Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde care nu incalzeste

Vizitator nistadi

Postări Recomandate

Vizitator nistadi

am un cuptor cu microunde allview si de 3 zile nu mai incalzeste. becul se aprinde invarte tava dar nu incalzeste.. rugamintea meae dak pot sa ai fac ceva multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Razvan_nicusor

1

• traianpop

1

• cioarga

1

• SASSU

1

Vizitator nistadi

Sau verifica siguranta, e posibil sa fie arsa.

am schimbat siguranta dar la fel face se aprinde becul, invarte farfuria dar nu incalzeste si se mai aude la interval de aprox 20 sec un sunet k un reset sau astept noi sfaturi si cum imi dau seama daca e de la magnetron???? mersi mult :)
Link spre comentariu
Vizitator malevdoi

Eu , la cuptorul meu cu microunde care prezenta aceleasi simptome,am avut doar o siguranta arsa. Mentionez ca acea siguranta se afla intre 'transformator' si magnetron...pe fir, la iesire din traf

Link spre comentariu
Vizitator nistadi

Eu , la cuptorul meu cu microunde care prezenta aceleasi simptome,am avut doar o siguranta arsa. Mentionez ca acea siguranta se afla intre 'transformator' si magnetron...pe fir, la iesire din traf

si cum arata magnetronul?.. k sincer nu stiu ce e ala:( ms.
Link spre comentariu
Vizitator nistadi

si cum arata magnetronul?.. k sincer nu stiu ce e ala:( ms.
gata am gasit siguranta dar am vrut sa o deschid si s-a spart :0 . merge cumva sa leg direct fara siguranta? sau gasesc siguranta la mag de electronice?:)
Link spre comentariu
Vizitator nistadi

siguranta 0.6A/5KV gasesti la telezimex (nu stiu daca au pe stoc)bafta

am gasit siguranta la vitacom ,am schimbat-o iar acum merge ok. mersi pentru sfaturi si raman dator;)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator fszfox

scuze ca scriu aici dar, nu cred ca are rost sa incep un subiect nou. Am un cuptor cu microunde Elite ,analogic simplu. problema este ca s-a sfaramat foaia de mica (sper ca asa se numeste, este de culoare alba cu aspect de siliciu) acum eu as vrea sa va intreb daca il pot folosi fara acea foai ede mica.? sau unde gasesc alta, am inteles ca e greu de gasit una de marimea asta. totusi ce rol are ea? reduce energia de la magnetron? sau ce face? e sanatos sa folosesc farA? de cand s-a stricat nu l-am mai folosit e in garaj, dar e ca nou. ((((putea sa se fi sfaramat de la vreo defectiuen la magnetron (o putere prea mare ?)))))multumesc pentru ajutor. daca aflu unde gasesc o pot schimba daka nu oare il pot folosisi si fara? :cry:

Link spre comentariu

scuze ca scriu aici dar, nu cred ca are rost sa incep un subiect nou. Am un cuptor cu microunde Elite ,analogic simplu. problema este ca s-a sfaramat foaia de mica (sper ca asa se numeste, este de culoare alba cu aspect de siliciu) acum eu as vrea sa va intreb daca il pot folosi fara acea foai ede mica.? sau unde gasesc alta, am inteles ca e greu de gasit una de marimea asta. totusi ce rol are ea? reduce energia de la magnetron? sau ce face? e sanatos sa folosesc farA? de cand s-a stricat nu l-am mai folosit e in garaj, dar e ca nou. ((((putea sa se fi sfaramat de la vreo defectiuen la magnetron (o putere prea mare ?)))))multumesc pentru ajutor. daca aflu unde gasesc o pot schimba daka nu oare il pot folosisi si fara? :cry:

Se poate folosi si fara aceea mica da nu vase de metal de regula gasiti si in prajitorul de paine mica si puteti sa o luat de la unul defect si so puneti bafta.
Link spre comentariu
Vizitator fszfox

Se poate folosi si fara aceea mica da nu vase de metal de regula gasiti si in prajitorul de paine mica si puteti sa o luat de la unul defect si so puneti bafta.

multumesc, ma gandeam sa nu fie periculos pt sanatate, de teama sa nu aiba un rol de filtru dinspre magnetron. acum am inteles multumesc
Link spre comentariu

Acea folie se distruge din cauza intretinerii deficitare a cuptorului. Daca nu este curatata periodic se imbiba cu grasime si la o anumita concentratie a acesteea apar descarcari si grasimea se aprinde/ carbonizeaza.Rolul ei este de bariera de vapori (apa, grasime, etc) pentru magnetron. Se poate inlocui cu orice material care are pierderi foarte mici in RF si rezista la temperaturi nu foarte ridicate daca nu exista si functia de grill sau cu rezistenta ridicata la temperatura in caz contrar (micanita).Intr-un topic similar se dadea solutia folosirii unei bucati de sticla lipita cu silicon. Este bine sa se netezeasca mariginile acesteea cu o piatra de polizor pentru a evita ranirile in cursul operatiei de curatare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări