Vizitator anonim1003 Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Apa distilata se obtine din fierberea apei de la robinet intr-un vas din sticla termorezistent.Depozitarea se face de asemenea tot intr-un vas din sticla inchis etans.NU fierbeti apa intr-un vas din metal deoarece,la racire,apa nu va fi distilata,ci doar apa fiarta si racita,dar cu mai putine impuritati. Link spre comentariu
nelu57 Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 P?i...numai ap? distilat? nu este aia :cry: ...este fiart? ?i r?cit?.. ( la o adic? ai putea s? o folose?ti ?i pe aia...în lips? de altceva mai bun în anumite locuri )...Apropoo...?tii cumva ce înseamn? distilare...nu neap?rat a apei ? Link spre comentariu
Vizitator anonim1003 Postat Mai 2, 2009 Partajează Postat Mai 2, 2009 Am vazut cum arata un distilator de apa si nu mi s-a parut prea mare inginerie la el.Este un vas mare de sticla(acvariu) prin care este se circula apa.Printr-o parte intra apa de la robinet,este incalzita pana la fierbere(peste 100 grade Celsius),iar dupa asta,prin alta parte,dupa ce trece printr-un refrigerent, curge intr-un recipient de sticla curat.Important este ca apa care intra si care iese din "acvariu" sa nu intre in contact cu ceva metalic sau de alta natura. Link spre comentariu
nelu57 Postat Mai 2, 2009 Partajează Postat Mai 2, 2009 Am vazut cum arata un distilator de apa si nu mi s-a parut prea mare inginerie la el. Este un vas mare de sticla(acvariu) prin care este se circula apa.Printr-o parte intra apa de la robinet,este incalzita pana la fierbere(peste 100 grade Celsius),iar dupa asta,prin alta parte,dupa ce trece printr-un refrigerent....(?i ce oare trece prin refrigerent ?) , curge intr-un recipient de sticla curat. Important este ca apa care intra si care iese din "acvariu" sa nu intre in contact cu ceva metalic sau de alta natura. Deci în mare cam ?tii despre ce este vorba....totu?i s? te corectez pu?in....Apa se aduce la punctul de fierbere... (care în func?ie de cât de pur? este, poate s? difere de cei 100 grade Celsius ) într-un recipient, din care VAPORII OB?INU?I PRIN FIERBERE sunt trecu?i printr-o SERPENTIN? ( RETORT? ) r?cit?. Vaporii din fierbere sunt iar condensa?i ?i uite c? am ob?inut ap? distilat?...?i nu numai...?i altceva se mai poate ob?ine.... :bere: iar la faptul c? ?ii neap?rat ca vaporii de ap? s? nu intre în contact cu altceva decât sticl? înainte de condensare TOTAL gre?it...mai caut? ?i tu...Pa ?i noroc... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 ca sa distilezi apa,trebuie sa scapi de impuritatile din ea,d-aia se fierbe,apa se evapora,impuritatile raman in vasapa fiarta si racita e relativ inutila Link spre comentariu
djlove Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Prin fierberea apei se inlatura anumite bacterii, microrganisme... Apa distilata este ,dupa cum s-a mai spus aici, facuta prin evaporare si apoi condensarea vaporilor. Link spre comentariu
Vizitator catalin_gym Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Stati putin...apa dedurizata nu este acelasi lucru cu apa distilata?Va intreb deoarece noi am avunt o tema de laborator in care trebuia sa obtinem apa dedurizata iar principiul era mai mult decat a evapora apa,noi foloseam o instalatie cu rasini schimbatoare de ioni.Poate pe moment fac confuzie intre apa dedurizata si apa distilata Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Sigur! Pentru inceput apa "dura" contine foarte multe saruri de calciu (calcar) si de magneziu... vezi reclamele cu rezistenata de la masina de spalat... Deci "dedurizata" inseamna ca s-au eliminat sarurile (o parte..) si fiind mai moale si sapunul va face spuma! Link spre comentariu
Vizitator Emanuelu Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Stati putin...apa dedurizata nu este acelasi lucru cu apa distilata?Va intreb deoarece noi am avunt o tema de laborator in care trebuia sa obtinem apa dedurizata iar principiul era mai mult decat a evapora apa,noi foloseam o instalatie cu rasini schimbatoare de ioni.Poate pe moment fac confuzie intre apa dedurizata si apa distilataApa distilata se obtine prin distilare;fierbere>vaporizare>condensare.Apa dedurizata se obtine prin tratare cu/prin rasini schimbatoare de ioni-in cazul tau.Apa demineralizata se obtine prin tratare/trecere prin rasini schimbatoare de ioni si poate fi utilizata in toate domeniile mai putin cel medical(ar mai trebuii distilata dupa demineralizare )Reclamele de la calgon se refera de fapt la un produs care duce la precipitarea carbonatilor si bicarbonatilor de Ca si Mg care da duritatea temporara Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 ce te faci cu distilatoarele pentru apa realizate din cupru (sau alama) (ca doar folosesc asa ceva de 10 ani, 8 ore/zi ) ... sau alea numite bidistilatoare? ... cred ca subiectul trebuia mutat la diverse Link spre comentariu
nelu57 Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Da ce's alea omule bidistilatoare...c? cele cu serpentin? de cupru se mai numesc ?i cazane de ?uic? ! ...hâc !...:bere: Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 uite un link cu diverse variante: http://www.multilab.ro/MainPages/Key-La ... %20Apa.htm eu ziceam de aparate de laborator, ca daca vrei apa distilata "e multe" variante pe net Link spre comentariu
Adierea Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Faceti confuzie intre apa dura si apa dedurizata .Apa dedurizata este apa care nu contine apa grea ,adica acea apa folosita la centralele nucleare .Apa grea are punctul de ferbere mai mare decat apa distilata obisnuita ,iar atomul de hidrogen este un izotop al hidrogenului care se numeste deuteriu .Pentru a obtine apa grea sau dedurizata prin distilare trebue facuta o distilare fractionata adica racirea vaporilor de apa se face in trepte de temperatura ,adica vapori de apa se racesc pana la aproape 100 de grade unde apa grea devine lichida iar vapori care au inca temperatura de 100 de grade trec mai departe si sant raciti in alt racitor sub 100 de grade unde devin lichid adica apa dedurizata . Link spre comentariu
blackthorium Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 @ adierea : mai studiaza un pic pentru ca si tu faci confuzieapa dedurizata = apa ce nu mai contine saruri de calciu si magneziuapa grea sau deuterata = structura chimica D2O, este apa in care atomii de hidrogen usor (protiu) au fost inlocuiti cu atomi de hidrogen greu (deuteriu) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum