Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bloc alimentare 6P3S

dj_steel

Postări Recomandate

Acuma te-ai intors din nou ? Deocamdata SRPP amplifica ceva mai putin decat o simpla trioda...., n-am timp de pierdut cu tine sa te invat cum functioneaza montajele , OK ? Gandeste-te bine inainte sa zici ceva .

In acceptiunea ta !,poate sa amplifice cit vrei !

Tu nu ai sa ma INVETI PE MINE NICIODATA!!!!!,,, NIMIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!, Alea sint formulele clasice si altele deocamdata nu exista pt tub pune tu acolo ce parametri vrei si vezi ce rezulta comparativ ca si cistig ?! da tu alte formule dupa care vrei sa inveti lumea !!!!!!!! formula este exacta pt SRPP SI TUB, STII TU ALTA !!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????.Posteaza sa o vedem !!!!!!!!!!!!!!!!.Ai un tupeu formidabil nici in fata unei evidente clare nu te lasi !!!!!!!!.

Diferenta dintre cele doua tipuri de preamplificatoare de semnal este una de putere, adica trioda "chioara" are excursia de tensiune pe o rezistenta de iesire mare, de ordinul sutelor de Kohmi , aceasta excursie fiind max pt punctul functionare optim al tubului respectiv, pe cand in cazul SRPP excursia este maxima doar in cazul unei rezistente de sarcina optime, de regula sute de ohmi sau zeci de Kohmi , asa ca o comparare a celor doua configuratii este speculativa. Teoretic un singur tub in clasa A ar trebui sa aibe distorsiuni mai mici pe cand SRPP fiind un montaj PP, contine si distorsiuni de racordare in plus fata de THD, dar intervine acea Rs care dicteaza tipul de montaj ales...

blue daca vrem sa facem o comparatie de bun simt trebuie sa mentinem acelasi curent in repaos prin anodul tubului in ambele situatii !!!!!!!!!!!???????.NU SUTE DE KILOOHMI DUPA CARE SUTE DE OHMI SAU ZECI,UNITATI, K-OHMI !!!!!!.

Nu discutam in pozitia de putere !Discutia plecase de la situatia de preu(premargator etajului final,lampi finale!)Stiu ca ai etaj final in configuratie SRPP,ACUM SE DISCUTA DE SRPP CA ETAJ CARE ATACA GRILA LAMPI FINALE DACA URMARESTI EVOLUTIA POSTULUI !.

Cu alte cuvinte la acelasi curent dat in repaos prin anod, etajul SRPP are cistigul net superior fata de etajul cu rezistenta chioara in anod !!!!!!!!!.NU crezi in formulele prezentate pt cele doua situatii ???(FORMULELE NU I_MI APARTIN ASTEA SINT SI VOR FI PT TUB SI CELE DOUA SITUATII) INCEARCA PRACTIC !!!!.

Uite am pus si a treia situatie pt a fi si mai clare diferentele !.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

24

• Depanatoru

10

• remus68

6

• Kosmin

3

Top autori în acest subiect

Ce nelamuriri mai ai ? Tu fa montajul corect , intr-un post de mai sus am pus documentul in care e o schema functionala de SRPP cu 6N6P . Apropo , tu lampa asta o folosesti ? Restul aberatiilor ignora-le , unii acum au gasit si ei o formula , dar mai trebuie sa o si aplice bine :da

Link spre comentariu

Folosesc 6n1p.Am incercat si un srpp dar are ampifcare mai mica,am incercat si un 6h8c dar in ambele moduri(trioda simpla sau srpp)amplifica mult mai putin decat 6n1p.Pana la urma las un singur 6n1p pt stereo si gata....

Link spre comentariu

6N8S are miu= 21 , iar 6N1P are miu= 35 , miu este amplificarea maxima teoretica . De aici diferenta .Un etaj de amplificare cu o singura trioda e suficient in cazul asta , un final SE cu 6P3S nu necesita SRPP sau mai stiu eu ce driver puternic .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

off topicmulti useri se intreaba cum se vor termina meciurile valderama /depanatorul? :bataie pina acum prin ce a postat cred ca valderama conduce(parerea mea personala)SUCCESURI la amindoi in razboiul posturilor

Link spre comentariu

Cele doua situatii se caracterizeaza prin urmatoarele:1.-Situatia clasica (sarcina rezistiva fixa in anod)furnizeaza pe iesire cu sarcina de 100k cca 13,7Vvv(4,85Vef)2.-Situatia SRPP (sarcina "ACTIVA TUB" in anod,un contratimp serie practic) furnizeaza pe iesire cu sarcina de 100k cca 19,5Vvv(6,91Vef)3.-SRPP ARE UN CISTIG DE 1,42 ORI MAI MARE FATA DE CLASIC PT SITUATIA DATA ACELASI TENSIUNE SI CURENT IN ANOD PE ACEASI SARCINA(la curentul destul de mare prin anod ales de mine pt ambele situatii).Daca am micsora sarcina la iesire (rezistenta de 100k) decalajul intre cele doua situatii sar mari(stiind ca SRPP se comporta destul de bine pe sarcini mici nu ar avea probleme prea mari cu cistigul in schimb situatia clasica ar fi mai afectata din pct de vedere al cistigului).Varianta cu condensator in catod ambele situatii nu face altceva decit sa mareasca cistigul dar proportia diferentelor se mentine constanta,desigur pt aceasi amplitudine la iesire nu mai sint necesari pe intrare 760mVef ci numai 520mVef,una peste alta cistigul in situatia cu condensator in catod nu creste foarte mult dar ne lipseste de reactia negativa locala(benefica in mai toate situatiile !!!!!!!)Valorile componentelor din cele doua scheme nu sint alese intimplator putind fi folosite cu succes ambele pt atacul unor lampi finale de genul EL84 SE schema clasica si EL34,6L6,eventual 6P3SE SE SRPP_ul,asigurind un atac suficient pt o tensiune de intrare de 775mVef (0dB NAB ca sursa de semnal).Ambele etaje lucreaza cu 12mA in anod un curent destul de mic pt 6N6 si tensiunea data(putere disipata mica pe anod in raport cu posibilitatea tubului 6n6), uzura tubului in timp fiind nesemnificativa.Sint chiar doua scheme cu caracter practic !.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări