srdjan Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 imi aduc aminte de primu an de liceu ('98) ca am descoperit puterea retelelor (quake ) si stressul cu un carnatz de PI la care tot dispareau terminatoarele... acu ca au trecut anii si tehnologia a disparut imi dau seama ca nu mi-am satisfacut o curiozitate... mergeau pe bnc protocoale tcp? sau numa ipx, udp?care mai stie ceva curiozitati disparute sa le mentioneze...poate mai dau de lucru la vreun neuron zglobiu Link spre comentariu
Golem Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 TCP/IP, SPX, practic orice protocoale, hardware erau diferite.Scopul terminatoarelor era sa absoarba unda inversa, care, in lipsa de terminator s-ar fi intors pe cablu, si ar fi incurcat pachetele de date. S-a renuntat la retelele astea din motive de pret al cablului rj52 si de viteza. Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 aha...merci. credeam ca faceau broadcast fara crc dar de fapt era evident raspunusl... atata timp cat ai o comunicatie bidirectionala ce te costa sa faci crc... poate 10% din viteza Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Se poate transmite orice pe orice. Dovada: RFC 1149 imbunatatit, in 2001, cu RFC 2549. Cauta pe google, s-ar putea sa te distreze... Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 30, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2009 oricum daca nu ma insel PC-PC cu un vecin de scara cu vreo 25-30m de cablu aveam 6mb/s daca-mi aduc bine aminte si a naibii ca era stabila intre 2 pc... la scoala era dezastru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum