Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare plate?Viitorul difuzoarelor ?

DARK-RIDER-82

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

3

• Dj_Dog

2

• Spitfire

2

• eddy_knnabis

2

Top autori în acest subiect

Vizitator liviu_bug

vasusem pe youtube ceva asemanator , o folie de staniol pusa pe o farfurie de unica folosinta , si o moneda in mijloc , si ghici , se auzea!

Link spre comentariu

si marmota invelea ciocolata? am fazut si eu o goraza de chestii de genu asta , cu un fir introdus in nu-s ce pahar de unica folosinta, etc pana nu iese pe piata mi-e greu sa cred ca chiar exista asa cevaintr-un timp pe discovery descoperisera ca difuzoarele in forma de spirala redau cel mai clar si bine (asta era acu vre-o pt ani cred) si vad ca inca clasicele difuzoare si boxe sunt folosite la scara mare

Link spre comentariu
Vizitator liviu_bug

sincer cred ca e vrajeala , dar nu se stie , poate acesta sa fie materialul din care este facuta membrana , ca nu vad cum ar putea canta asa>

Link spre comentariu

Cred ca reuseai opinii mai diversificate pe forumul hi-fi.Chestii din astea gasesti pe net. Imi pare rau sa-i vad pe cei ce vor sa reinventeze piezzo-ul.bobina bagata intr-un camp EM ce reuseste sa urneasca o membrana de hartie tot ramane in preferintele mele.

Link spre comentariu

Oricum ar fi nevoie de suprafe?e mari ca s? disloce acela?i volum de aer ca un dif normal echivalent, probabil c? se vor limita la frecven?e medii ?i înalte, adic? exact cum e ?i cu difurile elecrostatice, vorba lui danzup. Înc? o problem?: dac? e flexibil, se anuleaz? undele sonore, trebuie s? fie rigid, s? nu-l ia vîntul. :bataie

Link spre comentariu
:aut: NU au aplicabilitate in domeniul audio de putere . Vor fi folosite probabil doar la telecomunicatii , electronice ultraportabile si poate pe viitor si la monitoare sau TV , O-led extrem de subtiri.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

exista de mult difuzoare plate, exemplu difuzoarele care se gasesc in ceasurile electronice de mana. nu-i nimic nou doar ca pot fi facute la o scara mai mare, si oricum nu vor putea reda frecventele joase deloc. mult mai interesante mi se par cele directionale(adica auzi sunetul doar daca stai in fata lor, daca te muti intr-o parte sau alta nu mai auzi aproape nimic)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

vasusem pe youtube ceva asemanator , o folie de staniol pusa pe o farfurie de unica folosinta , si o moneda in mijloc , si ghici , se auzea!

da am vazut si eu filmuletul de pe youtube....dar ca sa vezi...nu functiona am incercat si eu si e ceva trucat :limb:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări