Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare rebobinate

djvas

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micutu

8

• Bujor Stefan

3

• adrian_pintea

3

• djvas

3

Top autori în acest subiect

Vizitator Bytzu

nu stiu dc bizonul tau ar fi chiar cel mai indicat pt lipirea bobinei, si in mod sigur nu ceea ce am folosit eu, adica lac de mobilanu am mai facut treaba asta de ceva timp dar dc as face-o din nou as vrea s-o fac mai bine

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pana la urma am gasit un atelier de rebobinat pe langa mine (in Militari pe la Valea Lunga, pentru cine stie) si am dat tweeterul ars la rebobinat (un tweeter de pe o boxa Meloman de Electronica Industriala, cel cu calota sferica din material textil).O sa va comunic si voua cat de multumit o sa fiu dupa ce o sa-l ascult din nou.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, am montat in sfarsit tweeterul rebobinat pe boxa si dupa parerea mea, nu se observa nici o schimbare fata de cum era inainte.Sunt multumit si de aspect si de sunet, am tras si de el la maxim si nu a crapat, deci totul a iesit bine.Omul la care am mers este pensionat de mult :) si cred ca a lucrat mult la viata lui cu boxele si difuzoarele de la Electronica Industriala, oricum, la el se fac si reparatii in garantie ale difuzoarelor marca JBL.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

voi de unde gasiti asa sarma subtire ca sa rebobinati TW sau medii ???? eu nu am rebobinat numai basi, si am lipit cu un fel de rasina sau nu stiu exact cum se numeste, dar e un lac special pt motoare care trebuie sa lucreze la temperaturi f inalte, asica sunt 2 substante care se amesteca si pe urma se intareste se face ca piatra,(a nu se confunda cu nitrolac pt motoare) si rezista la temperaturi inalte..problema e ca daca greseti sau se intareste inainte sa vrei sa se intareasca nu mai il dai jos de acolo decat cu smirgelul, sau cu biaxu.. cu altceva nu..ca e f dur se lipeste bine, si conduce caldura f bineam inteles ca X si Y rebobinau si lipeau cu prenadez sau cu super glue, dar eu personal nu imi place super glue, ca in timp se rupe,am vazut bobina sarita si nu odata pt ca era lipita cu super glue , iar prenadezul nu tine bine la temperaturi inalte... :rolleyes:

nu ceea ce am folosit eu, adica lac de mobila

decat lac de mobila mai pine puneai prenadez...tinea mai bine..problema e ca la disuri rebobinate se schimba parametrii..unii dintre ei......cand un dif e rebobinat automat bobina e mai grea decat cea din fabrica, pt ca in general se pune mai multa substanta care sa tina bobina acolo... si asta ingreuneaza putin bobina.. sau nu incap atatea spire, si mai se pune cu vreo cateva spire mai putin, sau se face bobina putin mai lunga.. etc.. asta daca nu stai ff mult la ea ca sa o faci, sau nu ai o masina de bobinat asa ceva...
Link spre comentariu

- nu stiu daca e persoana despre care se vorbea undeva mai sus ... un centru unde se rebobineaza difuzoare in Militari este in apropiere de Gorjului - nu mai stiu exact inainte sau dupa , insa mergand de la Lujerului catre Industriilor e pe stanga bulevardului la parterul unui bloc , din cele care nu aveau spatii comerciale , are o firma mare - e imposibil sa nu o vezi ! - si ar mai fi un centru in intersectia de la Razoare [Dr.Taberei cu Trafic greu]

Link spre comentariu
Vizitator Bobbi

O sa incerc acolo....dar totusi eu il caut pe nenea de care zic baietii, ca m-a mai trimis cineva tot la el (doar ca nu stia locatia) si dupa cate am inteles omul a lucrat la viata lui cu difuzoare si face treaba buna.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator globalisation

salut. am si eu doi bashi de vreo 350 - 400 de w si vreau sa ii reconditionez. ei sunt nemteshti .i-am luat de la cineva au fost folositi intr-un club.Se aud bine dar cinea mi-a recomandat ca ar fi bine daca i-as rebobina ca sa ii fac de la 350 la 400 . si sa imi dea membrana cu o solutie sa o faca mai flexibila. Parca nu prea as fi de acord sa imi desfaca difuzoarele . sa le las cum sunt din fabrica sau sa ii rebobinez ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări