Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amp stereo 6w se el 84

razvan_3001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• razvan_3001

4

• fcon

2

• dj_steel

2

• ratza

2

Top autori în acest subiect

Fain, un pic cam multe sarme peste cablaj dar merge. Schema de redresor cu 5U4 are ceva eroare, cum se poate sa fie 300Vac in secundare si tot 300Vdc dupa un filtraj de 220uF ? Asta inseamna ca secundarul a fost subdimensionat la 50mA si cade tensiunea pe transformator.Cam cat e diafonia intre canale, ca vad ca folosesti o trioda pentru ambele amplificatoare?Chiar ies 6W din amplificatorul asta cu distorsiuni acceptabile? In mod normal din radiourile cu final cu EL84 nu scoti clar (sub 1% distorsiuni) mai mult de 2.5W-3W. La 6W nu se intelege mai nimic, face doar galagie.

Link spre comentariu

am eliminat varianta cu tub redresor si am alimentat montajul clasic cu 250 v cc in sarcina maxima amp se comporta excelent fara distorsiuni singura problema este ca daca nu se foloseste traf de iesire de 5,2k apar probleme ,am incercat si cu un 7k si raspunde binisor

Link spre comentariu

Ai incercat, din curiozitate, fara Rfb si fara condensatorul electrolitic din catodul finalei?Apoi, mai poti micsora putin rezistenta din catod, pentru consum de cca 40 mA...

Link spre comentariu

Ai incercat, din curiozitate, fara Rfb si fara condensatorul electrolitic din catodul finalei?

Apoi, mai poti micsora putin rezistenta din catod, pentru consum de cca 40 mA...

Parca ii facea bine condensatorul ala acolo.....(din cate am studiat eu)....imbunatateste cu ceva scoaterea lui de acolo?
Link spre comentariu

M?re?te amplificarea. Dac? e scos, amplificarea scade.

... lucru compensat de indepartarea Rfb si scaderea distorsiunilor.Poti face experimentul fara grija; eu l-am facut si-am ramas la aceasta varianta.
Link spre comentariu

Daca vrei distorsiuni mai mici poti la fel de bine sa maresti reactia negativa globala , nu are nici un sens sa scoti condensatorul .

Link spre comentariu

Eu n-am nici în catodul triodei, nici la pentod?. Amplificarea era mult prea mare pentru nivelul de la CD player.

Link spre comentariu

Lipsa condensatorului face ca etajul sa aiba rezistenta de iesire mai mare , la etajul final conteaza. Adica sunt si alte efecte pe langa simpla scadere a amplificarii .

Link spre comentariu

Lipsa condensatorului face ca etajul sa aiba rezistenta de iesire mai mare , la etajul final conteaza. Adica sunt si alte efecte pe langa simpla scadere a amplificarii .

Corect !In general vedem doar cea mai mare unitate care se modifica...restul nu prea le bagam in seama .
Link spre comentariu

Corect !In general vedem doar cea mai mare unitate care se modifica...restul nu prea le bagam in seama .
Condensatorul are un rol important numai din punct de vedere dinamic.Rezsitenta din katodul tubului final mentine tubul pe caracteristica,sau cum am spune la semiconductori; pastreaza PSF-ul.Impedanta condensatorului trebuie sa fi=0 pentru toata banda audio posibila pentru acest montaj. Daca facem un experiment si punem acest condensator de 100nF sau 470nF,vom observa o crestere a amplificarii in domenilu frecventelor inalte,asa ca din calculele facute pentru acest fel de montaj sa ajuns la concluzia ca acest condensator trebuie sa aiba o valoare in jurul a 47-100 microF.Lipsa acestui condensator duce la accentuarea reactiei negative locale pentru tubul final,deci o misorare a amplificarii.Se mai poarta la unele montaje si un alt artificiu: se compune rezstenta din katodul finalei din doua rezistente serie a caror valoare totala sa fie tot 270Ohm,dar decuplate fiecare cu cate un condensator de cate 470nF si respectiv 100Mf.Rezitentele nu trebuiesc egale ca valoare; una trebuie sa fie de 1/3 din 270Ohm,iar cealalt restul.Cea mica se va decupla cu condensatorul mic iar cealalta cu celalalt.Iar un alt artificiu mai este si inserierea catodului cu o fractiune din bobinajul secundarului Trafo.Iesire. Toate astea se pot vedea la firmele mari care produc HI-END-uri (in speta,McINTOSH, lundahl ...si altele !)Montajul este frumos si nu conteaza strapurile facute peste cablaj atata timp cat nu ai "brum" sau alte zgomote. Spor la treaba si felicitari!
Link spre comentariu

va multumesc D-le Lazaroiu opine de luat in seama nu de facut experiente *** apropo montajul functioneaza PERFECT si recomand cu placere tuturor colegilor de breasla un sunet perfect si curat la maxim razvan

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări