Vizitator tinelush Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Am fost azi sa imi cumpar un difuzor.Am plecat cu gandul sa gasesc un difuzor Boschman 12" care , din cate am vazut pe forum e destul de bun la raportul pret/calitate. Dar se pare ca nu e de gasit aici in Craiova :( .Nu am gasit decat niste BM 30350 sau BM 1228 care nu aveau niciun fel de caracteristi (nici macar nu stiau cati RMS au). Dupa lungi cautari am gasit intr un magazin niste difuzoare facute de Monacor, Stagiline sau Carpower. Sunt firme serioase ?.Mi s a parut destul de interesant un Carpower SP-302C sau un Stagiline SP-3051 .Are cineva vreo informatie in legatura cu aceste firme. Vreau sa imi cumpar ceva dar nu vreau sa ma duk ca orbul si iau cine stie ce porcarie. As vrea sa l intreb pe Vasile, eroul forumului , daca poate sa ma ajute cu ceva.Pe mine m ar interesa ceva in jur de 60-70W RMS de la 30-40hz in sus , dar un difuzor cu toate caracteristicile ca am vazut ca altfel se pun mari probleme la constructia incintei. Astept orice sugestie. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Carpower SP-302C este un difuzor foarte bun150W RMSFS 35hzAm toti parametrii pentru el dar am o lene sa-i scriu... :oops: Eu ti-l recomand pentru ca firma Monacor este o firma buna si are difuzoare pe masura.Despre celalalt difuzor nu stiu nimic dar nu poate fi prost dupa parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator tinelush Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Sunt impresionat Nu ma gandeam sa primesc un replay asa de repede. Nici nu a trecut o ora de cand am postat.Si asta e un lucru bun !!!!!!Deci zici ca e firma serioasa .... Problema sta in felul urmator: Eu vreau sa mi fac o boxa pt akasa si difuzoarele Carpower sunt in special pt masini .E vreo problema daca fac boxa pt camera cu difuzorul ala? Pretul mi s a parut interesant nu mai stiu sigur 1 500 000 sau 2 000 000. Daca il cumpar ce imi recomanzi : pe 2 cai cu un tweeter sau i ar trebui si un dif de medii ? Eu vreau sa mi fac o boxa care sa sune frumos dar si sa imi zguduie un pik plamanii.Si daca o sa iasa bine prima boxa o sa o fac si pe a doua :wink: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Fa boxa pe 2 cai.Dacat un difuzor Boschman mai bine un Monacor de masina :P Sunt difuzoare de calitate superioara si nu pot fi comparate cu cele Chinezesti. Link spre comentariu
Vizitator tinelush Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Gata l am cumparat.A costat 1 500 000 - putin in comparatie cu cele chinezesti care sunt mai scumpe si nici nu scot atat.Am gasit si datele tehnice pe net. Acum trebuie sa mi cumpar un tweeter.Am gasit unul din aceeasi gama Monacor.As vrea sa te intreb daca pot sa l folosesc pentru dif pe care l am cumparat (Sp-320C).Detaliile pr tweeter sunt: TW HT-88Free air resonance 2,5KHzZ - 8OhmMax Frequency range fx-18KHz100 W Max50 W RMS99 dbVoice coil diameter 25 mmMagnet diameter 80mmMarimea 87X87 mmE cam cel mai ieftin din gama Monacor si costa cam 650 000.Inca nu l am cumparat. Astept sa vad o parere de tine.Mersi mult. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Daca este PIEZO nici sa nu te gandesti.... sa-l cumperi, mai bine unul chinezesc cu bobina.Daca este cu boina cumpara-l linistit.Am catalogul dar nu am timp sa ma uit :P Link spre comentariu
Vizitator tinelush Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Offffffff :( De unde imi dau seama daca e piezo sau nu ? Ca vreau sa il iau sa imi fac damblaua. Uite am gasit pe site ul lor caracteristicile tweeter ului .Poti sa te uiti o secunda aici si sa mi spui daca e pizo sau nu ? Pls. E distanta mica : doar un click :lol: Link spre comentariu
kai Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Din cate vad eu ala nu-i piezo. E cu bobina. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Nu am citit tot :oops: ce ai scrisEste cu bobina :wink: Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Dupa review-urile de pe audioreview.com Monacor e firma serioasa. Link spre comentariu
Vizitator tinelush Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Ok,Atunci o sa ma duc sa il cumpar.Deci e sigur cu bobina? Sper sa nu va razganditi dupa ce il cumpar :lol: .Si dupaia urmeaza patea cea mai complicata :( filtru + incinta = belea mare Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Dute si ia-l Link spre comentariu
Vizitator tinelush Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Gata,Am luat si tweeter. Acum vine intrebarea importanta:Cum sa fac incinta? Bass reflex sau inchisa?Dupa cate am citit la partea incinteler nu prea mi am dat seama care e diferenta intre cele 2 tipuri de incinte.Deci vasile, ce e mai indicat sa folosesc pt ce am eu?Bass reflex sau inchisa?PS: Am incercat difuzorul la o statie de masina 4 X 45 in aer liber (Fara cutie) si la un moment dat cand a ajuns volumul aproape de max a inceput sa se auda bassul urat (un fel de nu stiu cum sa va explic ).E vreo problema cu dif sau face asa ca nu era in cutie si lucreaza fara filtre?Tinand cont ca am avut o zi grea si am umplat toata ziua de la magazin akasa si de akasa la magazin (bineinteles fiind constient ca v am cam stresat) asta e ultima intrebare pe ziua de azi.Astept un raspuns.Thank you. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 21, 2004 Partajează Postat Iulie 21, 2004 Am sa studiez parametrii si apoi pot sa-ti zic daca trebuie inchisa sau reflexA facut urat pentru ca nu era in incinta :P Link spre comentariu
Vizitator tinelush Postat Iulie 22, 2004 Partajează Postat Iulie 22, 2004 Ceva noutati cu tipul incintei ?M am uitat acum pe site la caracteristicile difuzorului si am vazut ca volumul trebuie sa fie 180 l .As avea 2 intrebari:1- Trebuie sa fie fie volumul atat de mare ?2- Pot sa aleg eu dimesiunile/forma cum vreau ?Acum ma duk la un baiat care face mobila pe comanda sa vad cam cat ma costa incinta.Astept un raspuns. :wink: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum