Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare plate?Viitorul difuzoarelor ?

DARK-RIDER-82

Postări Recomandate

Probabil vor fi folosite totusi in viitor, pe scara larga, in combinatie cu un dif. clasic pt. joase, precum fac astia:

http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

Dj Dog, problema la pocnitorile 5.1 nu e atat difuzorul de 10 cm, cat amplificarea...TDA2030 in clasa B, componente facute pe vapor, dimensiuni total insuficiente pt. incinte, alimentare cu traf "miniaturizat"fortat, etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

3

• Dj_Dog

2

• Spitfire

2

• eddy_knnabis

2

Top autori în acest subiect

Dj Dog, problema la pocnitorile 5.1 nu e atat difuzorul de 10 cm, cat amplificarea...TDA2030 in clasa B, componente facute pe vapor, dimensiuni total insuficiente pt. incinte, alimentare cu traf "miniaturizat"fortat, etc.

da asa estesistemele 5.1 din comert sunt un "cocktail" de prostii
Link spre comentariu

Paradoxal difuzoarele electrostatice sunt mai vechi decat decat astea electromecaince clasice! La fel cum si mos-fetul e mai vechi decat bipolarul(numai ca tehnologia nu a permis punerea in practica mai devreme).Si oricum, daca vreti sa vedeti difuzoare mai "ciudate" uitati-va si voi la omnidirectionale sau la tweetere pe plasma.

Link spre comentariu

Satutare!Din ce am invatat noi la fizica, ca sa ai o putere mare intr-o membrana trebuie sa existe si un camp electromagnetic suficient de mare. Ma tem ca ce arata nenea ala... s-a intors iar in "epoca de piatra" cand erau gramofoanele acelea. Intradevar, se obtin sunete si prin metoda asta, dar mi-e greu sa cred ca sunt pentru puteri mari. Am vazut si eu la Tv cum ca niste japonezi au descoperit difuzoarele plate si ca fidelitatea este mult mai mare, dar nu si putere asa mare, dar era pe alt principiu... Ma rog, vom trai si vom vedea.

Link spre comentariu

Salut, si rusii au scos dupa `90 incinte cu traductoare electrostatice, dar numai pe medii si inalte. Media era alimentata cu 2,2 kV, iar inalta cu 1,1 kV. :nebun: :da

Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG

nu va mai luati dupa toate porcariile .....pot face si un hard disck sa cante din cate am auzittot cele clasice vor ramane difuzoarele care se aud bine....in nici un caz buzzere sau alte chestii

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Geo_88

Nici mie nu mie se pare mare lucru asta cu hdd, este total eclipsata de "chestia cu plasma", si eu pe cand eram mic (pe la 13-14 ani) conectam motorase de la casetofon la iesirea pt difuzoare si ghici ce... reda destul de bine frecventele joase :aplauze :da dar asta numai daca aprope il lipeai de cap sau ureche, intr-un fel echivalentul castilor off-ear care vor sa revolutioneze lumea (sper ca nu am gresit denumirea castilor, in orice caz transmit vibratii prin scalp)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări