Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio Bucur

augustin87r

Postări Recomandate

Am postat topicul si pe softpedia, ma gandesc ca poate aici sunt persoane care nu folosesc softpedia...Salut,Sunt pe punctul de a cumpara un Bucur 1. Initial nu stiam ca au fost mai multe variante. Am vazut ca Bucur 6 e facut de Tehnoton si nu mai are indicatorul de acord pe care il avea Bucur1. Daca are cineva date( detalii) despre ele,diferentele dintre modele (restul variantelor dintre Bucur1 si 6 nu le- am vazut cum arata) ....M-ar interesa si caracteristicile tehnice macar ale unui model (presupun ca sunt toate cam la fel :sensibilitate, putere de iesire , etc)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

28

• augustin87r

16

• Selena

9

• kripton

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din ce mai tin minte,la tehnoton s-a facut si varianta cu AD155 la inceput, si dupa, au facut varianta cu 2N3055 in final,ambele tipuri sunt identice in ce priveste partea de radio frecventa,difera doar preamplificatorul si finalul,si ceva diferente au mai fost la disign,o sa caut sa vad ce gasesc si postez niste scheme la ce am(daca mai am :rade: ,nu am lucrat de mult cu asa ceva)Deci tot ce tine de sensibilitate,selectivitate,si alte caracteristici pe partea radio,daca stii de la un tip,le stii de la toate :rade: P.S.posibil decodorul sa fie de 2 tipuri,cu 758 si tranzistori(cu tranzistori era originalul facut de bucuresti),si indicatorul de acord a fost cu ac si cu bec(24V/0,05A-telefonic)

Link spre comentariu

Inseamna ca am mai inteles ceva. La Bucur6 nevazand in pozele minuscule de pe net indicatorul cu ac, am crezut ca a fost scos. Acum am inteles ca a fost inlocuit cu un bec, montat langa becul care se aprinde cand receptioneaza UUS stereo......Oricum, un indicator cu ac e mai folositor decat unul cu bec...arata mai bine unul cu ac :) :da

Link spre comentariu

asta sa fie ultima ta grija,cred ca si la mine poti gasi un indicator de acord,important la o astfel de achizitie e sa nu fi umblat careva cu exces de zel la bobine,ca in rest nu e mare lucru de pus la punct,pana la urma aliniezi si FI da muncesti mai mult si niciodata nu vei sti ca e gata fara aparatura necesara masuratorilor

Link spre comentariu

am gasit specificatii tehnice pt Bucur 1, 6 si 7 si o schema mai inteligibila decat cea data pe prospectul oferit la vanzarea aparatului,in format A4,cea care am gasit-o e in format A3,o sa le scanez dupa amiaza cand ajung acasa si ti le trimit.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

am gasit specificatii tehnice pt Bucur 1, 6 si 7 si o schema mai inteligibila decat cea data pe prospectul oferit la vanzarea aparatului,in format A4,cea care am gasit-o e in format A3,o sa le scanez dupa amiaza cand ajung acasa si ti le trimit.

Mai bine postati schema aici pe forum. Multumesc.
Link spre comentariu

Mai bine postati schema aici pe forum. Multumesc.
am si eu rugamintea, daca se poate posta schema lui Bucur 7. multumesc.
Link spre comentariu

Am avut si eu un Bucur6, in stare perfecta la prima vedere numai ca nu mergea. Am vrut sa-l pun in functiune pentru colectia mea. Nu am reusit sa-l fac sa functioneze stabil deoarece toate contactele de la comutatorul de game erau de fapt niste improvizatii pe cablaj.(din fabrica) Atit de rau m-am enervat ca l-am scos in strada cind se faceau colectari de electrice.Partea aia de contacte era un fel de bataie de joc la adresa utilizatorului. Mare atentie. Sunt convins ca nu toate sunt asa.

Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate Misa,am intalnit si eu modelul ala de contacte,de parca erau crescute acolo,nu puteai desface o sectiune sa cureti ceva...nimic,tineam cate o slujba de nu scapa nici un sfant nepomenit :rade: primele tipuri au fost asa,crescute pe cablaj, dupa care s-au desteptat si au pus contactele care le stim cu totii de la Gloria,Roial, s.aVoi posta dupa amiaza schema de Bucur,am gasit varianta cu AD in final,stiam ca am schema si cu 2N3055,dar deocamdata nu am dat de ea,mai caut si cum gasesc o postez.Ca o curiozitate personala,ce faceti cu blocul de U.US.ca acum toate statiile emit pe norma vest,din care ne chinuiam sa iesim cu condensatori de 33p inainte de...dar acum e cam greu de migrat din norma est in vest,daca cineva a gasit o solutie si vrea sa ne-o impartaseasca,as fi curios care ar fi,eu personal am redus nr de spire la jumatate pe un bloc de UUS de Gloria,care e aproape la fel cu tot ce s-a scos pe piata noastra,(adica din 5 sp am lasat 3,si din 8 spire am lasat 5,parca asa imi aduc aminte)am bagat ceva c-uri in serie cu trimerii de pe placa,si am intrat in norma vest destul de bine dar nu pot comprima scala,pot prinde doar posturile de la jumatate in sus sau de la jumatate in jos ca frecventa,adica mi-ar trebui o scala de lungime aproape dubla ca sa pot prinde tot ce se poate in domeniul 88-108. :rade: Doar ca o curiozitate.cum se comprima posturile receptionate pe scala?

Link spre comentariu

O fi publicat nu zic nu,da eu,din pacate, nu detin acel numar din Tehnium,pana in 89 am fost abonat si de prin 78,in afara de numerele imprumutate si neprimite inapoi,am cam tot ce se poate,dar dupa 89 nu s-a mai facut abonament o perioada,dupa care am incercat sa o vanez la chioscuri,si dupa faza asta am renuntat de tot sa mai caut aceasta revista.Daca are cineva articolul as fi interesat sa-l parcurg.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări