nicu_stef Postat Iunie 16, 2004 Partajează Postat Iunie 16, 2004 referitor la volum control, de-a lungul vremii am incercat diverse variante1. cu DAC care accepta la intrarea de referinta semnal audio (multipying dac daca nu ma insel prea tare) ex AD7528 -dual 8bit cu latch intern dar e cam scump; AD7524 1x8bit cred tot cu latch intern, si AD7520 10 bit fara latch intern si care se gasea si la fratii de peste prut la un pret bun2. cu integrate specializate gen TDA8199 si 8196, ieftine merg la 12V cam consuma (sunt bipolare), destul de bune in aplicatii mai nepretentioase.3. am in proiect sa testez si 'audio controler' diverse combinatii cu ton, egalizor pe n benzi tda-uri cu comanda seriala I2C sau I2S.4 de asemenea am aflat de aici despre SSM2164 -4 canale audio cu controlul amplificarii in tensiune, l-am considerat ideal, am luat deja niste bucati dar din pacate nu prea mai am timp de lucruin cazul in care mai cunoasteti si alte variante... astept sugestii,sau in cazul in care doriti sa testati ssm-uri am disponibile max 10 buc, au fost cam scumpe 8,4euro per buc tva inclusmultzam Link spre comentariu
Vizitator mario200 Postat Iulie 9, 2004 Partajează Postat Iulie 9, 2004 Salut, ma scuzati pentru interventidar eu am folosit SAA 1251 un procesor mai vechi de TVsi merge FF bine am comandat cu el TDA1524 plus telecomandaschema este in revista CONEX am realizat tot montajul de acolo si merge ff bine plus comutare intrari Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 9, 2004 Partajează Postat Iulie 9, 2004 se mai poate folosi procesorul de tv de-l prodece(a) Microelectronica ceva cu MMP/MMN 806/807 si poti sa ai si telecomanda pe infrarosiisi eu am facut un asemenea montaj da' pentru ton am folosit circute est- germane A273/A274 iar ca selector de cale TDA1029 + afisaj :wink: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 30, 2004 Partajează Postat August 30, 2004 AD-urile le-am luat din Franta, pot sa aduc oricate la un pret de aproximativ 10 Euro bucata dar nu mai putin de 50 bucati pentru a nu plati transportul mai mult decat circuitele :cry: Mi le cumpara un prieten de acolo si le trimite. Link spre comentariu
MadRaper Postat Octombrie 22, 2004 Partajează Postat Octombrie 22, 2004 Se poate face cu TDA 8444 si cu un PIC.8 iesiri cu 64 de trepte,reglabile independent sau individual.Don MarioPai vad ca e ieftin tare TDA-ul ala cam 75 000leiDaca ar putea fi facut si cu un PIC de asta care se gaseste usor PIC16f84Ar iesi super ieftin. si chiar destul de profi daca TDA`ul chiar are 64 de trepte Link spre comentariu
v3l0 Postat Octombrie 22, 2004 Partajează Postat Octombrie 22, 2004 Daca ar putea fi facut si cu un PIC de asta care se gaseste usor PIC16f84 16F84 a trecut de faza "se gaseshte usor" si a juns la faza "inca se mai gaseshte"... Cred va "discontinued" este cuvantul preferat de producatori in acest caz. Link spre comentariu
ciombe Postat Octombrie 24, 2004 Partajează Postat Octombrie 24, 2004 Se poate face cu un PIC mult mai ieftin decit 16F84 ! Si anume 16F628 ! este de 2,5 ori mai ieftin decit F84 si mai destept ! Dar atentie ! TDA 8444 nu contine reglaje de volum in el, ci 8 DAC-uri cu 64 de trepte cu care se pot comanda circuite de genul TDA 1524 sau TC 5500 sau altele de acelas tip ! Adica circuite de raglare a volumului cu comanda in tensiune continua.Tot cu acelas pic se poate face si comanda potentiometrilor digitali,dar este vorba de alte circuite,mai scumpe dar si de alta calitate !Don Mario Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2004 Partajează Postat Noiembrie 28, 2004 O astfel de schema am cautat si eu.Daca aveti nevoie dati-mi un pm cu mailul vostru si vi-l voi da.Schema contine printre altele 4 circuite integrate(sn74ls193n, sn7407n, se555, cd4067), un stab de 5V, leduri pentru afisarea nivelului.Reglajul se face in 16 trepte.Imi cer scuze daca s-a adus deja in tema o schema care contine asa ceva, insa nu am avut rabdare sa citesc toate posturile pana la sfarsit. : Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 28, 2004 Partajează Postat Noiembrie 28, 2004 Se poate face cu un PIC mult mai ieftin decit 16F84 ! Si anume 16F628 ! este de 2,5 ori mai ieftin decit F84 si mai destept ! Dar atentie ! TDA 8444 nu contine reglaje de volum in el, ci 8 DAC-uri cu 64 de trepte cu care se pot comanda circuite de genul TDA 1524 sau TC 5500 sau altele de acelas tip ! Adica circuite de raglare a volumului cu comanda in tensiune continua.Tot cu acelas pic se poate face si comanda potentiometrilor digitali,dar este vorba de alte circuite,mai scumpe dar si de alta calitate !Don MarioSi cu telecomenda cum facem ? :lol: Imi cer scuze daca s-a adus deja in tema o schema care contine asa ceva, insa nu am avut rabdare sa citesc toate posturile pana la sfarsit. :Ar trebui sa citesti pentru ca sa discutat iar in definitiv 16 trepte este prea putin. Link spre comentariu
ciombe Postat Noiembrie 28, 2004 Partajează Postat Noiembrie 28, 2004 16 trepte sunt prea putine intradevar,256 sunt mai mult decit suficiente.Am facut cu TDA 8444 si TDA 1524 si 64 de trepte este cam minim necesar pentru un reglaj de volum comfortabil.Don Mario Link spre comentariu
Flore Postat Noiembrie 28, 2004 Partajează Postat Noiembrie 28, 2004 O s? fac eu telecomanda pentru amp-ul pe l?mpi care va avea si egalizator si afisaj.Sunt doar dou? probleme : 1. MCP42100 o s?-mi vin? peste 30 zile(PROTECHNO) 2. Nu am deloc timp.(le fac pt mine)A?a c? pu?in? r?bdare, o s? public tot. Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 7, 2004 Partajează Postat Decembrie 7, 2004 mi-am adus aminte ca amplificatoarele produse (in trecutul indepartat) de Electronica Industriala (apoi avea denumirea de IEI) aveau un reglaj brut (4 pozitii) si un reglaj fin din potentiometru pentru volum, asa ca m-am gandit ca ar cam merge asa: 4 trepte brute (de ex: 5%, 25%, 50%, 100%) si 8 trepte.... comanda fiind astfel cum vi se pare? Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 7, 2004 Partajează Postat Decembrie 7, 2004 la mine se vad :shock: oricum am pus si pe net la http://www.niqro.as.ro/CMOS.htm iar cele 3 boze sunt asa: http://www.niqro.as.ro/volum_01.jpg http://www.niqro.as.ro/volum_02.jpg http://www.niqro.as.ro/volum_03.jpg Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 7, 2004 Partajează Postat Decembrie 7, 2004 acum se vas si la mine :lol:Si apropo de 6 canale, am de vanzare kituri controlere de volum pe 6 canale cu telecomanda. El este realizat cu 2 bucati LM1973 si cu PIC16f84A. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 1,5 mil dar fac acum mai ieftine cu AD5206 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum