Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV " NIKKEI " model N514

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara, iata inca o tentativa de televizor. E vorba de acest NIKKEI. Mai jos vin cu niste detalii,( in paranteza numerotarea circuitului integrat ), astfel:-model: N514-sasiu: ? ( nimic nu scrie pe placa )-sursa: TDA16846 P ( IP01 )-procesor: ST92195 C7B1 / PFT ( IC01 )-jungle: STV2246H ( ICV1 ) -memorie: 24C08 ( IC02 )-sunet: TDA2822 ( IA01 )-cadre: TDA1771-final linii: BU2508DF-finali RGB cu tranzistoriCe defect face? Peste imagine, imi apare un chenar alb cu niste dungulite, ( eu interpretez un fel de OSD fals ). Initial acest TV a venit cu stabilizatorul de 5 Volti ( afumat cablaj in aceasta zona ). Bun, i-am rezolvat bara de 5 Volti si mi-a aparut acest chenar. Eu interpretez un fel de OSD fals acest chenar deoarece i-am lasat la procesor pinul 18 in aer, acesta fiind conform schemei FB-ul si mi-a disparut acest chenar. In rest, face toate functiile corect, am imagine, regleaza sunetul, dar nu-mi afiseaza OSD si bine-nteles nici teletext.Jungla este buna ( probata ). Componenta care o suspect mai mult ca sigur e procesorul. Am verificat tot circuitul OSD de la iesirea procesorului pana la intrarea in circuitul Jungle, ( m-am ghidat dupa schema de 11AK30 ). Deci intr-un cuvant am luat la purificat componentele din pinii 15, 16, 17 si 18. Ce parere aveti? Misto defect, nu?Bun, acum rugamintea mea este, daca are careva schema acestui TV si eventual astept si parerile voastre despre acest defect.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

23

• mac01

8

• cristronic

4

• dan cod

4

Top autori în acest subiect

Revin cu o precizare:Astazi l-am luat iarasi la purificat ca la carte ( tensiuni, trasee, inclusiv semnalele de sincronizare H si V ale OSD-ului ). Totul este ok. Am zis hotarat " PROCESOR DEFECT CA NU ARE CE SA MAI FIE ". Acum nu-mi ramane decat sa fac comanda de procesor ( ST92195 C7B1 / PFT ). Cand il finalizez revin cu rezultatul ( sper pozitiv ). O seara buna tuturor si spor la bani.

Link spre comentariu

Revin cu o precizare:Astazi l-am luat iarasi la purificat ca la carte ( tensiuni, trasee, inclusiv semnalele de sincronizare H si V ale OSD-ului ). Totul este ok. Am zis hotarat " PROCESOR DEFECT CA NU ARE CE SA MAI FIE ". Acum nu-mi ramane decat sa fac comanda de procesor ( ST92195 C7B1 / PFT ). Cand il finalizez revin cu rezultatul ( sper pozitiv ). O seara buna tuturor si spor la bani.

schimba tda 1771 ,inainte de a schimba procesorulam avut un defect asemanator la sasiul asta dar bv era stv 9306 si era defect
Link spre comentariu

Salutare domnule Mesteru, dupa cum v-am promis, singurul dump care-l am salvat pentru sasiile PT, este PT90. Vi-l trimit. Alta speranta..................... Probati-l.

Link spre comentariu

uite un dump pt ST92195.......PFT

Am incarcat memoria cu acest dump si defectul se manifesta identic si la fel. Tot la procesor ma gandesc c-ar fi defect. Oricum, merci mult pentru dump.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

De ce spun asta....? Pentru ca la mine, imi apare rastrul alb,fara purici, iar cand apas pe "meniu" pe telecomanda, imi apare acel dreptunghi negru, unde ar trebui sa scrie :instalare, limba, programare, contrast, lumina etc, etc. dar la mine este negru mat ! Eeeeee ! cand dau un pic mai mic G 2-ul in acel dreptunghi apare imagine . CULMEA !!! astept idei -cine are- ca io n-am ! salutari !

Link spre comentariu

Buna seara tuturor, revin cu acest tv. Astazi ( 29.04.2009 ) i-am schimbat si finalul de cadre cum a spus domnul HORIACN. Nu va contrazic domnul HORIACN, cred ca putea fi si din cadre ( sincronizare V pentru OSD in neregula, sunt constient ca v-ati gandit tot la acest parametru afectat ), dar din pacate, face la fel. Tot procesor defect scrie pe el ( mai ales ca repet, initial mi-a venit si cu bara de 5 volti busita ). Acum nu ramane sa fac comanda la domnul Tavi de acest procesor. Revin cu noi intamplari dupa ce intru in posesia acestui procesor.Bafta baieti.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara la toata gasca. Am rezolvat acest televizor. Intr-adevar a fost procesorul defect. Multumesc mult celor care m-ati ajutat, in special domnului Tavi pentru PROCESOR.Inca odata multumesc fain la toata populatia. Bafta baieti. :da Cu respect,Robeert.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări