Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoafre Monacor

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

Vizitator Vasile

Daca faci boxa mai mica decat recomanda producatorul este de rau pentru ca se va auzi ca naiba :x Forma incintei poti sa o faci cum iti toaca tie prin cap

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ReLLaXX

3

• niq_ro

2

• kai

1

• micutu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tinelush

Daca zice pe site ca volumul tre sa fie 180 l ,atunci 180 l o sa fie (volumul de aer banuiesc).Cu incinta cum ramane? Inchisa sau Bass Reflex ?Si inca o intrebare: Cam cat ma costa un filtru Made By Vasile pt dif si tweeterul care le am eu ? Nu am gasit tamplarul :(

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Daca zice pe site ca volumul tre sa fie 180 l ,atunci 180 l o sa fie (volumul de aer banuiesc).Cu incinta cum ramane? Inchisa sau Bass Reflex ?Si inca o intrebare: Cam cat ma costa un filtru Made By Vasile pt dif si tweeterul care le am eu ? Nu am gasit tamplarul :(

Bas reflex, zice acolo si ce tub se folosesteFiltru costa http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1353
Link spre comentariu
Vizitator tinelush

Deoarece nu sunt profesionist in dale difuzoarelelor am luat toate caracteristicile difuzorului de pe site si le am pus aici:

Impedance (Z) 4Ω

Frequency range 35-3,000Hz

Free air resonance (fs) 35Hz

Crossover frequency (12dB/oct.) (fmax) 2,000Hz

Peak current 450W

Power rating 150WRMS

SPL (1W/1m) 93dB

Cms suspension compliance 0.45mm/N

Mms moving mass 44g

Qms mech. Q factor 3.84

Qes electrical Q factor 1.16

Qts total Q factor 0.89

Vas compl. equiv. vol. 180 l

DC resistance (Re) 3.7Ω

Voice coil ind. (1kHz) (Le) 0.4mH

Voice coil diameter 39mm

Voice coil former aluminium

Air gap height 5mm

Force factor WxL 5.6Tm

Eff. cone area (Sd) 531cm2

Magnet diameter 125mm

Magnet weight 30oz.

Mounting cutout Ø 282mm

Mounting depth 130mm

Dimensions Ø 305mm

Weight 2.4kg

Poate ma ajuta si pe mine cineva sa mi spuna ce/cate tuburi pt bass reflex trebuie sa folosesc pentru incinta si dimensiunile lor : Diametru/Adancime. SI bineinteles daca conteaza pozitionarea acestora in cutie.

Pt niq_ro : Tamplarul pe care l am cautat face din cand in cand si incinte pt dif si ma gandesc ca poate cunoaste ma bine cum sa le faca + e o cunostinata si poate ies si eu mai ieftin :wink: .Ce in semana "gen coloana" ?? Ceva de genul asta ??

Intrebare pt Vasile: E diferenta mare de calitate intre DELUXE si BUGET ? Sau daca poti sa mi spui si mie care e diferenta intre ele pls. Si cam cat costa taxele postale pana la Craiova.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Vas compl. equiv. vol. 180 l

NU ESTE VOLUMUL INCINTEI, am sa-ti calculez eu incinta dar numai Duminica ca acum nu prea am timp Diferentale sunt la condensatoare care la cel DELUXE sunt Polipropilena iar la BUGET sunt bipolari. Ambele variante fac aceeasi lucru :wink: doare ca cel DELUXE este pentru audiofili.
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Am tras o privire prin parametrii si difuzorul merge in incinte inchise foarte bine umplute cu LANA :lol: pentru ca esl este pentru aplicatii free air si in incinte basreflex se va auzi cam prost.Cu atat este mai putina bataia de cap pentru tine in legatura cu portul si alte tampenii.Poti folosi planurile de la FILIGRAM doar ca nu-i mai pui portul de basreflex si o umpli cu mat. fonoabsorbant. Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator tinelush

Filigram ????? Un link ceva ???Si in legatura cu lana : trebuie sa captusesc peretii cu lana sau sa umplu toata incinta cu lana ? Daca e varianta a doua trebuie sa mi cumpar si foarfeca de tuns oi :lol: si ma duk la furat .

Link spre comentariu
Vizitator tinelush

Nu am putut sa ma abtin sa nu intreb.Mi am batut capul cu problema asta f mult: Tweeterul pe care l am cumparat are diametrul magnetului aprox. egal cu partea pt fixare si nu prea stiu ce diametru de gaura sa i dau la tamplar.

Posted Image

Vreo idee ?

Aaaaaaa ..... era sa uit .. Am citit pe forum ca aveti mari probleme cu spatiul pt scheme, poze ...etc .Am gasit azi un site de webhosting gratuit super beton. 100 Mega , 1 Gb transfer/luna, fara pop ups, banners sau alte porcarii, posibilitate pt subdomeniu. Totul este 100% free. Mi am facut si eu un cont si mi au dat domeniu instantaneu. (poza de mai sus este pusa pe subdomeniu pe care l am facut). Are si PHP, Pearl, MySQL .Oricum pt mai multe inf intrati aici:

http://www.100webspace.com/freeplan.html

Link spre comentariu
Vizitator tinelush

Am fost azi la tamplar. Cand mi a zis pretul parca m a lovit cineva cu o un levier in cap. Imi cere 2 600 000 pt 2 incinte din pal melaminat de 2 cm pentru un volum de aproximativ 100 l /incinta. Mi a zis ca numai placa de pal costa 1 600 000. Mie mi se pare cam mult asa ca va las si pe voi sa va dati cu paperea. Mult ?Putin? Astept raspunsuri.

Link spre comentariu
Vizitator tinelush

Pai asta e foaie de 2,75m/2,07m si e melaminat calitate superioara de 2cm grosime. Vreau sa aud si eu o parere daca merita sau nu sa stiu daca mai caut si in alta parte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări