Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop VOLTCRAFT...nu prea merge

yo9hnf

Postări Recomandate

Va salut !

Am si eu un osciloscop VOLTCRAFT care nu prea merge.

I-am dat semnal din calculator - sinus 1Khz.

Pe langa sinusul principal imi mai apar si alte semnale parazite.

Daca nu-i pun fisa si il las fara semnal, nu reusesc sa-l fac sa imi arate decat spotul. Apar tot felul de semnale.

Aveti idee ce ar avea?

Pun niste poze.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• yo9hnf

1

• Felis

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

sunt oscilatii parazite vezi intai filtraje uscate pe alimentare tubului in special pe etajele de amplif.verticala.Mai poate si baza de timp sa lucreze declansata aiurea din cauza la vre-un cuplaj parazit

Link spre comentariu

Va salut !Pe langa sinusul principal imi mai apar si alte semnale parazite.Daca nu-i pun fisa si il las fara semnal, nu reusesc sa-l fac sa imi arate decat spotul. Apar tot felul de semnale. Aveti idee ce ar avea?

Salut,Eu as suspecta circuitul de stingere. De acolo cred ca apar "fantomele" alea. Intre baza de timp si grila de comanda a tubului ar trebui sa fie un circuit, de multe ori un condensator, care negativeaza zdravan G1 pe perioada intoarcerii, ca sa blocheze tubul. Daca au aparut curenti de pierderi in condul ala, lipsa stingerii e una din manifestarile posibile.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări