nelu F Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Scanul promis. Sper sa nu se supere d-l Gruia. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 multumesc am descarcat modificarea,nu vad de ce s-ar supara autorul,doar nu ai postat aici si ti-ai atribuit drept de autor,si din moment ce aceasta modificare a fost facuta publica intr-o revista de specialitate,ar trebui sa-ti multumeasca pt faptul ca ii popularizezi realizarea.Am scanat schemele de Bucur si o sa le postez aici,spre folosul tuturor,deocamdata ati platit doar pt Bucur 1,6,7. cand veti plati si restul voi reveni cu amanunte Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Doru, pe pagina asta viewtopic.php?f=183&t=4549&st=0&sk=t&sd=a&start=1215 am pus un covertor simplu ccir oirt care merge foarte bine. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 mi se pare ca l-am salvat acu ceva timp,cand proaspat intrat pe forum,am luat la rasfoit "discutiile" pe diverse teme de pe aici,multumesc,e de preferat daca spui ca merge bine,nu mai intervii in blocul de UUS al aparatului,o sa le incerc(ambele variante,convertor si modificare bloc UUS) dupa ce-mi fac damblaua cu lampile-mai mare rasu' sa n-am si eu un A.Af.pe lampi... Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 1, 2009 Autor Partajează Postat Mai 1, 2009 Mi-a venit radioul (nu ma asteptam pt ca e 1mai). E intr-o stare excelenta. E un Bucur1 pastrat foarte bine. Avea o siguranta arsa de aceea nu mergea (asa mi-a si spus cel care mi l-a trimis). In interior nu este umblat. Fabricat in 1977 (asa scrie pe unele condensatoare). Claviatura e slaba intr-adevar, trebuie apasat putin mai mult decat la Gloria, trebuie sa intre butonul de tot in carcasa. Initial, le apasam doar putin si nu statea nici unul....Sunetul e excelent...nu a fost schimbat nici un condensator electrolitic... Difuzoarele sunt de asemenea cele originale, nu s-a umblat in ele. Nu sunt distruse.Indicatotul de acord merge Acum ascult un post cu muzica din Malta, in jur de 8,6Mhz....din pacate nu stiu cum se numeste ca e muzica foarte frumoasa.... Poze am sa mai postez diseara (acum nu ma ajuta blitz-ul sa compensez lumina care vine pe fereastra) Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 felicitari pt achizitie!! interesant ca finalii sunt AD130,in toate schemele e dat doar AD152 sau AD155 la varianta cu final de 6W,si din ce-am mai vazut pe vremea cand erau in voga,tot cu 152-155 am vazut(sau 2N3055)acum e prima data cand vad cu AD130-mai ramane sa-l aduci in norma vest cu UUS si ai un aparat f bun! Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 2, 2009 Partajează Postat Mai 2, 2009 Cât de Hi.-Fi. este aparatul? Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 2, 2009 Autor Partajează Postat Mai 2, 2009 Nu am avut inca timp sa imi dau seama complet. Pt mine e suficient de hi-fi , are sunetul exact cum mi l-am dorit, selectivitate buna etc....COrectorul baxandall functioneaza bine. E un sunet curat. Nici nu ma asteptam altfel..... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 2, 2009 Partajează Postat Mai 2, 2009 Mai Augustin! Eu iti urez " Bine ai venit" aici. Noi am mai povestit pe alt forum, dar aici e altfel. Tine aproape. Citeste subiectele despre aparate vechi si lampi de la inceput. Vei avea multe de invatat. Succes. (pentru cei ce nu stiu, augustin87r e un vechi colectionar dar pina acum nu a frecventat elforum )Misa cu S de la Sarpe Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 11, 2009 Autor Partajează Postat Mai 11, 2009 Cand apas butonul stereo se aude un fasait nu tocmai placut. Aici pot sa receptionez stereo pe UUS doar Radio ROmania si Romania Cultural....Se poate ca din cauza semnalului care e slab sa se auda fasaitul? Indicatorul de acord indica aproape de 1 si are scala de la 0 la 5..... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Din cauza semnalului slab se aude fisiitul. (doar pe srereo) Pune-i si tu o antena. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 ca sa indice nivel 5 tre sa te duci cu el langa antena de emisie asa se comporta decodoarele cu tranzistori,daca era cu 758 nu mai aveai fasaitul in schimb era mai des intratul in regim stereo-mono,in functie de cum se propaga semnalul pe intrare,cred ca ar trebui sa-i pui la antena ceva mai mult decat dipolul din fabrica si mai scapi de ceva necazuri... In alta ordine de idei,am intrebat si la cumparari da acolo mi s-a parut un pic impropriu,ai vazut sau auzit pe undeva de RR stationar ACORD autohton ? (ca la o prima impresie dupa denumire pare rusesc...)Are ca game UL,UM,US1,US2,UUS,e cu BD237-238 pe final audio,alimentat la 18V stabilizat cu BD238,pe spate are 2 mufe DIN cu 5 pic pt intrare,si 1 mufa dif aux,nu scrie unde sau cine l-a facut,eu l-am "capatat"de la cineva intr-o forma jalnica,i-am pus la punct alimentarea si finalul audio,avea doar piese distruse mecanic din cauza depozitarii,nu era ars nici un tranzistor,si pana acum nimeni nu a zis ca ar sti cate ceva despre "dansul"O sa incerc sa postez si niste poze,poate asa e mai usor de recunoscut http://i43.tinypic.com/2n7k4dk.jpg http://i41.tinypic.com/dmabmq.jpg http://i40.tinypic.com/2ut6tjc.jpg binenteles ca nu are cutie,adica avea,dar cu indulgenta ii puteai zice cutie,si am renuntat,am dat comanda sa-i fac una noua,si are ceva probleme pe RF,nu merge nici pe AM nici pe FM,dar bobinele sunt neatinse,cred ca in final o sa scot tot ce am in materie de scheme si pana la urma gasesc ceva cu care sa semene,ca nu pare departe de ce s-a scos la noi in materie de stationare...eram doar curios daca l-a mai vazut cineva, ce schema are(daca are...)unde e fabricat si alte alea. Are contactele de care-i plac lui misa...de la Bucur numai ca astea lucreaza fara nici un spray(deocamdata) Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 12, 2009 Autor Partajează Postat Mai 12, 2009 Nu am auzit de el, dar imi place indicatorul de acord...E un bec care se aprinde sau ce e? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 indicatorul de acord ar fi trebuit sa fie cu LED(modelul ala meserias cu baza de la fototranzistori)numa ca acum e doar ce-a mai ramas din el,fiind rupt,acolo se vede doar baza...numai ca asta e ultima grija a mea,ca nu face (inca)nimic nici pe MA nici pe MF,asa ca mai astept putin pana ii pun alt LED...intr-o alta varianta, pt ca sunt convins ca a mai avut macar una, era cu bec telefonic de 24(48)V/0,05A,are soclul pt asa ceva putin mai jos de LED, prevazut din turnare ,pe placa frontala,cu scala...Mai astept,poate totusi nu am intrat in posesia unui unicat...o mai fi existat pe undeva macar unu... Link spre comentariu
jack Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 doru3160 , radioul tau de mai sus este un radio romanesc OLIMPIC RST 2 - 83 Mai avea in fata o emblema- eticheta , langa difuzor , in forma de cerc , aici scria OLIMPIC model 83 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum