Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 220V conectat la retea

Vizitator flopir

Postări Recomandate

Vizitator mariannnn

am facut poze, nu prea clare dar cu atentie se distinge ceva...iata sistemul antiinfractionar prin care gheorghe, invartea noaptea cu lumina stinsa pentru a nu avea consum, dadea inapoi contorul cu un supermagnet; fura din buzunarul Electrica (saracii italieni), dar acum nu mai poate i s-a infundat, de fapt i s-a opintit in opritor...[attachment=2]DSC01709.rar[/attachment][attachment=1]DSC01712.rar[/attachment][attachment=0]DSC01713.rar[/attachment]cel mai adevarat, orginal si totodata safe mod de a fura energie electrica, este racordul...te urci pe stalp, legi niste fire groase ca sa tina toate resourile si bagi, stai in maiou cand afara e gerul -20°C ...vine electrica le desface, imediat ce pleaca le legi la loc;facand un calcul simplu, mai bine cumperi o scara 3I din Al cu 12 elementi care costa max 500 lei, este mult mai ieftin ca factura la energie electrica pe timpul iernii daca te incalzesti electric ajunge la 3-400lei chiar mai mult...este mai economic cu scara, costul se amortizeaza in timp;) aia din ferentari nu au astfel de probleme...acu vreo 2 luni le-a explodat transformatorul si i-a sechestrat pe cei de la electrica, si pe politistii care au intervenit...am deviat destul de la subiect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tim_matrix

5

• ipman

5

• gcom61

3

• gica70

3

Top autori în acest subiect

Omul a zis si el din auzite! Binenteles ca nu cred ,multi zic multe...Apropos, unde se omologheaza un contor electric importat din Germania ,omologat deja acolo...dar stiu ca la noi cica il reverifica ...sa vada daca nemti nu au gresit cumva.daca stie cineva ma intereseaza. Omologare contor de citire de maxim 10 kwh.(electromecanic)

Link spre comentariu

Chestia cu furatul curent nu e buna! Sa nu incercati poate se curenteaza careva...glume deh...Eu zic sa fim seriosi si cinstiti,si lasati electrica sa ne incaseze cum considera dansii ca le e mai bine!!! pentru ei..deh!si la consumul de apa se platesc 10% in plus ,pentru pierderile de la o conducta sparta ...undeva pe la Satu Mare?...zic ei..pai 10% nu strica,asa spune legea,au voie. Poate de ce nu 20-30%?

Link spre comentariu

Invertoarele solare impreuna cu panourile solare se conecteaza la retea evident. Energia livrata are un pret de achizitie ,pretul pietei +4 cerftificate verzi.Este un pic complicata procedura dar vezi legile....si o sa te lamuresti. nu este deloc complicat.In curand vor fi multe asemenea instalatii.legea permite si se va aplica.

Link spre comentariu

chiar daca nu bagi putere in reteaua externa (dupa contor) ci o consumi in interiorul retelei tale casnice pot sa apara probleme in sensul ca desi e reteaua ta am senzatia ca avizul de bransare iti permite sa legi doar consumatori. evindent nu am verificat deci informatia e atacabila

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Dezgrop si eu topicul.Contorul ACE2000 care s-a montat mai nou are posibiliatea de a inregistra energie activa in ambele sensuri daca ar dori cineva asa ceva.Eu vroiam sa stiu daca cineva a dat pe undeva de schema unui invertor on-grid de mica putere.Pe mine ma intereseaza ceva de 5-10W, nu tin musai sa fiu platit pentru energia care va scapa accidental inapoi in retea, cu toate ca ma indoiesc la cit de putin voi produce.Invertoarele on-grid facute industrial verifica constant prezenta tensiunii din retea si se sincronizeaza cu frecventa retelei (tocmai ca sa se evite accidentele de care s-a vorbit mai devreme in topic).

Link spre comentariu

Debitarea de energie electrica in sens invers nu este deloc indicata din cauze de exploatare a retelei, mai precis la orice declansare a retelei (generatorul, invertorul sau orice sursa) ati avea de mica putere va fi pus in situatia de suprasarcina din cauza ca majoritatea consumatorilor ramin cuplati la retea chiar si fara tensiune ceea ce face ca sursa dumneavoastra sa declanseze prin suprasarcina daca aveti protectii sau sa se arda sigurantele daca le aveti iar daca nu sa se ara sursa de energie (generator, invertor etc). Este posibila debitarea de energie intr-o retea de joasa tensiune insa trebuie montate niste protectii care la disparitia tensiuni de pe reteaua in care se debiteaa sa "insularizeze" (declanseze de la retea) sursa proprie care poate debita in continuare doar pentru consumul propriu.

Link spre comentariu

Inteleg ce-mi spuneti, si asta am afirmat si eu in mesajul meu.Daca eu debitez in retea sa zicem 5w, daca reteaua este intrerupta invertorul nu va putea sustine nici macar ce aparate sint in stand-by, asa ca nu se pune problema sa mai si electrocuteze.Se pot lua drept exemplu invertoarele de la Steca care au protectie la deconectarea retelei.

Link spre comentariu
Vizitator flopir

Cred ca cea mai complicata parte a invertorului este tocmai cea responsabila de urmarirea retelei si comanda... asa ca, din punctul asta de vedere, nu prea conteaza daca inventorul are 5w sau 5kw...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări