Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor boxe jazz

Vizitator EDI B

Postări Recomandate

Vizitator EDI B

am primit doua boxe jazz de electronica industriala numai cutiile au dimensiuni 40 30 20 cm au avut 3cai as dori sa stiu ce filtre si ce difuri sa achizitionez si sa le fac functionale.cum sa fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

4

• expert

2

• ahegyes

1

• Bogdi16

1

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...

Am si eu doua cutii de Jazz fara difuzoare. Dimensiunile sunt 44x30x20. Diametrul difuzorului de bas este de 19 cm. As putea sa le readuc la viata, sau le transform in altceva ? Bugetul ar fi de 100-150 roni.

Link spre comentariu

pentru un buget de 150 ron este mai convenabil sa achizitionati o pereche de boxe complete! varianta cu filtre/difuzoare achizitionate separate s-ar putea sa coste mai mult!cine e interesat, putem discuta problema in privat, am o pereche de jazz-uri de vanzare, precum si difuzoare medii/inalte!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu zic ca nu merita efortul sa reconditionezi niste boxe jazz, chiar daca ai doar difuzoarele defecte. Mai bine cumperi ceva la mana 2-ua.Apoi, daca ai doar cutiile in rest nimic e si mai nasol. E mai usor sa faci alte boxe de la zero decat sa cauti niste difuzoare care sa se potriveasca in cutia respectiva. Prin urmare.....eu recomand sa cumperi altceva sau sa construiesti totul de la zero.

Link spre comentariu

Intrebam de curiozitate, de fapt, am doua perechi de Jazz-uri. Una buna, perfect functionala, si inca o pereche defecta.Cu cea defecta ma gandeam sa "jonglez" putin in timpul liber.Am gasit, intre timp, un prospect pe net. Deci, frecventele de separare sunt la 800 Hz si 3,4 Khz.

Link spre comentariu

cu ~ 150 lei nu ai cum sa gasesti cele 6 difuzoare de o minima calitate si chiar daca le gasesti pe impedanta filtrului,tot nu vor fi separate optim acustic cu fitrul existent, avand alte caracteristici decat cele originaleDaca ai rabdare de incercari dupa ureche,ar fi mai inspirat sa cauti o sursa de difuri sh dar de calitate si in stare buna(de pe la publicitate,okazii etc.. exclus chinezarii noi!) in bugetul tau ,un bas care sa intre mecanic acolo fara modificari mari si un tweter.Deci 2 cai,o gaura o astupi.Tot va trebui sa modifici filtrele ,dar gradul de complexitate e mai scazut ca la 3 cai,mai ales cand se face fara a lua in calcul partea tehnica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări