Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio Bucur

augustin87r

Postări Recomandate

Putine potentiometre din acest model au ajuns sa aiba grafitul de pe cursor uzat complet,sau banda carbon roasa, si sa nu faca contact,se poate rezolva cu putin spray contact introdus prin indepartarea(de fapt se fereste putin lateral ca sa aiba loc tevusca de la spray) foliei de protectie si dupa cateva miscari sunt ca noi,cel putin o perioada,in functie de remanenta si calitatea spray-ului folosit,chiar daca se schimba cu altele,rezultatul e posibil sa fie acelasi,au fost destul de slabe calitativ chiar de noi acele modele,daca nu au fost "ajutate"...La unele exemplare am mers pana acolo,incat le-am scos de pe placa,le-am desfacut, si dupa tensionarea tablitei de la cursor si curatare au mers f bine,e un pic mai laborioasa metoda,dar satisfactia e pe masura,si de durata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

28

• augustin87r

16

• Selena

9

• kripton

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa cum v-am mai spus, am primit cadou un BUCUR 6.Pe posturi puternice intra in oscilatie audio. In acest caz, am cautat defectul in lantul de reglaj automat al amplificarii (mai comlpex decat la alte radioreceptoare). Domnul condensator electrolitic C326 statea mort in suportul de plastic, cu un picior rupt. L-am inlocuit si fluieraturile au disparut.@misa (29 apr. 2009): "Am avut si eu un Bucur6, in stare perfecta la prima vedere numai ca nu mergea. Am vrut sa-l pun in functiune pentru colectia mea. Nu am reusit sa-l fac sa functioneze stabil deoarece toate contactele de la comutatorul de game erau de fapt niste improvizatii pe cablaj.(din fabrica)"Eu am rezolvat instabilitatea comutatorului de game astfel: am inlocuit tija subtirica din pertinax (se curbase, de batranete, si nu mai presa corect regletele pe placa, astfel ca acestea se ridicau pe oblica si scoteau contactele mobile dintre cele fixate pe placa) cu o regleta improvizata din lemn tare ( un segment dintr-un metru de tamplarie). Acum functioneaza perfect.

Link spre comentariu

@doru3160 (13aprilie): "La unele exemplare am mers pana acolo,incat le-am scos de pe placa,le-am desfacut, si dupa tensionarea tablitei de la cursor si curatare au mers f bine,e un pic mai laborioasa metoda,dar satisfactia e pe masura,si de durata"Asta am facut si eu, constatand ca acest tip de potentiometru se poate demonta usor. Vaselina alba era intarita,si murdara. Am pus subansamblurile in apa calduta cu DERO si am actionat cu o pensula mica, apoi am clatit cu apa rece. Nu am mai uns cu nimic, stiu ca este mai bine asa.La remontare, atentie la piulitele P: se pot pune in fata (F), sau in spate (S), dupa cum se prevede prinderea in suruburi a potentiometrului pe panou.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator benjib

Salut. Tocmai am achizitionat un Bucur 9 de la socra-mio din beci. Are firele de la antena smulse si nu prea se prinde nimic. Decat Magicfm si inca vreo 2. Erau puse niste scheme pe acest forum. Le mai puteti pune odata ?Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator benjib

multumesc am descarcat modificarea,nu vad de ce s-ar supara autorul,doar nu ai postat aici si ti-ai atribuit drept de autor,si din moment ce aceasta modificare a fost facuta publica intr-o revista de specialitate,ar trebui sa-ti multumeasca pt faptul ca ii popularizezi realizarea.Am scanat schemele de Bucur si o sa le postez aici,spre folosul tuturor,deocamdata ati platit doar pt Bucur 1,6,7. :rade: cand veti plati si restul voi reveni cu amanunte :rade:

Salut. Am un Bucur 9. Ai putea te rog sa mai pui o data schemele? Mersi si felicitari pt ceea ce faci pe formun.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mie mi-ar trebui Conversia Fm OIRT-CCIR de la pagina 2, dar se pare ca fisierul a fost sters :jytuiyu . Daca cineva mai are acel fisier, va rog sa mi-l trimiteti si mie printr-un PM sau re-postat pe forum.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări