Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

capacimetru 1pf.-1600microfarazi

kiwi

Postări Recomandate

Am realizat montajul electronic al capacimetrului,dar nu stiu daca fisierul .hex este bun(ma refer la ambele variante).L-am scris cu IC-prog 1.05C,la sfarsit apare:componenra a trecut testul de verificare.Poate cineva sa verifice daca hexul este bun ?Adresa http:ON5KN/autorange capacimeter;-nu stiu de ce extensia .hex nu o incarca.GRACIAS por favor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kiwi

4

• fratello

2

• vsurducan

1

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Am realizat montajul electronic al capacimetrului,dar nu stiu daca fisierul .hex este bun(ma refer la ambele variante).L-am scris cu IC-prog 1.05C,la sfarsit apare:componenra a trecut testul de verificare.Poate cineva sa verifice daca hexul este bun ?Adresa http:ON5KN/autorange capacimeter;-nu stiu de ce extensia .hex nu o incarca.GRACIAS por favor.

1. Cam ce capacitate parazita crezi ca are traseul de cablaj imprimat de la pinul 7 al lui 555 si pana la conectorul cu suruburi unde se monteaza capacitatea de masurat ?2. cum verifici ca masori corect 1pF ?
Link spre comentariu

Am verificat fisierele .hex-sunt bune,greseala e a mea-lcd(cablu de conectare).Montajul merge:-referitor la capacitatea firelor pana la borne cred ca aprox. 100-200pf,deci verificarea c-urilor sub aceasta val. e s.fTotusi nu am facut reglajele,cum spune ON5KN-in proiect.

Link spre comentariu

Tocmai am terminat si eu montajul...si e 'veselie' mare pe display - nu reusesc nicidecum sa obtin 0,0. Apar doua cifre, despartite prin virgula, care se schimba f.f.f.f. repede ; calibrarea am facut-o prin masurarea rezistentelor serie P+R ; am masurat niste condensatoare, valorile par destul de aproape de adevar, dar nu inteleg de ce acest fenomen...Am 'impanzit' montajul cu condensatori de 100 nF pentru decuplare, dar...nici un efect...Sugestii ? Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Vorba domnului @vsurducan atentie la capacitatea parazita , pana si cablul coaxial are capacitate.Dupa teoria mea este imposibil sa pui o bucata de coaxial si sa iti arate zero.Ca sa faci sa arate zero ar trebuii recalibrat tinand cont de capacitatea cablului si montajului.Ce face montajul defapt? simplu el vede o capacitate de cativa pico sa zicem cand actionezi pe tasta zero stie sa aduca la zero .Is 100% convins ca nu ai facut ceva bine, teoretic trebuie sa readuca la zero chiar si la o capacitate parazita destul de mare.

Link spre comentariu

100 % l-am facut bine. Problema era din alimentare....nu vrea DECAT baterie de 9 V ; am incercat cu 3 alimentatoare diferite si cu nici unul nu a mers aducerea la zero. Cum am alimentat din baterie, totul a mers struna !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări