Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor confectionare boxe portabile

Vizitator bala_radu

Postări Recomandate

Vizitator bala_radu

da,sigu difurile de la blaupunkt raman. Acum sami zica cineva ce volum trebuie sa aiba incinta ca miam luat winisd si imi prind urechile.Daca poate cineva sa ma ajute uitati ce am gasit pe net despre eleGTx 803 Mk IIDiverseDiametru (mm): 200Tip: TriaxialNumar cai: 3Tehnologie: pasivaCategorie: DifuzorSistem: Latime de bandaLegatura incrucisata: integratTweeterDiametru membrana (mm): 13Material membrana: KaptonMaterial magnet: NeodymVolum cuplare: NuPutere iesirePutere nominala (Watt): 55Putere maxima (Watt): 240Frecventa raspuns (Hz) - 10 dB: 40-22.000Eficienta (dB/Watt/1m): 89Eficienta (dB/2,83V/1m): 92Impedanta nominala (Ohm): 4Nivel variabil tweeter (dB): NuPunct de incrucisare a retelei (dB/Octava): 6WooferAdancime instalare (mm): 76Diametru gaura instalare (mm): 183Diametru decupare (mm): 198Material cos difuzor: OtelCuloare cos difuzor: negru transparentCos difuzor specific: DaDiametru membrana (mm): 200Forma membrana: ConCuloare membrana: Argintiu titaniumMaterial cu ornamente: PlasticImbinare margine: NuDimensiune con difuzor (mm): 25Material corp difuzor: KaptonMaterial fire: CooperAerisire Difuzor: DaCentru duble: NuDiametru magnet (mm): 80Material magnet: FeritaMagnetizarea miezului: DaAerisirea miezului: NuSistem magnet integrat: NuTip conector: Conector 4,8 mmMaterial suprafata: ArgintiuGrila Difuzor: DaAccesorii incluse la livrareCablu difuzor: Da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

5

• AlpHso

3

• BF37

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

http://www.clubafaceri.ro/director/stand/15275/27625/Boxe+Blaupunkt+GTx+803.html astea vor fi difuzoarele, sunt si ieftine sunt pe 3 cai si sunt si blaupunkt. (sunt 2 la pretul acela,nu?)Saptamana viitoare mi le cumpar.Nu fac cu ovale fiindca sunt prea mari si vreau sami iasa ceva mai micut sistemul....

ce mi-e 8'' ce mi-e 6x9''?! :rade: nu ai inteles deloc cea ce s-a vorbit mai sus:difuzoare cu spl mare,eventual gen pro,dar daca tu vrei asa....succes!
Link spre comentariu

Sincer eu cred ca o sa iasa niste pocnitori cu alea (parerea mea).Sa fiu in locul tau mai bine as face o boxa full range mono cu niste difuzoare adevarate ca oricum nu prea o sa ai efect stereofonic daca pui ambele difuzoare prea aproape. Problema e ca difuzoare profesionale care sa aiba cat de cat bas si sa fie si de dimensiuni reduse se gasesc cam greu sau costa.Cea mai ieftina varianta pe care o vad eu ar fi cu difuzorele fullrange de la visaton. Poate altii nu sunt de acord cu ce am scris dar aceasta e parerea mea.

Link spre comentariu

Nici la alea auto nu prea o sa ai bas pt ca ele sunt construite pt masina si nu in aer liber.Alea de mai sus au 89dB/watt (acum nu stiu daca in masina sau in aer liber) La alea visaton ar fi bine sa te orientezi sa fie spre 4 ohm si restul depinde de tine adica dimensiunea difuzorului, puterea, spl mai ridicat sau sa coboare mai jos, dimensiunea lui si nu in ultimul rand pretul.

Link spre comentariu

Merge si cu difuri auto , dar trebuie sa cauti difuzoare cu SPL mare ( >= 92 Db ) , ti-am sugerat ovale pt ca , la modelele mai eftine , se foloseste mambrana de hartie , ca putere nu depasesc 40W si au SPL mai mare + ca ai suprafata mare care misca aerul , deci mai mult bass. Dar bineinteles ca si varianta asta e un compromis , in care mai tai din eficienta pt ceva bass in plus.

Dar daca vrei sa mergi in continuare pe eficienta , trebuie sa optezi pt difuzoare de genul ( http://www.visaton.ro/difuzoare/Banda%2 ... %20OHM.htm ) , dar la care nu vei avea asa mult bass ca la cele ovale . Parte abuna totusi la aceste difuzoare e ca ai parametri necesari calculului unei cutii , deci cu siguranta va suna bine.

Cele 2 variante de mai sus sant fiecare cu + - urile si -_urile lor . Deci daca vrei bass mai mult faci cu ovale ( ca-s mai eftine decat cele pe 2 cai separate B + I ), dar neaparat ceva cu SPL mare si atunci e foarte important sa alimentezi integratul la tensiunea de 18 V , pt un spor de putere.

Sau daca vrei maximum de putere , in detrimentul basului ( adica frecventele foarte joase, gen subbass ) ,vei alege difuzoare eficiente ca cel de mai sus, dar cu care vei putea asculta linistit la iarba verde ( chiar si de chefuiala va fi bun ).

Eu personal a-si merge pe varianta cu difuzorul prezentat mai sus . :da

Link spre comentariu

bf37 zice bine ce zice mai sus,ideea e sa ai spl cat mai mare la difuri ca sa nu fi nevoit sa le ''alergi'' cu puteri mari=>randament mare iar pt orientare adu-ti aminte de radio-casetofoanele portabile de prin anii 80,cele care aveau doua difuzoare de aproximativ130-200mm si care faceau o galagie de ziceai ca trece fanfara :limb: ,revenind la decizia ta,trebuie sa ai in vedere si ce muzica asculti si ce astepti de la sistem:vrei bas mai pronuntat,alegi o configuratie cu un dif de subwoofer si doi sateliti(medii+inalte sau bas-medii+inalte)dar care va consuma mai repede bateria+cost mai mare de realizat si mult de cautat dif de bas bun,sau ceva care sa fie un compromis bun d.p.d.v.al frecventelor reproduse dar cu un randament mult mai bun si costuri mai reduse (genul celui recomandat de bf37 mai sus).acum mingea e in terenul tau :dans: .succes!

Link spre comentariu

Difuzorul acela de la Visaton nu ti-e bun pt tine , nu ca nu ar fi un difuzor bun dar costa 149 E :speriat Dar nu e o tragedie , mai sat si altele...

Link spre comentariu
Vizitator bala_radu

149 de euro?Multicel,ascult muzica electronica, minimal si dnb. Deci as vrea un bas pronuntat.Mai bine aleg ovale in cazul asta.Tocmai ieri am vb cu cineva sami faca cutia din fibra de sticla/carbon,si mia cerut 70 de euro.Alimentarea nu e o problema,ca am gasit baterii mici si puternice. La 2 mil imi iau 18 v la 7-8 amperie li=po.Care vindeti ovale? ofer pret bun!Si care vindeti plywood sau pal,si la ala ofer pret bun!

Link spre comentariu
Vizitator bala_radu

Phaaaa pai mil cumpar pala,dar nu gasesc nicaieri!Nici pe ebay nici pe amazon:|. Are cineva asa ceva? sau stie de unde sa cumpar?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări