trz ?i diode zener, folosind sursa existent? ptr preuri... Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Nu se g?se?te 7924? Dac? asta e problema, e pu?in complicat, c? trebuie s? separi secundarele de la sursa de preuri (alea cu 2x40 ?i ceva de vol?i ca), faci redres?ri separate ?i f?r? leg?tur? la mas?, pui pe fiecare 7824 cu rez de balast în fa??, s? nu crape, iar tensiunile de 24Vcc rezultate le înseriezi, mijlocul îl legi la mas? ?i vei avea +24V/0/-24V. E cam aiurea dar numai a?a merge. Sau faci stabilizarea cu trz ?i diode zener, folosind sursa existent? ptr preuri...Nu am cautat 7924,cred ca gaseam.Nici nu am auzit de el.Daca e mai simplu,da-mi te rog,schema cu aceasta piesa,o sa o cumpar maine.Varianta cu PL24V,ar fi,cu un BD135 si 136 pe fiecare ramura,dar e mai elegant cu LM.Pe capete trebuie sa am 48Vcc,atat.Multumesc. Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Pfff...acum am inteles...Imi trebuie un LM7824 pe + si un LM7924 pe -.Exact povestea cu tranzistori si Zennere.Zal,ataseaza-mi te rog,schema asa.Scuze pt.deranj. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Pfff...acum am inteles...Imi trebuie un LM7824 pe + si un LM7924 pe -.Exact povestea cu tranzistori si Zennere.Zal,ataseaza-mi te rog,schema asa.Scuze pt.deranj.este TDA7294, schema se gaseste in datasheetul sauiti spun din propria experienta ca merita incercat acest integrat, se aude foarte bine, montajul este mic, distorsiuni mici, perfect in regim de incepator, si eu am inceput cu asta , am avut luate kit-uri din comoditate Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Pfff...acum am inteles...Imi trebuie un LM7824 pe + si un LM7924 pe -.Exact povestea cu tranzistori si Zennere.Zal,ataseaza-mi te rog,schema asa.Scuze pt.deranj.este TDA7294, schema se gaseste in datasheetul sauiti spun din propria experienta ca merita incercat acest integrat, se aude foarte bine, montajul este mic, distorsiuni mici, perfect in regim de incepator, si eu am inceput cu asta , am avut luate kit-uri din comoditatelorik 199 ,cred ca tocmai te-ai trezit si.... aici se discuta de lm7824 si lm7924 care sunt stabilizatoare de tensiune nu audio amplificator ca tda 7294 ''recomandat'' de tine.revenind la subiect,cauta lm-urile ca nu sunt greu de gasit,cat despre schema....gasesti in datashet-ul lor tot ce trebuie.succes! Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Dumnezeule,eu am postat la incepatori in ideea ca aici gasesc raspuns mai repede si de la electronisti cu experienta,chiar daca nu ma pot considera incepator,avand vreo 20 de ani de electronica la nivel de hobby.Dar...imi cunosc limitele....nu am avut timp sa ma perfectionez...Lorik,daca taceai,filozof ramaneai,dar multumesc oricum pt.interventie.P.S.:amplif.cu TDA7294 am facut de cateva ori si acum am unul acasa,dar subiectul e cu totul altul... Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Intre timp am gasit schema,deci va multumesc.O seara buna. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 imi cer mii de scuze ,am citit in "vant" topiculscuze deranjulam facut confuzie, imi pare sincer rau Link spre comentariu
zal Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Aten?ie la rez de balast din fa?a integratelor, trebuie s? limiteze la maxim 33Vcc tensiunile pe intr?ri. Eu a? mai face ceva: un filtru pi pe fiecare ramur?, înaintea integratelor, ar filtra mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum