DARK-RIDER-82 Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Salutare tuturor! Fiind nou in ale electronicii , si in general cu electrica, astazi am avut "un soc" , cand , dupa ce am cumparat diverse "scule" sa incerc sa lipesc eu vreo 27 de metri de teava de cupru de 15mm diametru, si tot n-am reusit... din varii motive am cumparat de toate numai ce trebuie nu... "SOCUL" a venit cand un amic mi-a recomandat pe cineva care a lucrat in domeniul "instalatii" prin Italia(si a venit inapoi cu unele "scule" de p-acolo...)Aseara am mers la om acasa, am vorbit cu el , mi-a aratat "o chestie de sudat/lipit" tevi de cupru electrica , eu oricum ma uitam precum curca-n lemne... A RAMAS sa ne intalnim ... fireste de 1 MAI "muncitoresc", si sa lipim "nenorocirile" de tevi... ZIS SI FACUT! A intarziat omu' putin , vreo juma de ora...eu deja "imi faceam" impresii... DAR, intr-un final a aparut!Si ne apucam noi de "lipit"...practic , a scos o geanta, ceva cam ca un diplomat , din ea a scos doi clesti , ceva mai lungi asa cam de 30 cm, i-a pus pe tevile ce trebuiau lipite , borax din plin si bara de "alama"(el zicea ca e argint industrial...sau ceva de genul...) si va spun sincer ca in 1ora si 23 minute am lipit,intins si montat 5 robineti , plus ca am avut timp si de o cafea...ACUMA : MAREA NELAMURIRE: cum naiba topea el alama aia (a tinut prea mult clestii la un stutz , si a lasat urma de cleste in alama... deci topea PUTERNIC, eu zic peste 700 de grade...)adica , CE ERA IN CUTIA/DIPLOMATUL/GEANTA AIA?! el, bineinteles ca nu mi-a zis...l-am intrebat cam cat costa o "jucarie" ca asta,> "destul de mult"...< de vandut nu vroia sa-l vanda... e drept nici eu nu prea aveam in program o asemenea achizitie... banuiesc ca e ceva sute de euroi daca nu peste mie... mortii masii , asta e... i-am multumit frumos , si eu m-am intors "resemnat" spre forumul ELECTRONISTILOR in speranta ca ma lamureste si pe mine cineva ce si cum era acea "trusa de lipit/alamit" sau ce facea ea acolo...(si facea foarte bine...) dupa proba cu apa , nu a mai fost nevoie de absolut NIMIC , totul era cat se poate de etans... nici macar robinetii nu picurau pe nicaieri... "DEPRIMANT DE BINE LUCRAT"...el mi-a zis ca a cumparat "jucaria" aia prin 1995 pe cand era prin Italia , si de atunci nici nu a mai vazut de vanzare aparat de-ala... (banuiesc ca-s abureli grave...)"diplomatul negru" , din aluminiu era de vreo 50cm/50cm, si gros de vreo 20cm! clestii era destul de solizi, firele care mergeau la clesti , cam groase(10mm),in interiorul gentii , avea un voltmetru "normal" care indica pana la 380 volti... cum naiba daca l-am bagat in priza(220VAC), nu stiu... un comutator mare , cu 4 pozitii, si cam atat... iar daca tinea mai mult clestii pe bara de cupru , o inrosea...va multumesc anticipat celor care AU HABAR DE ASA CEVA, si care ar putea sa-mi explice ce si cum era "chestia aia"...am mai "gugalit" eu si am vazut ca la topitorii se mai folosesc cuptoare de topire prin inductie electrica... banuiesc ca sunt pe aproape nu? e "caldut" macar ?VA SALUT! Link spre comentariu
DARK-RIDER-82 Postat Mai 1, 2009 Autor Partajează Postat Mai 1, 2009 cred ca mi-am dat raspunsul singur... am "gugalit" doar in romana... am uitat cum sta treaba in romania... http://steel.keytometals.com/articles/art76.htm http://www.google.ro/search?q=electric+ ... ing&btnG=C?utare&hl=ro&sa=2 Link spre comentariu
Felis Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 e normal sa va mirati de tehnici de sudare care se foloseau in trecut pe scara larga industrial (de fapt industrial se utilizeaza si acum)(exista foarte multe tehnici de sudare electrica a materialelor si se utilizeaza in functie de scopul respectivei suduri.)ceea ce cred ca te-a mirat a fost un aparat de sudura in curenti de inalta frecventa destul de frecvent utilizat in industrie pentru tubulatura (mai ales la tubulatura cu pereti subtiri ) unde bavurile rezultate prin sudura cu electrod si arc electric nu prea e dorita si atunci se utilizeaza sudura cap la cap prin presare in curenti de inalta frecventa. Link spre comentariu
DARK-RIDER-82 Postat Mai 1, 2009 Autor Partajează Postat Mai 1, 2009 salut! pai sa stii ca m-a mirat destul de mult... e prima oara cand vad un aparat de sudura ca ala , si cum se face efectiv sudura! FOARTE INTERESANT! M-a facut sa-mi doresc si eu o "jucarie" ca aceea!stii mai multe detalii despre un asemenea aparat de sudura? se poate "face acasa" sau e prea complicat? eu tot stau si ma intreb ce oare era in "diplomatul" ala... la componente ma refer!se gaseste de cumparat? si daca da , cam la ce pret! Link spre comentariu
Vizitator palanraducristian Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Am un astfel de aparat de vanzare. Este destinat exclusiv lipirii tevilor de cupru cu diametrul intre 10mm si 28mm. 0723292651. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum