Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

control volum

bogdan_2006

Postări Recomandate

De ce va complicati asa mult pot fi utilizate si tranzistoare FET pentru functia de volum comandate in tensiune de catre un potentiometru.si practic la o calibrare buna poti comanda cate canale vrei simultan doar cu un banal potentiometru simplu(o singura pista rezistiva) cu variatie logaritmica

daca ai fi dat si o schema sau un cod/denumite ceva ar fi fost si mai complet raspunsul tau. oricum ms de raspunsurile de pana acuma
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_2006

10

• danzup

5

• zal

4

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Integratul îl alimentezi de la un stabilizator de 15V, LM... KA... 7815. Dac? îl alimentai la o alt? tensiune, mai mare, cum avea Philips obiceiul, pe la +20V, atunci mai foloseai cîte o rez s? mai scad? tensiunea.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

salutare!

desi ultimul mesaj a fost in mai (sesiunea de vara, vacanta), revin la problema mea.

am folosit pana la urma un potentiometru stereo legat de potentiometrul master, desi am stat din mai pana acuma folosind motanjul respectiv, nu sunt multumit de el, si anume: daca unu din potentiometre e la 50%, iar celalalt il reglez intre 50% si 100%, nu se simte nici o diferenta, dar daca reglez intre 0% si 50% se modifica volumul. (cam aiurea explicatia :d)

in fine.

ar fi cateva solutii:

1. sa folosesc, pe langa volumul master, tc9153ap, dar asta cand e scos din tensiune nu tine minte setarile la volum. ce as putea face?

2. am gasit pe net o schema la un mixer. ma gandeam sa folosesc doar partea de intrare de la line adica acel potentiometru urmat de condensator si rezistenta si apoi sa trec prin potentiometrul master. ar merge asa ceva? adica sa nu se mai intample fenomenul descris mai sus ...

3. sa intercalez intre cele 2 potentiometre care un amplificator de putere mica 0,5 - 1W sau un preamplificator (cred ca e una si aceeasi).

am mai citit aici pe forum despre control digital cu encoder folosind microcontrolere, dar ma depaseste complet si la cunostiinte si la parale, asadar care din metodele de mai sus o pot folosi? mi-ar conveni metoda nr 2...

va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări