wood Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Am realizat si eu unamplificator stereo cu LM4702 ,cablajul fiind acesta: http://www.unisonus.com/old/projects/lm4702_amp.html iar schema fiind cea din atasament: Ca finali am folosit 2perechi 2sj201/2sk1530, adica cei de aici: viewtopic.php?f=13&t=4177&start=135 Prima data am alimentat montajul la +/-20V, curentul pe ramura fiind de 19mA,sunetul fiind clar chiar si la aceasta tensiune.Acum l-am alimentat la +/-30v si curentul pe ramura l-am reglat la 60mA In aplicatia AN1645 se spune ca se poate regla curentul de bias pana la 165mA pe canal pentru acest tip de tranzistoare, deci ar trebui sa am cam 330mA pe montajul stereo. Pot merge cu valoarea asta? Link spre comentariu
wood Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Aici aveti si un grafic al functiei mute.Daca schimbati tensiunea de alimentare trebuie sa schimbati si valoarea rezistentei ''de mute'' http://home.pacific.net.au/~gnb/audio/l ... teresistor Link spre comentariu
EmyRulz Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Cand zici curentul pe ramura te referi la curentul printro pereche de mosfeti, sau la curentul tras din sursa se alimentare?Oricum 60 mA e cam putin pentru mosfeti. In general regula e cu cat curentul e mai mare cu atat distorsiunile sunt mai mici. Daca o sa te uiti cu atentie pe graficele si tabelele cu distorsiuni din appnote o sa vezi ca cel mai bun compromis se obtine cu aprox 200 mA per pereche deci 400 mA in total. Singura problema este disipatia, trebuie sa ai ceva radiatoare pt a putea seta curentul la atat. Daca e prea mult incearca cu mai putin dar eu personal recomand peste 100 mA per device(deci 200 in total) la mosfeti. Legat de curentul maxim care poate fi setat, problema se pune pentru IRF-uri nu pt 2Sk/Sj pt ca acestia au Vt mult mai mare. Link spre comentariu
wood Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 -Amplificatorul este stereo ,deci am masurat 60mA pe ramura +,60mA pe ramura-,pentru amandoua perechile, la 30V. -Driverul este singurul care se incalzeste ,de aceea i-am pus un mic radiator atunci cand montajul era alimentat la +/-20V.Tranz nu aveau montate radiatoare -ca sa imi dau seama daca se incalzesc in mod egal, mergeau reci si la un consum de 30-40mA pe ramura. -Pentru functia mute am pus un rezistor de 27k (in aplicatia AN1645 este trecut un rezistor de 30k), si montajul a functionat si la +/-20V,si la +/-30V -dupa graficul acela la +/-20v ar fi trebuit sa stea mut. O sa revin cu poze ale montajului Link spre comentariu
EmyRulz Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 aa, deci tu ai o singura pereche de finali pe un canal ca sa inteleg. Bun. 30 mA e mult prea putin. De asemenea testul cu incalzitul egal e total irelevant fara radiator. Monteaza-i pe radiator asa cum vor sta in final, seteaza curentul de mers in gol(cel mai usor este sa masori tensiunea de pe rezistentele din sursele finalilor). Apoi il lasi vreo jumatate de ora ca sa se stabilizeze termic si mai reajustezi curentul de mers in gol. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum