Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 220V conectat la retea

Vizitator flopir

Postări Recomandate

Din pacate ''alesii'' sunt foarte receptivi cand voteaza bugetul sau salariile lor si surzi si muti(da-r-ar dumnezeu) cand este vorba de legi referitoare la aceste aspecte .Cu catva timp in urma citeam(pe net)ca un fermier american folosea un generator electric pe motorina,de la care recupera inclusiv caldura evacuata pe esapament,pt incalzire locuinta si apa calda menajera,iar surplusul de energie il [pompa] in sistemul de distribuitie energie electrica al SUA.Pt acest lucru statul ii platea energia,si cu acesti bani cumpara combustibil pt generator si ii mai si ramaneau bani.Daca acest fapt este real pe cand si la noi o astfel de deschidere si nu bataie pe ciolan?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tim_matrix

5

• ipman

5

• gcom61

3

• gica70

3

Top autori în acest subiect

Vizitator marius_vfp

E NU PREA CRED CA SE DA SI INVERS , DAR TOTUSI AU SCOS BAIETZII BUNI DE LA :ENERGOBIT CEVA BUN : ACE2000 SE CHIAMA DE ALA AM EU :freaza:

Salutare! Ma intereseaza scheme/idei pentru un invertor 12/24V la 220V a carui iesire sa poata fi conectata in reteaua nationala. Asta ineamna ca trebuie sa aiba un control al fazei... evident, o putere "generoasa" (macar 500W) ?i o iesire cat mai sinusoidala. La ce e bun? Folosind asa ceva inseamna ca la momentul cant suma puterii consumate in casa e mai mica decat cea generata, contoarul se va invarti invers... Deci daca ai un generator eolian/celule solare/motor warp :limb: care genereaza curent continuu cat nu esti acasa contoarul "pierde" din consum. Asta e doar unul dintre "beneficii"... Sper sa va intereseze.... Bafta!

Link spre comentariu

Acum contor avem, dar Enel il accepta si tine cont de el? Adica ai si contract care sa-ti permita sa trimiti energie in retea, care sa fie macar compensata in factura?

Dupa cate stiu eu contorul nu se poate invarti invers si nu cumpara (cu toate ca sunt obligati!) de la persoane fizice energie ci numai de la firme (cu contract). Aparatura de pus in paralel cu reteaua lor am inteles ca trebuie agreata de Enel si e cam scumpa.
Link spre comentariu

Contorul clasic adica cel cu disc rotativ nu se invirte inapoi din cauza ca are o piedica care nu ii da voie sa se invirta inapoi, daca anulezi piedica..... contorul se invirte inapoi si scade indexul, problema este ca piedica este in contor si nu poate fi accesata fara ruperea sigiliului. Pe cadranul unor contoare este chiar desenat simbolul piedici adica o rotita dintata si un crichet care nu permite sa se invirta inapoi.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pentru livrarea energiei electrice in retea se monteaza un alt contor de citire numai pt vanzare.Sunt separate vanzarea ee de contractul de furnizare ee pt consumul casnic.In acest fel cel care vinde energie e va plati si transportul ee pe cablu si distributia acesteia. in schimbul energiei livrate Electrica SA acorda certificate verzi pe care le poti vinde vezi L220 legea ee. La sistemele cu panouri solare fotovoltaice se acorda 4 certificate verzi ce au valoarea de:27-54 euro fiecare(min-maxim).Era bine sa existe un contor sa mearga cand inainte cand inapoi dar....nu exista si nici nu o sa fie asa ceva mai ales ca un cotor merge doar intrun sens...Eu am vzt astfel de contoare in Germania care citesc ee produsa si livrata in retea ,sunt ca toate celelalte care inregistreaza cat ai consumat doar ca nu au asa erori de 4% cum am fost noi pacaliti.Sa speram ca vor permite montarea acestor contoare ca in germania ce au o eroare de citire mai mica. Daca sar impune acelasi contor specific romanesc nu ar mai vinde nimeni ee in retea daca ar sti ca cineva il inregistreaza cu 3-4% mai putin.Este ca si cand tiar cere 3-4 % din investitie!

Link spre comentariu

Daca sar impune acelasi contor specific romanesc nu ar mai vinde nimeni ee in retea daca ar sti ca cineva il inregistreaza cu 3-4% mai putin.Este ca si cand tiar cere 3-4 % din investitie!Eroarea este cu (+) si (-). Sa fie oare o eroare sistematica si numai in avantajul furnizorului si/sau producatorului?

Link spre comentariu

Caz concret: Luat un contor din Bucuresti si pus pe banc la Giurgiu.Diferenta de citire de 2,8%.Dupa calibrare mers inapoi(Bucuresti) si ce credeti ca au gasit baietii?=>4% eroare de citire in avantajul distribuitorului.Ma intreb cine a avut dreptate?Oare este precum [ocaua lui Cuza]?In ambele cazuri contorul a fost gasit ca inregistreaza mai mult decat este consumul,si a fost acelasi contor(dupa serie si semne particulare.In ambele cazuri contorul a stat 12 ore pe stand (facut /nv)

Link spre comentariu

Eroarea de citire este 4% in plus nu in minus. Ba chiar este legal.Mai se adauga si pirderi in sistem,abonament ca vine curentul,rezervare de kwh,accize,...mai se gasesc pe viitor si tot asa....mai cresc veniturile companiilor cu bani luati de la consumator fara ca acesta sa aiba posibilitatea de negociere. Inainte era mai simplu,venea electricianu iti trecea noul index in caiet si plateai cati kwh ai consumat fara alte complicatii.Daca nu aveai bani plateai data viitoare. Nu am date ca,contorul ar fi inregistrat cu 4% mai mult dar nu era asa o problema,era ieftin. Acum aceasta descoperire a omului care se chiama curent electric a devenit un lux,multi sau intors la acum 100 de ani,la lumanari....

Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp

baietzi eu zic ca tre sa facem ceva sai pacalum oricum pe cei ce vand , am auzit o faza la unul , cu un traf de sudura care ia mai dat ceva infasurari in plus legand pe acele infasurari niste diode de putere care bagau curent in retzea inversat in faza , si cica atunci cand suda contorul se dadea inapoi chiar foarte repede , venind ala sa citeasca contorul o gasit mai putzini nr de kw si o zis co dat contorul peste cap si locam uscat la bani , acu nu stiu daca e adevarat dar trebuie incercat :freaza:

Link spre comentariu

@marius_vfp Clar :nebunrau: @gcom61 -eroarea sa nu fi fost cauzata de tensiunea de pe retea...contoarele sunt facute pt 220v dar la mine de ex,sta mai mult la 230v

In mod normal n-ar trebui sa apara mari erori de masura daca se trece de la 220V la 230V. In contor e o bobina pt. tensiune si una pt. curent. Prin compunerea celor doua campuri electromagnetice a celor 2 bobine discul se invarte si ne indica puterea consumata, care putere inmultita cu timpul ne da energia consumata. Dealtfel cand avem tensiunea mai mica de 220V la retea nu inseamna ca se inregistreaza mai mult.
Link spre comentariu

Da,intr-adevar asa este cu ce inregistreaza contoarulSi cum a fost masurat in ambele situatii (la calibrare si apoi dupa reclamare) ? Sa nu fie si de la defazaje si forme aiurea ale undei (de la armonici provocate de surse in comutatie are varfurile aplatizate)

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

baietzi eu zic ca tre sa facem ceva sai pacalum oricum pe cei ce vand , am auzit o faza la unul , cu un traf de sudura care ia mai dat ceva infasurari in plus legand pe acele infasurari niste diode de putere care bagau curent in retzea inversat in faza , si cica atunci cand suda contorul se dadea inapoi chiar foarte repede , venind ala sa citeasca contorul o gasit mai putzini nr de kw si o zis co dat contorul peste cap si locam uscat la bani , acu nu stiu daca e adevarat dar trebuie incercat

:freaza:

nu aveti contoare acasa? studiati-le atent

niciodata nu s-a invartit contorul invers...asta nu pentru ca nu se poate din punct de vedere electromagnetic, nu se poate deoarece montajul integrator(rotitele care care au tiparite cifre) are un opritor...fac si poze daca vreti ;

nu merge nici chesstia cu magnetul/electromagnetul puternic care sa anuleze campul magnetic produs de vreuna dintre bobine U/I;

nici cu manevre gen data o gaura mica mica si care sa blocheze axul discului,

nu se poate inversa faza cu nulul astfel ca aparatul-contorul sa fie pe nul si faza sa fie direct apoi leaga nulul consumatorului la impamantare...

HOTULUI DE HOT I-E FRICA

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

care bagau curent in retzea inversat in faza

faceau scurtcitcuit la bornele aparatului de sudura daca era inversat in faza

pentru furnizarea in retea trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

Frecventa utila sa fie identica cu cea a retelei,

sa fie sistem trifazat, homopolar, in faza cu cea a retelei

tensiunea utila sa fie egala cu cea a retelei...

ce se intampla daca cineva furnizeaza energie electrica monofazat?: o faza are o sursa de curent, celelalte doua nu au si alec sistem functioneaza dezechilibrat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări