Vizitator Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Am realizat amplificatorul in 3D asa cum il vad eu in momentul de fata: Problema volumelor se va rezolva cand voi avea fizic toate componentele (trafuri, butoane, etc) Am urcat doua capturi in 3D Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Au sosit tuburile 2 perechi 6p3s-e Pentru inceput am pus deoparte trafurile si tuburile necesare constructiei amplificatorului;Prima provocare va fi sa bobinez traful de alimentare,care sa-mi furnizeze tensiunile necesare dupa redresare respectiv 360V/145mA (+200V, +275V) si o infasurare de 6.3V/2,5A;Urmeaza sa realizez si cele doua trafuri de iesire AF pe 4 sectiuni in primar (pentru pierderi minime in AF) asa cum am gasit in documentatia de care dispun:Primar: 4550Spire/Cu EM 0.16mm; Secundar 72+30Spire Cu Em 1.1mm (tole E+I 12.5 ,grosime pachet 3cm);Astept si alte sugestii Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 cati cmp au trafurile de iesire?nu par mai mult de 6 cmp Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 chiar si 10 cmp este insuficient pt 6p3s in PP Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 chiar si 10 cmp este insuficient pt 6p3s in PP observatiile dvs sunt corecteTrafurile din imaginea de mai sus erau de forma;In documentatie am vazut ca se cere un traf de iesire de 11cmp,cu Ua la 360V pentru o putere de iesire de 20W, mai era trecuta si varianta cu Ua la 275V si o putere de 14W;In prima faza voi merge pe alimentarea redusa cu un traf de iesire de 9cmp (14W) deja realizat ,insa pentru traful de alimentare voi avea mai multe tensiuni IT respectiv: 200, 275 si 360V; :oky: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Am realizat amplificatorul dupa schema gasita in documentatie dar intr-o varianta "short" pt test.Se aude binisor dar lipsit de putre, undeva la 2-3W pe o sarcina de 8ohmi, alimentat la 300V.Intrebarea mea este daca traful de iesire este corect realizat cu 4x875spire (total 3500spire) CuEM 0.18mm iar in secundar 125 spire CuEm 1mm;sectiune 9cmp.Este necesara reducerea nr. de spire undeva la 4 x 650 Spire primar /2x45 Spire secundar? (ex traful pt RR. Modern); icon_axe [attachment=1]exp.JPG[/attachment] Link spre comentariu
blue Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Cristian74, eu apreciez efortul tau de a construi un amplificator cu tuburi, dar anumite reguli sint inevitabile , cea mai importanta ar fi acuratetea constructiei, chiar daca pare o pierdere de timp o placa de incercare cu citeva socluri plasate convenabil si citiva electrolitici in apropiere te ajuta sa modifici rapid diversele configuratii din schemele testate . Scuza ca este ceva provizoriu este inutila, in cazul tuburilor daca schema nu este testata complet ,se lasa cu rebobinari, fum si...descurajare . Si inca ceva, un transformator de iesire nu poate sa aibe izolatie din banda de plastic, fiecare mm este pretios in constructia lui, intreaba-i pe Misa, Gabriele, Valderama, Lazaroiu, DJ Dog & Co ,de cite ori au reluat variante pt un singur milimetru... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Cristian74, eu apreciez efortul tau de a construi un amplificator cu tuburi, dar anumite reguli sint inevitabile , cea mai importanta ar fi acuratetea constructiei, chiar daca pare o pierdere de timp o placa de incercare cu citeva socluri plasate convenabil si citiva electrolitici in apropiere te ajuta sa modifici rapid diversele configuratii din schemele testate . Scuza ca este ceva provizoriu este inutila, in cazul tuburilor daca schema nu este testata complet ,se lasa cu rebobinari, fum si...descurajare . Si inca ceva, un transformator de iesire nu poate sa aibe izolatie din banda de plastic, fiecare mm este pretios in constructia lui, intreaba-i pe Misa, Gabriele, Valderama, Lazaroiu, DJ Dog & Co ,de cite ori au reluat variante pt un singur milimetru...Da stiu ce riscuri comporta montajele de tip "paianjen", dar pe moment o explicatie legata de traf se impune.Este primul amplificator PP cu tuburi pe care il realizez, inainte de a decapa placute etc, am nevoie de o certitudine ca schema isi face treaba ca la carte.In amplif am introdus semnal de la un RR/ FM ca sa fiu sigur ca are un nivel suficient pt atacul tuburilor in configuratie trioda pe schema, dar cu toate astea maximul este chiar mai slab decat un SE cu ECL82 (foto);Pt ampliful SE cu 2xECL82 trafurile mi-au iesit din prima lucrate cu banda de plastic si functioneaza f.f. bine. Intrebarea este legata de traf pt ca am impresia ca are totusi prea multe spire in primar masurat cu un ohmetru in cc are 205ohmi pe o sectiune...Mi-ar face placere sa primesc cateva detalii din experienta celor care au trecut de faza realizarii trafului;Oricum merci pentru atentionare, nici nevasta mea nu este de acord cu montajele "paianjen". Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Se poate inchide... voi deschide un topic nou pe tema realizarii unui amplificator PP cu doua perechi 6p3s-ECristian Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Noul topic aici:Amplificator cu tuburi NOS 6p3s-E in configuratie viewtopic.php?f=28&t=60704 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum