Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor confectionare boxe portabile

Vizitator bala_radu

Postări Recomandate

Vizitator bala_radu

Sunt innebunit dupa muzica portabila. Am acasa niste jbl-on tour,si recent miam facut dintr-un subwoofer de la niste philipsuri o pereche de boxe portabile. Puterea lor era de 50 de watti. dar a fost afectata foarte tare rezonanta subului fiindca am taiat gauri in el sa integrez satelitii,si inautntrulu lui am pusi si un acumulator pe plumb de 12v 7ah. Am rearanjat toate firele si acum se aude cat de cat ok,dar inaltele lasa de dorit. Acum vreau sa incep un proiect nou, sa fac inca o pereche dar de la zero. Ma gandeam sa folosesc un amplif de masina de 2x40. si am cateva intrebari!

1. amplificatorul mere pe 12-14 volti. ce curent tre sai dau eu sami dea 2x40?

2. ma poate ajuta cineva cu incinta? o sa postez niste poze mai tarziu ideea mea,si cu boxele care leam facut deja.

3. stie cineva cum as putea sa le instalez si o telecomanda? ma intereseaza doar pt volum!

4. eu vreau sa aiba 3 difuzoare,1 de bass,si am gasit un difuzor de subwoofer de la sony,si 2 de inalte/medii.

Ca idee,exact asa vreau sa arate http://www.blogcdn.com/www.engadget.com ... ficase.jpg

5. Tre sa fac incintele separate?

7. Si daca se pricepe cineva la acumulatori,as vrea sa nu mai folosesc dastia pe plumb,ci li-po,sa iau 2 module de 11.1 volti / 2300mh,ca sunt mult mai usurei? merita?

8. Dau multa bere!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

5

• AlpHso

3

• BF37

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Vizitator bala_radu

Nustu cati amperi are amplificatorul,speram sa fie ceva calculabil,daca ma gandesc ca scoate 2x40=80w ar trebui o baterie de 12v*8ah=96W,dar nu sunt sigur ca se calculeaza asa. eu ce am acum 12v la 7 amperi ascult la astea facute de mine lejer 8 ore la volum cat sa iti tremure patul de la bass,si la volum maxim(sub nivelul in care incepe sa distorsioneze) cam 4 ore...

Proiectul vreau sa nu ma coste mai mult de vreo 300,350 de roni. daca aveti cum sa propuneti un difuzor micut dar totusi puternic pt basi? Si daca amplificatorul are 2 canale pot sa pun 3 difuzoare pe el?

amplificatorul e asta http://www.okazii.ro/catalog/21650768/A ... ml#galerie nu stiu daca am voie sa dau link de okazii aici,daca nu am voie rog un moderator sal stearga. Astept propuneri pt difuzoare. cumpar si sh;)

Link spre comentariu

2x100w desenati,fac pariu ca are un integrat de 2x20w si ala piratat :rade: majoritatea ''jucariilor'' portabile se bazeaza pe economia de curent(daca vrei sa nu ''te plimbi cu o centrala atomica dupa tine'' :nebun: )asa ca eu as recomanda un amplif stereo de 10w(tda 2005) pt sareliti si unul de 20w mono pt sub,toate ''alergand'' difuzoare cu spl cat mai mare pt un randament bun.succes!

Link spre comentariu
Vizitator bala_radu

am gasit un kit,si anume http://www.daudio.eu/kitamplificator-2x ... p-437.html (inca odata nu stiu daca am voie sa pun linkuri...). Astuia nu ii mai trebuie nimic in afara de un + si un - de la o baterie... Oricum stiu ca 30-40 de watti reali sunt arhisuficienti,dar numai in cazul in care am niste incinte foarte bine facute,nu?

E foarte buna ideea cu ampliful asta,acum trebuie doar sa gasesc difuzoare. Sa folosesc sub woofer+ inalte? ca nu am gasit pe siteul de la kon electronic difuzoare medii+inalte...

Link spre comentariu

Iti recomand ca sub un JBL GTO 804, are 20 cm si 91 dB in 4 OhmiCosta in jur de 2 mil. Poti sal gasesti sh mai ieftin.In rest nu stiu ce sa-ti spun, trebuie sa cumperi kituri de amplificatoare, difuzoare, baterie, material pentru boxa, nu stiu daca te incadrezi inbuget..Daca folosesti Difuzor de medii+joase si dif. de inalte nu trebuie sa faci incinte separate, daca folosesti sub si difuri de medii si de inalte atunci separi subul prin pereti interiori.Succes! Este un proiect interesant.

Link spre comentariu
Vizitator bala_radu

@kmykze Nu crezi ca e prea puternic JBL GTO 804 pt ce vreau eu? Am vazut ca are 200 de watts dar eu o sai dau undeva pe la 20... Sau nu conteaza? Ma gandeam sa folosesc sub si 2 difuzoare pt inalte si medii,si ma gandeam eu ca tre sa le fac separat...

Diful de sub nu poate fi asta http://decibel.bizoo.ro/vanzare/47071/Difuzor-woofer-8- ?

Pt inalte+medii ce propuneri aveti?

Si daca sia mai facut cineva incinte bune,puteti sami lasati numarul unui tamplar si cat va costat?

Acumulatori am gasit lipo,14v 5ah 130 de roni;;)

Link spre comentariu

Parerea mea e ca poti sa dai si cu 20w in el, are SPL bunicel (daca e declarat bine).Si cel dat de tine arata OK dar nu e cam chinezarie? Poate te orientezi catre difuri mai mici de bass mai ieftine dar cu SPL mai mare...Succes!!

Link spre comentariu

Ceea ce vrei tu sa faci nu e usor deloc. Toata constructia trebuie sa aiba un randament foarte bun ,altfel va fi o investitie proasta si nu vei obtine rezultatul dorit. Daca folosesti amplificator prea puternic , va manca repede bateria si te va lasa cand ti-e lumea mai draga , daca folosesti difuzoare prea mari sau ineficiente ( ca cele chinezesti ) nu ai suficienta putere in amplif deci il vei folosi la volum mai mare si iar se duce bateria, daca vrei sa folosesti un subbass, acesta e din start un consumator mai mare iar daca vei pune doar inalte vei avea o gaura pe voci , iar daca vrei sa le pui si medii , vei avea nevoie si de filtru deci o gramada de consumatori si sistemul ramane foarte repede fara curent :sparge: . Daca nu vrei sa tii chefuri de proportii cu pretentii sonore deosebite, eu i-ti propun urmatoarele.

Ca amplificator i-ti recomand un montaj cu TDA 1557Q ( 2x22w/ 4ohm - 18v sau 2x12w/4ohm - 13v , consum 4A peak ) sau TDA 1561Q sau ceva mai puternic , dar va consuma mai repede bateriile. Cel mai bine sa-l folosesti alimentat 18v ( 2 baterii de 9v in serie )

Ca difuzoare ai nevoie de difuzoare de firma cu randament mare nu mai puternice de 30W ( deci exclus chinezisme ), si aici ai avea 2 variante :

1. - Pt mai mult bass => o lada mai mare , cu difuzoare ovale auto 6"/9" ( recomand http://www.auto-sound.ro/product_info.p ... cts_id=821 , ca-s ieftine si bune, pe 3 cai cu membrana de hartie , pt un sunet cald), dar binen-teles trebuie sa-ti placa si tie ,asa ca i-ti vei alege singur , ca-s o tona de ele

SAU

2. - 2 Difuri de bass + inalte cu condensator , dar tebuie sa fie de calitate daca vrei sa se auda bine si tare . Ceva de genul : http://www.partysound.ro/difuzor-hifi-m ... 8fb3b13e26 + http://www.partysound.ro/tweeter-hifi-d ... 8fb3b13e26

Tot la varianta cu difuri rotunde poti folosi si difuzoare auto , coaxiale sau B+I

Daca nu ai pretentii la bass , ci te intereseaza volumul poti folosi si difuzoare full-range

La baterii nu stiu ce sa-ti recomand , dar ca sa folosesti amplificatorul 1557Q la maxim , ai nevoie de 18V , deci 2 baterii de 9V minim 5 A

Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator bala_radu

primu amplificator nu la gasit dar lam gasit pasta TDA 1561Q,si o sa folosesc difuzoare ovale,sunt bune cele de la sony xplod?Dupa ce imi procur difuzoarele abia atunci o sa pot sami construiesc cutia. Nu e problema cu alimentarea,am de unde sa ii dau cat vrea!Difuzoarele ovale de masina sunt pe compresie sau tre sa le pun gaura de reflex?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări