kiwi Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Am realizat montajul electronic al capacimetrului,dar nu stiu daca fisierul .hex este bun(ma refer la ambele variante).L-am scris cu IC-prog 1.05C,la sfarsit apare:componenra a trecut testul de verificare.Poate cineva sa verifice daca hexul este bun ?Adresa http:ON5KN/autorange capacimeter;-nu stiu de ce extensia .hex nu o incarca.GRACIAS por favor. Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 30, 2009 Partajează Postat Aprilie 30, 2009 Am realizat montajul electronic al capacimetrului,dar nu stiu daca fisierul .hex este bun(ma refer la ambele variante).L-am scris cu IC-prog 1.05C,la sfarsit apare:componenra a trecut testul de verificare.Poate cineva sa verifice daca hexul este bun ?Adresa http:ON5KN/autorange capacimeter;-nu stiu de ce extensia .hex nu o incarca.GRACIAS por favor.1. Cam ce capacitate parazita crezi ca are traseul de cablaj imprimat de la pinul 7 al lui 555 si pana la conectorul cu suruburi unde se monteaza capacitatea de masurat ?2. cum verifici ca masori corect 1pF ? Link spre comentariu
kiwi Postat Aprilie 30, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2009 Am verificat fisierele .hex-sunt bune,greseala e a mea-lcd(cablu de conectare).Montajul merge:-referitor la capacitatea firelor pana la borne cred ca aprox. 100-200pf,deci verificarea c-urilor sub aceasta val. e s.fTotusi nu am facut reglajele,cum spune ON5KN-in proiect. Link spre comentariu
kiwi Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Reglat corespunzator si legaturile facute cu cablu ecranat (de microfon),montajul maerge zeiss Link spre comentariu
fratello Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Tocmai am terminat si eu montajul...si e 'veselie' mare pe display - nu reusesc nicidecum sa obtin 0,0. Apar doua cifre, despartite prin virgula, care se schimba f.f.f.f. repede ; calibrarea am facut-o prin masurarea rezistentelor serie P+R ; am masurat niste condensatoare, valorile par destul de aproape de adevar, dar nu inteleg de ce acest fenomen...Am 'impanzit' montajul cu condensatori de 100 nF pentru decuplare, dar...nici un efect...Sugestii ? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Vorba domnului @vsurducan atentie la capacitatea parazita , pana si cablul coaxial are capacitate.Dupa teoria mea este imposibil sa pui o bucata de coaxial si sa iti arate zero.Ca sa faci sa arate zero ar trebuii recalibrat tinand cont de capacitatea cablului si montajului.Ce face montajul defapt? simplu el vede o capacitate de cativa pico sa zicem cand actionezi pe tasta zero stie sa aduca la zero .Is 100% convins ca nu ai facut ceva bine, teoretic trebuie sa readuca la zero chiar si la o capacitate parazita destul de mare. Link spre comentariu
fratello Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 100 % l-am facut bine. Problema era din alimentare....nu vrea DECAT baterie de 9 V ; am incercat cu 3 alimentatoare diferite si cu nici unul nu a mers aducerea la zero. Cum am alimentat din baterie, totul a mers struna ! Link spre comentariu
kiwi Postat Iunie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2009 Este ca e fain montajul,frattelo ?care este valoarea maxima masurata,dar cea minima? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum