Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura cu apa?Oxhydric welder!

DARK-RIDER-82

Postări Recomandate

Ca sa-ti fie mai clar cum actioneaza vaporii de apa ca si mediu protector:Reactiile chimice ce apar in zona de sudare sunt urmatoarele:H2O->H2+1/2O2H2Oap->HO+1/2H2H2vap+1/2O2aer->H2O care se evaporaRolul de protectie este detinut de H2 obtinut din descompunerea vaporilor de apa.La sudarea in mediu protector cu gaze inerte (MIG,MAG,WAG) se obtine o calitate foarte buna dar la un pret foarte ridicat iar la sudarea in atmosfera H2,se obtine o calitate scazuta la un pret scazut

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DARK-RIDER-82

3

• CATA2003

2

• mecaboy

2

• cristi_ro

2

Top autori în acest subiect

salutare,

asa ceva cum se poate face ca nu dau detalii despre construirea lui?

am incercat din 6 table de inox de 10/7 cm tip sandvis 3 la plus si 3 la minus lagate alternativ + - + - la 12 volti cc abia tragea 2-3 A si cateva bule de gaz.

nu vreau sa sudez, mai mult ca lampa de gaz pt a incalzi coturi vechi si ruginite care nu vreau sa se desfaca.

daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator.

numai bine.

Link spre comentariu

Probabil ca placutele tale de inox sunt prea departate pentru cei numai 12V. Eu am testat demult unul la 6V si 150A, dar placile erau extrem de apropiate (cativa mm) si erau multe (10 sau 12 perechi cred).In experimentul la care ai dat filmuletul, ei folosesc 195V redresat si 6A consuma . Daca tu nu poti mari tensiunea , incearca sa pui un pic de sare in apa, ca sa conduca mai bine, sa mai creasca curentul. Debitul de gaz depinde cel mai mult de curentul prin baia de electroliza.

Link spre comentariu

placutele sunt la 4-5mm distanta nu am avut la indemana diode de curent mare si am incercat la bateria de la masina. ce siode pot sa folosesc ca sa il pun la priza sau macar la 24v care sa reziste la un curent mare?pe net am citit ca pentru o celula sunt necesari 2v de aceea nu am incercat la o tensiune mai mare.o sa incerc sa pun placile mai apropiate si sa pun sare in apa sa vad ce o sa iasa.multumesc de sfaturi.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări