Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura cu apa?Oxhydric welder!

DARK-RIDER-82

Postări Recomandate

Salutare din nou :101

dupa ce "am rascolit" internet-ul in cautarea "misterului" de sudare/topire electrica a tevilor de cupru , am dat peste "altceva"...

bine a zis cine a zis: "Cu cat stii mai multe cu atat constati ca stii de fapt mult mai putin" :freaza:

Acuma serios vorbind , chiar este posibil asa ceva? am mai vazut eu filmulete de-astea mai demult pe youtube, cu gazul Brown, era cineva prin romania care folosea asa ceva la alimentarea masinii(Dacia 1300), iar "aparatul" respectiv nu costa mai mult de 100 RON sa-l faci , ca de montat era si mai simplu...

dar sa lasam asta deoparte!

uitati ce se vinde prin Spania:

http://www.waxco.es/index_products.htm

voi ce ziceti? cum explicati existenta aparatului asta de sudura? chiar daca e "micro-flame" mie tot mi-ar conveni sa am asa-ceva! adica il iei frumos , bagi niste apa in el , il bagi in priza , si sudezi la 3000 de grade celsius... deja pare rupt din roman "SF"... sau SF-UL E DEJA REALITATE?!

fata de sudura autogena clasica unde trebuie sa ai tub de oxigen sub presiune(PERICULOS RAU), SI inca unul de Propan (deja se complica treaba...) , eu zic ca "Microflame Oxhydric welder" asta e ceva de vis...

SI MAI E SI PORTABIL!!!(la 41 /43 / 30 cm si 33kg , POTI SA-L IEI CU TINE IN MASINA FRUMOS SI SA LUCREZI LA DOMICILIUL "CLIENTULUI" , NU?! :da

va astept cu EXPLICATII!(va rog ...)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DARK-RIDER-82

3

• CATA2003

2

• mecaboy

2

• cristi_ro

2

Top autori în acest subiect

Dispozitivul respectiv e un generator de HHO asa ca debitul lui e suficient pentru a face o sudura poti sa-l realizezi cu mijloace at home foarte usor cauta pe net si ai sa gasesti o sumedenie de generatoare HHO cu tot cu detalii de constructie (electroliza se produce in curent alternativ in generatoarele respective asa ca nu sunt necesare piese scumpe .Doar electrozii de inox pentru bateria generatoare de HHO si bineinteles un vas inchis ermetic cu tubulatura de colectare a gazului.)Toata smecheria e sa limitezi curentul in asa fel incat sa impiedici fierberea apei care ai sa fii surprins cat de repede fierbe cand bagi 2 electrozi in apa la o distanta de cativa cm .Pe fenomenul respectiv se bazau si anumite cani de fiert apa

Link spre comentariu

DARK-RIDER-82, Te-ai uitat in specificatiile aparatului din link la ce suduri se foloseste?

This is specially useful for micro-welding and precision welding on very different materials : gold, silver, platinum, palladium, cobalt chrome, steels, brass, copper etc...

...chiar daca e "micro-flame" mie tot mi-ar conveni sa am asa-ceva!...

Daca chiar ai nevoie de unul mai vechi, s-ar putea sa se rezolve.E un user pe forum care are unul de vanzare, din pacate imi scapa numele momentan, dar cred ca-l pot gasi.Aparatul e fabricat mai demult, e romanesc, l-am vazut la userul respectiv anul trecut, in ideea de a-l repune in functiune, trebuie revizuit doar la partea de reglare a puterii, vasul de electroliza si completat cu accesoriile. Are 50kg, dimensiunile sunt 480x270x370mm, trage 1KVA la 220V, consumul de alcool e 0.2litri/8ore, apa se completeaza la max 8 ore (consum 0.6litri/8ore). Il vrei?
Link spre comentariu
DARK-RIDER-82, Te-ai uitat in specificatiile aparatului din link la ce suduri se foloseste?
This is specially useful for micro-welding and precision welding on very different materials : gold, silver, platinum, palladium, cobalt chrome, steels, brass, copper etc...

...chiar daca e "micro-flame" mie tot mi-ar conveni sa am asa-ceva!...
Daca chiar ai nevoie de unul mai vechi, s-ar putea sa se rezolve.

E un user pe forum care are unul de vanzare, din pacate imi scapa numele momentan, dar cred ca-l pot gasi.

Aparatul e fabricat mai demult, e romanesc, l-am vazut la userul respectiv anul trecut, in ideea de a-l repune in functiune, trebuie revizuit doar la partea de reglare a puterii, vasul de electroliza si completat cu accesoriile.

Are 50kg, dimensiunile sunt 480x270x370mm, trage 1KVA la 220V, consumul de alcool e 0.2litri/8ore, apa se completeaza la max 8 ore (consum 0.6litri/8ore). Il vrei?

CE Intrebare!!! normal ca as vrea asa ceva! chiar azi am avut vreo 27 de metri de teava de cupru de "lipit" , si a trebuit sa apelez la meserias...

singura "problema" e ca momentan , am cam "dat de gard" cu leafa mea...

chiar sunt curios cat ar costa o treaba de-asta! si de cumparat de la acel user, si de facut acasa ! Vb lui calinescu: "Cu manutele astea doua ..." :freaza:

pana la urma nu e nici o graba, de-abia mai inteleg si eu procesul de obtinere a Hidrogenului si al Oxigenului!

era un tip prin ardeal parca , care a facut asa ceva , generator de HHO, cu 100RON , folosind farfurii de inox din comert... am zis ca incerc si eu dar am avut altele "pe cap"...

tinem legatura! chiar ma fascineaza ideea de a obtine un aparat de sudura atat de simplu! Curent electric este...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator crisssm

Chiar ieri noapte am facut eu unul care merge la 12v dintrun filtru de apa si placi de inox doar ca mai am de lucru pe el putin . te costa putin sub 100ron homemade. dar studiaza bine inainte ca eu am buctato deja nu mam documentat bine si am facut dupa capu meu si am consum mare de energie si randament mic . electroliza apei icepe la un volt si ceva deci eu ii dau 12v . sa zicem ca as avea un randamet bun pe la 2 v restu pana la 12 sunt pierderi :) consum de curent am de vreo 40-50 A dar pot suda cu el chestii marunte.oricum asta era experimentul acum urmeaza unul facut mai bine si cu randament mai mare fac cateva celule in serie si am grija sa am o cadere de tensiune de 2 v pe fiecare celula si vad ce iese :freaza:

Link spre comentariu

Vezi ca nu e cc , e in impulsuri curentul , cauta pe internet , se folosesc tranzistori de mare curent , daca nu aungi sa faci ce pomenea Dr.L fierbator de apa , pe youtube e plin de asemenea generatoare de hidrogen

Link spre comentariu

la debit normal(randament) la 50A a taiat otel;sudura nu cred ca pot face,dar:de taiat fiere grele-tare smecheria :freaza:

cred ca merge si sudura , rusi au inventat ceva asemanator dar cu plasma , pt taiat , injecteaza apa in pistoul de taiat cu plasma printr-o camera speciala de ardere ,cred ca e electroliza puternica, practic apa este descompusa instant si hho este aprins la fata loclui totul avand loc in pistol, are consum de 2kw si poate taia fiare groase ,cu putina apa.Zic ca se poate suda cu hho deoarece se obtin temperaturi mult mai mari ca la acetilena , si nu arde metalul , asa citisem mai demult ,este o flacara curata ,nu face fum ci numai putin abur :d
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

exista doua feluri de generatoare hho, dry cell si wet cell, diferenta este ca drycell este cum a facut crissm din filtru de apa in care placile sunt scufundate in apa ce este in filtru, iar dry cell este un sandwich de placi de inox si gartinuri de neopren, din cate am citit unul pentru sudat are fi bun cu 21 de placi de 15x15 cm cu configuratia +NNN-NNN+NNN- . + este pozitivul - negativul si N neutru adica placile n nu sunt legate la nimic, decat ajuta la disiparea caldurii si a curentului in apa.

http://www.deliverydudes.ca/wp-content/ ... bdf-11.gif

asta este un dry cell si are cate doua gauri pe fiecare placa de inox deasupra si jos.. pe gaura de jos intra apa dintrun rezervor prin cadere si pe gaura de sus iese gazul.. toata smecheria este sa fie alimentat prin pwm cu un simplu circuit compus dintrun timer 555 si un mosfet de putere

aici vedeti si rezultatele :da

Link spre comentariu

la debit normal(randament) la 50A a taiat otel;sudura nu cred ca pot face,dar:de taiat fiere grele-tare smecheria :freaza:

cred ca merge si sudura , rusi au inventat ceva asemanator dar cu plasma , pt taiat , injecteaza apa in pistoul de taiat cu plasma printr-o camera speciala de ardere ,cred ca e electroliza puternica, practic apa este descompusa instant si hho este aprins la fata loclui totul avand loc in pistol, are consum de 2kw si poate taia fiare groase ,cu putina apa.Zic ca se poate suda cu hho deoarece se obtin temperaturi mult mai mari ca la acetilena , si nu arde metalul , asa citisem mai demult ,este o flacara curata ,nu face fum ci numai putin abur :d
Nu merge la sudare, numai la taiere. Acum vreo 5 ani m-am jucat cu unul de genul asta, nu am reusit sa sudam. De taiat taie foarte bine. Exista si un distribuitor in Ro de asa ceva (sau exista, daca n-a dat faliment). Problema acestor aparate este cantitatea mare de hidrogen care ajunge in baia de metal topit.
Link spre comentariu

Zic ca se poate suda cu hho deoarece se obtin temperaturi mult mai mari ca la acetilena , si nu arde metalul , asa citisem mai demult ,este o flacara curata ,nu face fum ci numai putin abur :d

nu, temperatura oxiacetilenei e mai mare. (3500 fata de 2800 la oxihidrogen)

Nu merge la sudare, numai la taiere. Acum vreo 5 ani m-am jucat cu unul de genul asta, nu am reusit sa sudam. De taiat taie foarte bine. Exista si un distribuitor in Ro de asa ceva (sau exista, daca n-a dat faliment). Problema acestor aparate este cantitatea mare de hidrogen care ajunge in baia de metal topit.

nu cumva de la apa rezultata din ardere?
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Este putin derutant numele topicului.Exista procedeul de sudura cu vapori de apa care anihileaza oxigenul molecular din aer pentru a nu rezulta o sudura oxidata.Vaporii de apa la temperatura foarte ridicata (parca 200 C) sunt insuflati pe suprafata sudurii cu o presiune mai mare decat cea atmosferica.Apa in acest caz are rol doar de protectie si se sudeaza exact ca si cu MIG.Dupa cum pare,acest aparat nu are nimic de aface cu procedeul de sudare enuntat de mine mai sus.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
:nas: Eu nu stiam nici de procedeul asta de care zic eu... DA' DE CEEA CE ZICI TU... Eu am considerat ca asta ar fi bun "de titlu" pentru ca , se foloseste DOAR apa pentru a taia metal sau suda! Oricum , interesant ce spui despre acel procedeu de sudare! Chiar nu stiam ca se poate ! :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări