Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare boxe 4 ohmi la amplificator de 6 ohmi

Vizitator andrei_miria

Postări Recomandate

Vizitator andrei_miria

va salut. nu stiu, de aceea intreb :jytuiyu . am doua boxe de 4 ohmi fiecare si vreau sa le conectez la un amplificator care cere 6 ohmi pe canal. cum pot face conexiunile, astfel incat sa nu dauneze nici boxelor, nici amplificatorului? multumesc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tranzistor

2

• zal

1

• paul14

1

Top autori în acest subiect

Ce putere au boxele si ce putere are ampliful?Cu doua boxe de 4 ohm nu poti obtine deca 8ohmi in serie sau 2ohm in paralel. Ideal ar fii sa le legi in serie,nu soliciti amplifu.

Link spre comentariu
Vizitator andrei_miria

amplificatorul 60 watts per channel (6 ohmi)boxele, fiecare 15 W (4 ohmi)mentionez ca nu voi folosi sistemul pentru auditie la maxim. nu cred ca voi folosi mai mult de 25 % din volum...

Link spre comentariu

depinde ce intelegi prin boxe. daca intelegi difuzor chior fara nici un fel de filtru atunci le legi in serie si ai grija cu volumul, iar daca intelegi prin boxa o cutie cu cel putin 2 difuzoare si minim un condesator pe post de filtru, atunci renunti la idea cu legatu in serie pt ca se modifica incontrolabil anumiti parametrii.

Link spre comentariu

Ar fi mai bine s? vezi ce amplif ai în?untru, probabil un STK, c? probabil e o combin?. În cazul ?sta numai boxe de 8 Ohmi (adic? cutii, c? asta înseamn? în englez?, cu difuri în ele).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

cumpara doua rezistente de 4,7ohmi la 10w le legi in paralel (le montezi pe o placuta de cablaj imprimat,la 5..7mm de cablaj ,pentru ca se vor incalzi)apoi acest ansamblu in serie cu boxa,e bine sa pui acest ansamblu de rezistente pe plusul boxeipentru o pereche de boxe ai nevoie de doua montaje(4 rezistente)cu aceasta adaptare boxele vor avea 6,35 ohmimontajele cu rezistente le poti pune in boxe in spatele difuzorului de basboxele cu filtre NU SE LEAGA NICIODATA IN SERIE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări