ctepeo Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Cam ce aparatur? (audio ?i orgi de lumin?) foloseau discotecile române?ti în anii '70-'90? Link spre comentariu
zal Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Prin cluburile muncitore?ti sau de cartier era clasic? combina?ia de 2-3 maguri Majak + amplif Vermona + 2 boxe de 100W Vermona. Clasicul glob cu oglinzi, eventual un proiector cu mori?c? de culori, org? de lumini, alte ?iruri de becule?e cu ?tarter, etc. În lips? de ma?in? de fum era bun ?i un cauciuc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 pe vremea lui ceasca mai faceam pe DJ in clubul facultatii de farmacieacolo aveau deck uri de electromures,o statie cu mixer Vermona,4 statii A350,boxe ,Club,Vermonalumini dinamice ,stroboscop,orga de luminiinstalatia de lumina era confectionata de diferiti pasionatidupa o perioada deckurile au murit (partile mecanice)si venea fiecare cu ce avea pe acasaeu aduceam un deck Akai si magul Akai 747 (daca le atingea cineva risca sa plece acasa cu capul spart) Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 3, 2009 Autor Partajează Postat Mai 3, 2009 viobio, cred c? rupeai gura târgului Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 viobio, cred c? rupeai gura târgului da cam asa este ,pentru magul ala m am rugat de tata 3 luni sa mi l cumpere ,pacat de el l am vindut prin 1991 ,pe nimic aparuse cd player ul si la noiacu as cumpara unu pentru colectiemai am in pod citeva relicve perfect functionale,2maiak205,1kashtan1 si boxele,1tesla b115(cel mai prost mag),1ROSTOVsi citeva deckuri Akai(sunt preferatele mele) Link spre comentariu
zal Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Un GX-F90 am îndr?git ?i eu, dar dup? 90, c? nu-mi permiteam înainte. Mai am ?i scum cartea tehnic? xeroxat?. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Tata cand era mai tanar mergea la un internat si facea ,,discoteca" cu un mag. Cashtan 1 + doua amplificatoare(nu mai stiu modelul) + 4 boxe (Radiotehnika S-30B) . .Inca le mai are pe toate (inafara de o boxa). Era singurul din oras care avea melodia ,,Lambada" (cand a aparut-inregistrata de pe un radio performant pt. vremea aceea).Acasa statea cu geamurile deschise si fetele dansau in drum...cam gagicar ) scz de off-topic Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 viobio, cred c? rupeai gura târgului da cam asa este ,pentru magul ala m am rugat de tata 3 luni sa mi l cumpere ,pacat de el l am vindut prin 1991 ,pe nimic aparuse cd player ul si la noiacu as cumpara unu pentru colectiemai am in pod citeva relicve perfect functionale,2maiak205,1kashtan1 si boxele,1tesla b115(cel mai prost mag),1ROSTOVsi citeva deckuri Akai(sunt preferatele mele)Tesla cel mai prost magnetofon?cred ca majaksi Kashtanul sunt mai proaste!(cel putin la partea mecanica .fluctuatii cat cuprinde, si nu nu mai)Fost detinator de scule comuniste:Unitra M2405,deck Unitra m536,Tesla cm130 si B73(febletea).Incinte: Rft 50w,Unitra 75w,140w,SX402.Meloman si superbele difuzoare bulgaresti 12,5 w(cine le-a apucat stie) Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Tesla cel mai prost magnetofon?cred ca majaksi Kashtanul sunt mai proaste!(cel putin la partea mecanica .fluctuatii cat cuprinde, si nu nu mai)Fost detinator de scule comuniste:Unitra M2405,deck Unitra m536,Tesla cm130 si B73(febletea).Incinte: Rft 50w,Unitra 75w,140w,SX402.Meloman si superbele difuzoare bulgaresti 12,5 w(cine le-a apucat stie) La momentul de fata detin M2405,Kashtan1,Tesla B115,B42,am avut in ordine Tesla Sonet B2, B90,B100.Maiak 205,Rostov,da pana acum nu am auzit nici un detinator de mag rusesc sa se planga de partea mecanica,de aia intreb,ati avut si folosit vreodata mag rusesc sau vorbiti doar din auzite?in ce priveste boxele va dau dreptate,numai ca despre mag-urile rusesti nu pot spune acelasi lucru cu d-voastra,e adevarat, au avut inconvenientele lor in functionare,si aici se poate discuta,da sa compar o mecanica gingasa de Tesla(de ex B73) cu o mecanica sanatoasa de mag rusesc nu mi-a fost dat sa aud. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Majak si kashtan in mare parte mecanica este aceeasi: lagarul de la volanta se uzeaza ,axul de la volanta se desprinde,(parca si descentrate din fabrica)zgomote,vibratii ,toate acestea duc la o turatie instabila = fluctuatii de viteza,sa nu mai vorbim de rulare si derulare unde caucicul rusesc era de prosta calitate.(exemplu ,rola casetofon electronica 302 ).Nu vorbesc din auzite ci doar am depanat aceste aparate.Tesla sonet B2 am avut in anul1976. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Au exact aceeasi parte mecanica,cu deosebirea ca la Kashtan,tamburii erau si pt functionare verticala,iar vibratiile proveneau de la rola intremediara dintre fulia motorului si volant,la ambele tipuri,se eliminau prin montarea unei role de la pick-up Belcanto,cu cauciuc mai moale,comparabil cu cel siliconic,dar in ce priveste fluctuatiile,nu erau mai mari decat la celelalte,pt ca depindeau la toate de frecventa retelei,mai putin la Rostov,dar cum spuneam,in ce priveste robustetea nu exista termen de comparatie intre cele rusesti si restul,daca ne referim numai la derulare,in discoteci era o conditie de baza sa ajungi f repede la o melodie de la mijlocul benzii(asta daca nu se foloseau placi de vinil),de regula erau folosite cate 2-3 bc,din care unul in serviciu si restul pt selectii rapide pt program,asta daca facem referire la sculele folosite in discoteci in anii 80,si va spun din punctul de vedere al unui utilizator,ca din banii de pe reparatii mi le-am achizitionat.Cauciucul rusesc era mai dur,adevarat,fata de cele din gama Tesla,numai ca in timp s-a dovedit mai stabil,ca dovada ca sunt in stare de functionare si in zilele noastre multe dintre cele care au avut noroc sa supravietuiasca marii debarasari...chiar si eu am adunat mag-urile pe care le am acum,dupa ce in anii 90 am renuntat la toate,in ideea ca nu vor mai fi folosite,numai ca am pastrat din nu stiu ce motive,benzile,vreo 80 la numar,probabil in amintirea noptilor pierdute cu inregistrarea lor,si acum am inceput sa le reascult cu placere,am primit recent un Kashtan,l-am repus in functie si merge f bine,desi rola de Belcanto in zilele noastre nu mai am de unde sa fac rost...Cei care se respectau si aveau pe langa dare de mana si ceva relatii se descurcau cu scule din afara lagarului comunist,numai ca cine avea pe vremea aia un mag Akai,era privit ca azi un posesor de Ferrari... Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 De contactele de pista ,condesatori electrolitici uscati(chiar si la Rostov) ,comutatorul redare inregistrare,defectarea frecventa a oscilatorului,defectarea operationalului de la preamplificare si etc .Intradevar au fost cele mai exploatate magnetofoane si in disoteca nici nu se punea problema asa zisul "miorlait"care nu era de la frecventa retelei ci de alti factori. (si tamburul din dreapta tragea neuniform) Link spre comentariu
zal Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 Da, la capitolul curele sau role, mecanicile Tesla aveau minusuri. Prea finu?e ptr utiliz?ri dese. În ce prive?te volantele ?i lag?rele de Majak/Kashtan, am construit vreo 4 maguri cu ele, în pozi?ie vertical?, inclusiv cu motor care ac?iona direct volanta (direct-drive), ce st?tea numai pe lag?r ?i nu am avut probleme. Asta pîn? s? apar? piesele de schimb ptr Rostov. Capetele erau mai slabe la ru?i, se uzau destul de repede fa?? de cele cehe?ti care se pileau mai u?or, suportul fiind de alam?. Noroc c? capul de înregistrare de Rostov se potrivea la cel universal de Tesla, tot 15 Ohmi, la magurile cu 2 capete, ca B100. La cele cu 3 capete nu se mai potriveau.Marea problem? la magurile B113,115 ?i CM130 ale Tesla erau comutatoarele, proaste ?i greu de schimbat.La capitolul condensatori, erau cam la fel, asta era nivelul tehnic de atunci, ast?zi a? fi înlocuit to?i electroliticii cu nepolariza?i, dar atunci nu prea aveam cu ce. Nici indicatoarele nu erau precise, puse mai mult de frumuse?e, abia CM130 a avut unul mai bun. ?i Kashtan 1 desigur, dar nu am g?sit unul sa-i mearg? egal ?i corect ambele canale la vu-metru. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Am folosit cu placere B73(3 capete) pina in momentul uzurii capetelor,nu se gasea in comert capul de redare din alama ci doar cel de la B115 care nu s-a mai auzit la fel de cald. Am folosit benzi trase pe Akai(636- 636, 100lei inregistrarea).La cele rusesti aveau zgomote mari,. (foloseam amplificator) diferentele de sunet intre piste,prea sssss-ite . Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Da, la capitolul curele sau role, mecanicile Tesla aveau minusuri. Prea finu?e ptr utiliz?ri dese. În ce prive?te volantele ?i lag?rele de Majak/Kashtan, am construit vreo 4 maguri cu ele, în pozi?ie vertical?, inclusiv cu motor care ac?iona direct volanta (direct-drive), ce st?tea numai pe lag?r ?i nu am avut probleme. Asta pîn? s? apar? piesele de schimb ptr Rostov. Capetele erau mai slabe la ru?i, se uzau destul de repede fa?? de cele cehe?ti care se pileau mai u?or, suportul fiind de alam?. Noroc c? capul de înregistrare de Rostov se potrivea la cel universal de Tesla, tot 15 Ohmi, la magurile cu 2 capete, ca B100. La cele cu 3 capete nu se mai potriveau.Marea problem? la magurile B113,115 ?i CM130 ale Tesla erau comutatoarele, proaste ?i greu de schimbat.La capitolul condensatori, erau cam la fel, asta era nivelul tehnic de atunci, ast?zi a? fi înlocuit to?i electroliticii cu nepolariza?i, dar atunci nu prea aveam cu ce. Nici indicatoarele nu erau precise, puse mai mult de frumuse?e, abia CM130 a avut unul mai bun. ?i Kashtan 1 desigur, dar nu am g?sit unul sa-i mearg? egal ?i corect ambele canale la vu-metru.Aveti perfecta dreptate,nu am vrut sa intru in polemica cu nimeni pe tema mag-urilor rusesti,pt ca am si utilizat si am si reparat la ele si nu ma poate convinge nimeni ca aveau mecanica mai slaba decat la celelalte,aveau si ele pacatele lor,cum bine ati zis,dar de mecanica cine se plange,inseamna ca nu a stiut sa scoata tot ce se putea de la ele,numai daca ne uitam la motoare si e suficient,poti pune piatra de polizor pe ax fata de motoarele de Tesla sau Unitra...care dupa un maraton de 5-6 ore incepeau sa dea rateuri la turatie.Daca facem referire la calitatea semnalului,cel mai bine m-am impacat pt redare cu M2405,aveau semnal curat,fara zgomot de fond ,si reglate bine,dadeau si egal pe canal,dar pt folosire de lunga durata,daca nu aveam macar un rusesc de serviciu nici nu ma bagam la program... :rade:Cel putin pe partea de deck la Maiak,era loc de lucrat,se putea schimba integratul cu un romanesc,si din filtre se putea aduce sunetul la forma dorita,daca o sa gasesc schemele de lucru de pe vremea aia o sa le postez,in materie de scheme nu am facut niciodata un secret,si sunetul se putea prelucra dupa voie,un generator de semnal si un osciloscop era toata dotarea mea de atunci(in afara de analogice),si tin minte ca nu dovedeam cu modificarile,etajul final il dadeam afara si in locul lui montam un etaj final stereo cu 2N3055,de vreo 10 W(doar atat ca sa nu necesite radiatoare mari,spatiul era limitat)fara modificarea alimentarii...de asta spuneam ca daca stiai ce sa ceri de la ele erau de preferat celor din gama tesla sau unitra,numai ca aici depinde de fiecare cum si pt ce le-a utilizat...ca sa nu mai vorbim de aspectul ca cea mai buna scula e cea pe care o ai,ori eu am avut privilegiul sa folosesc cel putin 3 tipuri simultan,si am avut cind si cum sa fac comparatii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum