Administratori Badman Postat Iulie 10, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 10, 2009 Nu, nu sunt de vanzare Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Stiu Vasile! Tocmai de asta ziceam. Cei care le primesc gratis nu le pot aprecia, Cei care le cumpara cu BANI, stiu de ce fac investitia si le apreciaza.Sa fim seriosi, lampile nu sunt pentru amatori ocazionali.EditAsa ca chestie iti spun. Eu nu sun mare sustinator al amplificatoarelor audio cu lampi. Am construit multe amplificatoare cu semiconductori. De cind am ascultat amplificatorul cu lampi rusesti 6p3s-e pe care l-am construit, mi-am dat seama ca e altceva si acest "altceva" imi place mai mult. Nu as fi crezut ca am sa patesc asa ceva.Filozofu'Edit2. Eu sunt impotriva donatiilor de lampi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Parerea mea este sa creati un mic concurs ceva...(o simpla parere si nimic mai mult) pe o tema sau alta,unde se pot inscrie participanti doritori, si noi ceilalti care dorim(putem sintem dispusi) si avem dare de mina sa contribuim cu diverse pt a crea un mic pachet pt cistigator(i). Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Cred ca o implicare mai puternica a noastra,a celor care au trecut de faza de inceput ar fi benefica,numai ca nu prea imi inchipui cu ce poti lamuri un (sa zicem tanar)sa se apuce de construit ceva,nu neaparat cu lampi,in ziua de azi,cand gaseste cam tot ce-si doreste,la preturi accesibile,chiar daca la o calitate de multe ori indoielnica,tot felul de montaje finite. Trebuie sa recunoastem,pe multi ne-a mobilizat si faptul ca nu aveai acces la un amplificator mai bun,la o scula audio mai buna decat cu mari sacrificii materiale,si atunci ne-am apucat sa ne ?ciocanim?cate ceva,sculele de pe piata erau de calitate medie,si incapeau pe ele fel de fel de imbunatatiri,pe care aveam placerea sa le facem cu mana noastra,ori acum din ce constat, tinerii nu prea mai vor sa tina in mana un pistol de lipit,sau cei care o fac sunt din ce in ce mai putini,tocmai pt ca cei mai multi aleg calea cea mai usoara. Sunt de acord cu ce a spus Misa,nu piesele moca o sa-i stimuleze mai ales pe baietii cu bun simt,ci mai degraba pe plescarii care vad in asta o sursa de venit,dar pe de alta parte as sustine ideea de premii pt diverse activitati prestate in domeniu,pt ca numai asa cred eu mai putem salva cate un incepator de la abandonul de pe drumul in aceasta activitate.Intru aproape zilnic pe forum de o perioada si constat ca sunt zile fara prea mare activitate in domeniu,chiar si a celor ?consacrati?in aceasta activitate. Nu stiu cat conteaza,dar parerea mea e ca ar trebui continuata actiunea de donatii dar numai dupa ce cel vizat face dovada ca are oarece activitate in domeniu,si donatia il ajuta sa continue ce a inceput. Deviza mea este ca in primul rand trebuie sa dai si dupa aia sa primesti,ori cei ce vaneaza donatiile nu prea au cunostinta de asa ceva,de asta inclin sa-i dau dreptate lui Misa,desi ca idee,as contribui si eu daca e cazul,la constituirea acelui pachet-premiu,ca s-au adunat destule in timp,si nu numai la mine,banuiesc,si pt un scop nobil merita sa nu stam ca dracu pe comoara,in loc sa ajutam tineri talentati in domeniu si cu dorul muncii-sunt o specie pe cale de disparitie. Link spre comentariu
hbi Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 de acord cu misa. cel ce vrea musai sa faca ceva cu lampi, gaseste bani pentru piese. acum 30-35 de ani, imi cumparam tot ce gaseam, revistele si cartile de electronica, piese, scule, cu banii de buzunar. parintii mie nu mi-au dat nici un leu, (desi aveau impreuna salarii ce depaseau 10000lei, lunar), decit daca faceam ceva pentru banii aia, adica scuturam covoarele, faceam piata, curat in boxa, spalam si vindeam sticle si borcane, etc si pentru asta imi plateau serviciile. toti banii de pe reparatii si din micul trafic cu piese, se regaseau in piese, scule si documentatie. acum este la moda sa se faca ''donatii''. daca copilul promite de ce nu ii doneaza rudele ceva? eu am dus acum 4 sau 5 ani, toate cartile cumparate de mine la palatul copiilor si le-am donat cercului de electronica. 2 portbagaje pline. dupa 1 luna, cind am trecut pe acolo, cartile erau pe jos, cu foi rupte si imprastiate, iar copii calcau pe ele. nici macar nu se sinchisea nimeni sa duca la cos, ceea ce devenise inutilizabil. sa nu mai zic de ''profesor''. toti in tara asta se pling ca nu au conditii si posibilitati sa faca ceva, dar citi vor sa realizeze acel ceva? va zic eu: cu indulgenta, 10%, dintre cei ''piriti'' cu electronica.va bateti capul de pomana, cu asa zisii invatacei... Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Si eu sunt de acord cu hbi si misa Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 acest post este scris de un papagalus care a facut diverse donatii de care s au ales praful!! misa spunea cindva ceva si avea dreptate...... la adresa meadomnilor tot citesc diverse posturi de pe acest forum si cred ca doar 5% pot duce un montaj la bun sfirsit!nu se merita sa mai facem donatii ,pentru cine ?pentru cei care se infierbinta ca a vazut sau a auzit ceva facut de altul si el nu are nici o baza teoretica cit de mica si face totul dupa ureche.uitati va cite posturi incep cu AJUTOR si ce ineptii si imbecilitati sunt scrise acolo cine vrea sa faca tot felul de bazaconii sa plateasca! Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Nimic din ce e primit gratis, nu e apreciat la adevarata valoare. E o problema generala a acestei tari. Multumita unei asemenea atitudini, se cere facultatea ca eliminatorie la joburi care n-au nici o treaba cu studiile superioare (pai daca tot o au toti , ca e gratis!), invatamantul a ajuns unde este, aparatura medicala donata de spitale din afara sta in ploaie pentru ca prizele de pe etaj nu au impamantare (si de ce sa ii punem noi, pe banii nostri!? ), etc, etc... Lista e lunga... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Donarile astea sunt binevenite ....in sensul ca ar trebui sa stimuleze,incurajeze pe (norocosi) beneficiari ...pe de alta parte propun o varianta care sa elimine surprizele de pina acum... sa se faca donatie cu garantie adica primesti lampi sau alte bunuri le ...platesti si daca in termenul de ....xx zile nu realizezi nimic ramii cu ele si pierzi bani... .......in situatia asta as dona si eu cu placere la cine are cu adevarat voiinta de a face ceva si l-as premia si in final daca lucrarea e interesanta si frumoasa... .Daca sunt doritori sa ma contacteze.... accept proiecte de complexitate mica -medie pe lampi cu 2-8 tuburi (pun la dispozitie tot ce e nevoie) le voi dona in etape pt a urmarii stadiul lucrari si asfel pt a elimina smecheriile...nu exista limita de virsta .........A nu se intelege ca ofer un kit de montaj de la a la z ...beneficiarul va trebui sa realizeze cu minutele lui sasiul ,cutia si bineinteles sa monteze singur tot avind permanent suportul tehnic si din partea dumneavoastra sper (pe forum sunt citeva persoane cu o mare experienta si disponibilitate) . Link spre comentariu
blue Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Eu cred ca majoritatea celor care abordeaza constructia unor amplificatoare cu tuburi se blocheaza din start la executia mecanica, nu se pricep sau nu au cu ce sa faca o simpla decupare in tabla, un sasiu poate fi un cosmar, ce sa mai zic de transformatoare...Mai rau, intrebarile pe care le pun sant cele de conectari electrice, trasee, etc. adica lucrurile usoare , asa ca daca mai primesc si o donatie de ce sa mai si transpire ,i-si mai dau si cu parerea prin forum si cam atat !! Gabriele a venit cu o propunere practica si de bun simt , poate asa le forteaza cumva comoditatea, cu toate ca eu cred ca cineva aflat in postura aceasta nu v-a ceda... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Mai bine, cei cu dare de mana si spirit de organizare, s-ar preocupa de creerea unui atelier de microproductie, care sa asambleze astfel de amplificatoare, si sa le vanda intr-un magazin oarecare, la "Muzica" sau pe "Maica Domnului", si de ce nu, peste hotare... Cei care sunt cu adevarat pasionati ar veni sa lucreze voluntar, sau oricum, nu conteaza, intr-un astfel de atelier, de unul singur acasa, cu bormasina si dremel-ul nu reusesti mare lucru, decat daca esti cu adevarat pasionat, si nu sunt multi care sa puna pe primul plan actul de creatie tehnica... Gestul D-lui Vasile si D-lui Viorel de a dona tuburi a fost superb, dar naiv.Cu o floare nu se face primavara, si nu lampile le lipsesc celor care vor sa faca asa ceva, ci pofta de munca, dorinta de-a realiza ceva cu mainile si capul propriu.Iar acestea sunt facultati ale sufletului(de caracter nu mai vorbim) nu are nici o treaba cu volumul de cunostinte sau cu dotarea materiala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Aveti perfecta dreptate......sa fiti dezamagiti dar eu cred ca mai sunt sperante,da a gasi persoane motivate si la care merita cultivat talentul...cum am spus si mai sus vreau sa vad vointa si dorinta de a crea ceva....+ ca e adevarat cu 2 lampi ....nu e suficient sa fii motivat pt a crea ceva ,eu voi sustine material si logistic pt a duce la capat ceva ...cu conditia sa vad bunavointa iar garantia de care vorbeam va fii mai mult simbolica,oricum voi realiza imediat daca e seriozitate sau bataie de joc , oricum am in perspectiva cind ma voi intoarce in tara ...sa deschid un cerc (laborator) de electronica non profit asa cum am participat si eu acum 40 ani...(la palatul pionerilor si la cel de sector, da bine de rau atunci se facea ceva si am invatat multe...)si mai mult ca sigur in provincie nu Bucuresti.. acolo si copii pot fii mai motivati...... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Parerea mea e ca electronistul amator trebuie sa fie si un bun mecanic, timplar, lacatus si ce mai trebuie ptr prelucrarile diverse, altfel e cirpaci. Degeaba functioneaza bine un montaj si se lauza cu el daca sta intr-o cutie de pantofi, cu firele atirnate, un pericol ptr oricine se apropie. Nu cere nimeni design ca de firma, macar o cutie decenta. Am intilnit si persoane care nu au sculele minime prin casa, pe principiul ca atunci cind ii trebuie cumpara. La fel cu piesele si aparatura. Cu donatiile e treaba incurcata, nimeni nu garanteaza ca beneficiarul va termina proiectul. Sint si electronisti incepatori cu chef de munca, putini si e greu sa-i selectezi, poate cu recomandare din partea cuiva care il cunoaste si pune obrazul ptr el. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Si eu sunt de acord cu continuarea donatiilor,daca se gaseste modalitatea de a selecta sau obliga sa nu materializeze ce au primit(in sensul de a le transforma in bani),normal ca sunt si cazuri cand nu se alege nimic,e greu sa scapi de uscaturi,dar daca s-ar inchide o biblioteca din cauza unui dement care a distrus o carte,pe cati cititori adevarati am priva de carte?(desi si de astia sunt din ce in ce mai putini )Probabil se dau pareri din punctul de vedere al unora care nu au donat niciodata nimic,eu cand am facut o donatie,am donat ceva de care nu ma folosesc(dar utilizabil) si cel in cauza care a primit donatia a facut ce a stiut cu ea,am considerat ca pierderea e de partea lui daca nu a stiut sa fructifice ce a primit...singurul inconvenient e acela ca retardatul n-o sa stie niciodata ce a ratat materializand donatia in loc sa o foloseasca in adevaratul scop. Link spre comentariu
Saracut Stelian Adrian Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 buna ! deci, pana la urma mai e valabila oferta sau nu ? sunt ultima persoana care ar vinde kit-ul, daca are importanta mi-am facut mai multe montaje dar singurul montaj cu tub electronic este cel de aici : . momentan lucrez la un ceas cu tuburi nixie cu in 8 2 si urmeaza sa fac un amplituner cu tuburi electronice, cu partea de amplificare stereo, vumetre cu EM84, EF86 si EL84 in amplificare si pe partea de receptie 3 6j1p rusesti. dupa amplificator as putea face si amplificatorul cu 6p3s daca-mi dati ocazia, binenteles. sa-mi spuneti va rog daca are rost sa caut o schema sau nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum