Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curios privind retelele bnc

srdjan

Postări Recomandate

imi aduc aminte de primu an de liceu ('98) ca am descoperit puterea retelelor (quake :sparge: ) si stressul cu un carnatz de PI la care tot dispareau terminatoarele... acu ca au trecut anii si tehnologia a disparut imi dau seama ca nu mi-am satisfacut o curiozitate... mergeau pe bnc protocoale tcp? sau numa ipx, udp?care mai stie ceva curiozitati disparute sa le mentioneze...poate mai dau de lucru la vreun neuron zglobiu :dans:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

3

• Golem

1

Top autori în acest subiect

TCP/IP, SPX, practic orice protocoale, hardware erau diferite.Scopul terminatoarelor era sa absoarba unda inversa, care, in lipsa de terminator s-ar fi intors pe cablu, si ar fi incurcat pachetele de date. S-a renuntat la retelele astea din motive de pret al cablului rj52 si de viteza.

Link spre comentariu

aha...merci. credeam ca faceau broadcast fara crc dar de fapt era evident raspunusl... atata timp cat ai o comunicatie bidirectionala ce te costa sa faci crc... poate 10% din viteza

Link spre comentariu

oricum daca nu ma insel PC-PC cu un vecin de scara cu vreo 25-30m de cablu aveam 6mb/s daca-mi aduc bine aminte si a naibii ca era stabila intre 2 pc... la scoala era dezastru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări