Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare periferice PIC

nassus

Postări Recomandate

Eu folosesc PIC16F913. Nu stiu mare lucru despre dispozitiv ci doar cum reactioneaza la stimuli.. Din testele pe care le-am facut am dedus faptul ca daca leg la masa firul care vine de la dispozitiv acesta reactioneaza. La fel reactioneaza si daca fac acea legatura la masa si printr-o rezistenta de 1K dar nu reactioneaza daca maresc rezistenta la 4.7k. Din pacate nu am timpul necesar sa fac toate testele deodata si de aceea incerc sa le fac pe rand. In program activarea pinului se face sec. RA0=0 si RA0=1.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nassus

10

• Liviu M

4

• cirip

3

• puiu

1

Top autori în acest subiect

Configurarea pare OK.Pe de alta parte, tensiunea pe rezistenta de 1K e de ~3.4V (sper ca n-am gresit iarasi la calcule). Ceea ce un PIC OK ar trebui sa poata. E ciudat ce se intampla acolo.Ai incercat alt pin al PIC-ului? Poate e ala defect.

Link spre comentariu

Am incercat si cu alti pini dar face acelasi lucru. Acum am incercat si cu tranzistorul si face aceeasi treaba. Este foarte ciudat cum functioneaza daca ii pun un buton sec legat la masa (chiar si printr-o rezistenta de 1k) si cum nu functioneaza folosind pic-ul cu tranzistor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări