Vizitator Bologa Ilie Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Intrebare scurta:Vreau sa obtin de la tensiunea de 12v a bateriei auto o tensiune de 2x12v, cine ma poate ajuta cu o schema?Va multumesc! Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 e simplu, iei un miez de tole FeSi de vreo 60 W calculezi numarul de spire/volt cu formula: 50/S (50 imapartit la sectiunea) S= sectiunea miezului, mijlocul tolelor = L*l o sa-ti dea un numar , sa zicem 5 aceste il inmultesti cu 12 (numarul de volti) si o sati dea in cazul acesta 60 bobinezi 4 secundare de 60 spire, si le legi cate 2 in serie(inceputul unuia cu sfarsitul celuilalt) aplici schema de aici si gata http://www.elecfree.com/circuit/inverte ... converter/ tranzistorii pot fi 2n3055 iar rezistetele de 500 ohm / 5 W (cred ca sunt deajuns) atentie, sa pui tranzistorii pe radiator izolat sau pe 2 radiatoare separate sarma de bobinaj o calculezi dupa tabelul atasat in functie de curentul necesar pe care il calulezi cu formula P=U*I P=puterea W U=tensiunea V I intensitatea A Link spre comentariu
Vizitator Bologa Ilie Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Multumesc mult! O sa revin dupa ce am realizat montajul. Link spre comentariu
oficemircea Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Multumesc mult! O sa revin dupa ce am realizat montajul.cred este mai bine sa folosesti un sg 3525 ,cred ca va iesi mai bine si poti obtinr putri destul de mari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum