Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV800 - adjustare bias pt 18 mV

Vizitator pynu

Postări Recomandate

Vizitator pynu

Salut , de cateva zile am o mare nedumerire am citit de pe documentul care explica asamblarea amplificatorului AV800 , mai exact capitolul testare .Problema sta in felul urmator : Nu stiu unde sa conectez aparatul pentru a masura acei 18mV , l-am conectat pe rezistentele de sarcina de pe iesire respectiv pe finali P si N si am 0 V .Nu stiu unde sa il mai conectez . Cunoaste cineva? cum se procedeaza, idei? :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• retrosong

4

• zal

2

• pitbull_bog

1

• GooD of BaSS

1

Probabil inca nu se deschid mosfetii.Ce tensiune ai intre grila si sursa?Daca din semireglabil e dat spre minim curentul de mers in gol, atunci lasa-l asa vreo 10 minute sa se stabilizeze termic, si apoi prinzi aparatul de masura pe un rezistor de 5w. Apoi incepi sa invarti de semireglabil, cate putin dupa care astepti putin sa vezi daca se schimba ceva (vezi ca nu se schimba imediat.)

Link spre comentariu

Dac? ai tensiunile minime necesare montajului, nu conteaz? puterea trafo, atît timp cît îl folose?ti numai la reglaje, nu ?i la ascultat muzic? pe boxe. Po?i asculta cu volumul la maxim dac? folose?ti c??ti. Puterea debitat? de amplif va fi de cî?iva wa?i.

Link spre comentariu

fratilor l-ati ametit pe bietu om.pynu verifica irf 610 ( superdioda) ca sigur l-ai pus invers ampatit-o si eu la inceput si asta a fost dupa ce am remediat totul a mers ok ,dupa ce il scoti verifica daca e ars sau mai bine inlocuiel cu altul nou din prima ca sa nu ai probleme.Inca ceva ar mai fi : sa tii minte in ce parte(in ce sens de rotire al semireglabilului multitura) se micsoteaza curentul de mers in gol pt ca at cand vei schimba sursa de alimentare pe care o ai cum cu alta de putere si tensiune mai mare :mort gata amplificator .Asa ca de fiecare data cand vei schimba sursa de alimentare sa invarti de semireglabilul pana in capatul in care biasul e zero.Ar mai trebui spus ca biasul nu trebuie reglat exact la 18mv ca iau foc finalii si cand asculti la casti. La mine daca tin bine minte am lasat doar 1 sau 2mV si merge perfect.Toate bune..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări