fwfw Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 salut,vreau sa fac modific o sursa care scote 15 v dupa redresare si filtreare ,sa fac tensiune la iesire variabila de la 3v -15v si vreau sa folosesc ca tranzistor final 2 buc de tip 35 c ,am incercat ceva cu un potentiometru de 10k legat la puls si a minus iar iesirea in baza lui tip35 c emitorul la plus si colectorul iesire ptr plus dar nu variaza bine tensiune la iesire am 15 v laiesire si minim 3 v intre ele nu imi apare nimic ,practic nu pot sa reglez din acel potentiometru toata plaja aceea dintre minim si maxim ,vreau o schema cat mai simpla si functionala. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 LM317!!!!folose?ti schema de variere a tensiunii de ie?ire din datasheet!!!dac? te enerveaz? poten?iometrul, folose?te un reglaj în trepte, înlocuind poten?iometrul cu un comutator cu 1 galet ?i vre-o 6-7 ploturi, între care pui rezisten?e ca s?-?i ias? tensiunile pe care le vrei!!!... Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 MERSI ,DAR M-AM apucat de schema de la un topic deschis la alimentatoare ,o sursa variabila cu lm 723 ,dar am acolo cateva intrebari ,daca poti sa ma aju-ti. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 lm723 poate stabiliza foarte bine pân? la 30 de vol?i, ?i cu mici artificii la componente, reglajul începe de la 0. ba?ca, cu 3 componente ob?ii ?i un reglaj în curent rezonabil de bun pentru cerin?ele de amator.tu vrei aici s? folose?ti un traf urmat de o punte ?i un condensator, ansamblu care d? 15 vol?i la ie?ire... deci o s? ai circa 14-13 vol?i cu sarcin?... mi se pare risip? de resurse s? folose?ti un lm723 pentru asta.dar cu lm317 e ok, ba?ca, integratul ?la cost? maximum 2 lei, ?i scoate un curent maxim de 1,5 A.?i fii f?r? grij?, c? o s? oftezi curând "de ce n-am 2 surse??? :cry: ".din proprie experien?? spun asta!!! Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 pai am apucat sa cumpar piesele alea toate ,mai putin aceea rez de 0,15 ohmi la 50 w ,eu am 0,22 la 10w ,si de aceea vreau sa faca acel montaj acum numai ca eu am sa aplic la intarare lui 15 v nu 30 , am sa fac si cu lm 317 acel montaj datorita costurilor destul de mici ,cealalata ma ajuns pe la 40 lei cu tot cu cablaj perforat ,am sa folosesc in loc de 2n3055 tip 35 c . am sa pun si poze ,diseara sper sa o termin ca am uita sa cumpar aceea dioda de 10 amperi din motajul cu lm-ul 723 daca ai avzut acolo acel post. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum