nooob64 Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Buna , am si eu niste probleme legate de CADSOFT EAGLE ... pina acum am folosit Ultiboard pentru PCB'uri care mi se pare bunicel doar ca nu prea are destule piese iar creearea lor e greoaie si am trecut la EAGLE.Problema mea este ca nu stiu cum sa dau grosimea unui intreg traseu fara a selecta bucatica cu bucatica de traseu (ex. VCC sau GND care sunt mai groase deobicei)Am observat ca dupa ce dau autorute si schimb grosimea traseelor acesta nu mai vrea sa fac inca odata autorute cu traseele de grosime diferita ;problema cu autorute am observat-o si cind vreau sa am SMD'uri pe spatele placii ,nu vrea nici in ruptu capului sa faca inca o data autorute pentru noua configuratie Link spre comentariu
vsurducan Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Buna , am si eu niste probleme legate de CADSOFT EAGLE ... pina acum am folosit Ultiboard pentru PCB'uri care mi se pare bunicel doar ca nu prea are destule piese iar creearea lor e greoaie si am trecut la EAGLE.Problema mea este ca nu stiu cum sa dau grosimea unui intreg traseu fara a selecta bucatica cu bucatica de traseu (ex. VCC sau GND care sunt mai groase deobicei)Am observat ca dupa ce dau autorute si schimb grosimea traseelor acesta nu mai vrea sa fac inca odata autorute cu traseele de grosime diferita ;problema cu autorute am observat-o si cind vreau sa am SMD'uri pe spatele placii ,nu vrea nici in ruptu capului sa faca inca o data autorute pentru noua configuratie Incearca dupa ce faci miror cu SMD-urile sa le rutezi manual pana la un vias in imediata apropiere a capsulei lor si apoi sa faci autoroute. Desi probabil ca n-ai setat ceva bine altfel asta merge automat si la Eagle.Pentru traseele la care doresti diametre diferite de cele de semnal trebuie sa definesti clase de semnale la care sa le schimbi regulile de rutare inainte de a incepe autoroutarea. Orice electronist cu ceva experienta in PCB foloseste planul de masa cel putin pentru GND si nu ruteaza niciodata alimentarile prin autoroute ci numai manual, e mai simplu asa decat sa corectezi aiurelile autorouterului.http://surducan.netfirms.com Link spre comentariu
nooob64 Postat Mai 4, 2009 Autor Partajează Postat Mai 4, 2009 Mersi pentru sfat :daTotusi nu inteleg cum nu poate face autorute de mai multe ori la acelasi PCB ...daca mi se pare ca sunt prea subtiri traseele si le modific a 2'a oara trebuie sa aranjez iar piesele la loc pt ca nu vre sa faca alt autorute decit daca exista doar ratnest :cry: Link spre comentariu
minitm Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 imi zici si mie cum ai afcut sa faca traseele mai groase de 0.016 mie imi trebuiesc de 0.04 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum