Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eminence sau Paudio

Bogdi12001

Postări Recomandate

Ceea ce le lipseste boxelor mele este un bas percusiv. Nu ma intereseaza subbasul, imi place basul scurt si care il simti in piept nu doar wrum, wrum.Incinta are 130l, acordata la 45 hz.Difuzoarele sunt c15-400b si bmd 450, filtrul este taiat la 2000 hz.Mai ramane sa incerc un filtru activ si sa ma mai joc cu frecventa de taiere.

percusiv = percutant?Pentru ce vrei, cred ca nu ai ales wooferul potrivit, cam moale de felul lui!!!Incinta este cam mare pentru basul dorit!Orice woofer nu trebuie impins prea mult peste 1.000 Hz (asta e lege! sau axioma, cum vrei!)Filtru la 2.000 Hz, ce tip? Butterworth?Incearca:- woofer: 1.000 - 1.100 Hz, Butterworth, ord.IV- driver: 5.500 - 6.500 Hz, Butterworth, ord.I + L-padIncearca sa reduci volumul cu polistiren expandat, si mai fa un test, inchizand incinta (fara port).Necesita unele experimente. (atentie la bobinele wooferului, se fac cu sarma de 1,8 - 2,00 mm!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdi12001

11

• Sharky

7

• radue

6

• VTP

5

Top autori în acest subiect

Nu sunt proaste difuzoarele PA doar ca ma enerveaza cand uneori sunt ridicate in slavi :rade:

Pai unele merita, altele nu. :ciuda: Cel putin driverele noi precum bmd 750 din seria noua, jos palaria.VTP,eu as fi de parere ca sa puna si o bobina la filtrul de ordinul 1 pt driver, sa il transforme in ordinul 2 de la 1k in jos. Nu de alta dar ma tem ca se va arde la puteri mari sau va incepe sa distorsioneze. Cu ordinul 1 la 6k, la 600Hz esti doar la -20dB, asta in caz ideal. Mai intra in ecuatie varful de impedanta de la Fs, goarna care devine prea scurta si ma tem ca nu iese ceva prea bun.Dar oricum sunt doar idei, nu am pus mana pe bmd450, doar pe fratele sau, 440 de pe bm12cxa, montat in goarna coaxialelor. Acela nu imi place cum merge cu ordinul 1.
Link spre comentariu

La panta pe care o folosesti la driver si la gainul dat de horn nu ai nevoie de niciun difuzor de medii.Singura problema e aceea care a zis-o Sharky.

Link spre comentariu

La panta pe care o folosesti la driver si la gainul dat de horn nu ai nevoie de niciun difuzor de medii..

Explica-mi si mie de ce nu mai este nevoie de inca un difuzor care sa redea mediile. Daca tai bass-ul la 1000 si inaltele la 5000, cine o sa mai reproduca restul de frecvente, adica intre 1000 si 5000? Nu e mai corect sa folosesti un mid-bass si un driver si sa faci taierile ceva de genul: pana la 2200 spre mid-bass si peste 2200 pe driver?
Link spre comentariu

filtru taie, raspunsul hornului pune, rezultat: nu se intampla nimic.Uite-te la raspunsul pct300 masurat de DNA pe celalalt forum. A masurat difuzorul si cu filtre la anumite frecvente. Sa te uiti cum arata raspunsul si o sa intelegi.

Link spre comentariu

1 - nu trebuie nici o medie!2 - nu trebuie transformat ord.I in ord.II pentru ca apare gol la medie abia atunci!3 - o rezistenta de putere de 10 ohmi in paralel pe driver egalizeaza bine SPL-ul celor doua traductoare (L=pad cu Rs = 0 si Rp = 10 ohmi )4 - S-ar putea sa fie nevoie de ceva teste dar as incepe cu puncte de inflexiune la 1.000 Hz si 6.000 Hz ( la 1.500 Hz avem deja -12 dB, deci nu sunt probleme )SUCCES!Nota: idealul este sa poti utiliza un program care sa permita corectarea unor probleme sau a impedantei, direct in filtru, pentru ca adaugarea unor filtre de corectie a impedantei strica tot ( dinamica, consumul de putere in filtru, modifica timbrul , etc.)am utilizat astfel de filtre la coaxiale PAudio, la utilizarea "in house for hifi" cu rezultate excelente ! de aceea se impun teste pentru alte aplicatii.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca pt boxe de galagizare, cum sunt aceste e musai ordinul 2, altfel viata driverului nu va fi prea fericita.BMD440s are un varf de 20ohmi in jur de 600 si altul in jur de 1.3k. Ce-i drept cu rezistenta de 10ohmi varfurile acestea se mai netezesc.Eu spuneam de transformarea in ordinul 2, dar cu o bobina mare, adica nu pun ordinul 2 la 6k, ca e clar ca nu e bine. Spuneam de o bobina calculata asa incat de pe la 1-2k in jos sa inceapa o panta de 12dB/oct care sa scuteasca driverul de frecventele joase, iar peste sa fie un filtru de ordinul 1. In zona de interest raspunsul nu ar trebui sa fie afectat.

Link spre comentariu

Acest raspuns nu poate fi corectat cu ajutorul unui EQ cum ar fi ultragraph deq 1024 de ba behringer deoarece detin asa ceva dar nu prea l-am folosit sa fiu sincer.De curand am facut un test cu introducerea in sistem a unui compresor dbx266xl si parca a fost alta treaba dupa un reglaj finut cu o compresare minima si in plus ampliful intra mult mai tarziu in clip, cam acela era sunetul pe care nu l-am mai auzit de mult timp.

Link spre comentariu

Normal ca intra mai tarziu in clip dupa ce l-ai comprimat. Banuiesc ca nu ai pus gain dupa compresie nu ?De curiozitate spune si ce setari ai pus pe compresor ca-s curios.Solutia cu filtru de oridnul 1 si 4 pare sa fie buna, dar la fel cum a zis si Sharky driverul ala nu o sa aiba zile prea multe de trait, mai ales pentru ca stim cum se asculta muzica in ziua de azi. Eventual macar niste protectii cu beculete ca sa mai ia din putere.

Link spre comentariu

Exact nu mai tin minte cum a avut reglajele pt ca am mai avut sonorizari si i le-am modificat dar daca imi aduc aminte erau asa:Treshold +10 , Ratio 2:1 , Attak normal (la jumatate), Release normal, Gain 0.Ledurile de la gain reduction erau stinse toate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna vreau sa fac si eu un activ cu C15-400B-Ce ziceti in acest pret mai sunt si alte Difuzoare care fac fata lui PA?-Ceva avantaje si dezavantaje la C15-400?Astept orce opinie mersi!

Link spre comentariu

MAi, avantaj ar fi ca daca vrei bas din el trebui incinta mare, peste 90L.Activ ar fi cea mai buna solutie. Usurinta cu care faci filtrarea (corecta, nu la plezneala) este demna de luat in considerare.

Link spre comentariu

Odata demult P-audio era solutia cea mai buna din punct de vedere calitate pret dar acum situatia s-a schimbat la 180 grade cu ajutorul noilor preturi. (parerea mea).

Link spre comentariu

Da, dar asta e un lucru cat se poate de prost!In loc sa devina celelalte difuri accesibile a devenit PA mai scump. :cry: Dupa parerea mea nu ai ce alege in loc la c15, eventual un wn15 daca il iei la pret bun, in incinta compacta si cu bas mai putin, sau vezi ca e un selenium ieftin de 15 cu sasiu de aluminiu si cu banii ramasi mai pui de un driver sau filtru mai breaz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări