Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua mari probleme la doua HOME CINEMA-uri

Vizitator body_soull

Postări Recomandate

Vizitator body_soull

salutare...am doua home cinema-uri cu urmatoarele defecte:primul este vorba despre un samsung HT-THX25 si are urmatoarea problema:acum catve saptamani ascultam muzica la el cu volumul cam la 35 si s-a produs o pana de curent care a durat circa 2-3 secunde....din acea clipa samsungu meu nu se mai aprinde nici daca dau cu ciocanu il el.....l-am desfacut sa ma uit daca are cumva vreo siguranta arsa sau vreun condensator ca am mai patit treaba dasta la un fax....am descoperit cu stupoare ca pe placuta de sursa si nici pe celelalte placute ca samsungu nu are siguranta...da este adevarat nu are siguranta...am aruncat o privire la pise si toate par ca noi nici vorba de ceva scrum de prajit sau miros...condensatorii,la vedere si celelalte piese par in regula .....acum ma gandesc ca poate s-o fi ars vreo dioda sau vreo rezistenta dar nush cam in ce zona sa incep masurarea lor ca nu pot sa stau sa schimb toate piesele dupa placa.....daca stiti cam prin ce zona s-ar putea praji piesele in cazuri dastea va rog sa ma ajutati....acum sa trecem la celalalt home cinema si anume un vortex HT 3103 care are urmatoarea problema:tot in urma unei fluctuatii dasta de curent,am imaginea video pe el,telecomanda merge insa nu mai se aprinde dyspaiul si numai am sunet....la cercetarea cu ochiul am gasit un condensator umflat pe care l-am schimbat si am observat ca dyspaiul are un puct negru ca de ardere pe el.....insa nu am reusit sa-i dau de cap cu sunetul...am bagat pe tv imaginea video este perfecta am intrat in meniu din tv si i-am dat volumul la maxim si degeaba nema sunet.....am mai observat ca are 2 integrate cred ca sunt TDA dupa forma nu le-am citit valorile care sunt prinse pe un radiator mare desi ele sunt reci ca gheata....ma gandesc sa nu fie alea problema dar ele nu par sa fie arse asa la vederea cu ochiul....la fel daca stiti care sunt piesele care dau sunetul la acest vortex va rog sa ma ajutati ca deja am disperat am ramas doar cu boxele si ma uit la ele :((:((:((:((:((

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DJ_Speedy

1

• djlove

1

• BF37

1

• misuraelectronic

1

Vizitator body_soull

Ia pune niste poze clare cu aceste sisteme desfacute.

ok o sa pun maine dupa amiza ca acum nu sunt acasa.....
am pus si niste poze asa ca sa vedeti in mare schema aparatelor
Link spre comentariu

Nu conteaza cati mesteri sunt, conteaza ca sistemele sunt la tine in fata si nu la unul din mesteri. Din ce povestesti, la tine piesele se schimba doar daca ai defecte "vizibile"....banuiesc ca stii ca nu asa se face, nu? Sunt unele defecte/probleme care pot fi rezolvate pe forum....ce ai tu, mai greu (cel putin din punctul meu de vedere).[Editat]:Incerc sa dau cu bata in balta in legatura cu vortexul: ia codul de pe integratele lipite pe radiator, cauta-le datasheetul si identifica pinii de alimentare, intrare semnal si iesire audio. Ia un aparat de masura si vezi daca ajunge alimtentarea la ei (pui un crac de la aparat pe masa -firu negru - si celalalt - firu rosu - pe pinul pe care se alimenteaza). Daca da, atunci iei o casca, pui un fir la masa si cu celalalt vezi daca ajunge semnal la el....daca da, (aici nu sunt 100% sigur daca zic bine), cu volumul dat la un sfert, pui firu` de la casca pe pinul pe care ar trebui sa iasa semnal.Daca ai tensiune, intra semnal dar nu iese.....schimbi.Daca ai tensiune dar e mica sau nu ai deloc, o iei babeste si vezi de unde se alimenteaza.Nu stiu ce experienta ai in depanat, de aici si explicatul pe intelesul tuturor.P.S.: Eu ma declar novice, asa ca te sfatuiesc sa astepti pana ma corecteaza un "mester" de p-aici :nas:

Link spre comentariu
Vizitator body_soull

Nu conteaza cati mesteri sunt, conteaza ca sistemele sunt la tine in fata si nu la unul din mesteri. Din ce povestesti, la tine piesele se schimba doar daca ai defecte "vizibile"....banuiesc ca stii ca nu asa se face, nu? Sunt unele defecte/probleme care pot fi rezolvate pe forum....ce ai tu, mai greu (cel putin din punctul meu de vedere).[Editat]:Incerc sa dau cu bata in balta in legatura cu vortexul: ia codul de pe integratele lipite pe radiator, cauta-le datasheetul si identifica pinii de alimentare, intrare semnal si iesire audio. Ia un aparat de masura si vezi daca ajunge alimtentarea la ei (pui un crac de la aparat pe masa -firu negru - si celalalt - firu rosu - pe pinul pe care se alimenteaza). Daca da, atunci iei o casca, pui un fir la masa si cu celalalt vezi daca ajunge semnal la el....daca da, (aici nu sunt 100% sigur daca zic bine), cu volumul dat la un sfert, pui firu` de la casca pe pinul pe care ar trebui sa iasa semnal.Daca ai tensiune, intra semnal dar nu iese.....schimbi.Daca ai tensiune dar e mica sau nu ai deloc, o iei babeste si vezi de unde se alimenteaza.Nu stiu ce experienta ai in depanat, de aici si explicatul pe intelesul tuturor.P.S.: Eu ma declar novice, asa ca te sfatuiesc sa astepti pana ma corecteaza un "mester" de p-aici :nas:

aha...de astfel de informatii am nevoie ca sa stiu de unde sa incep cu masuratorile si verificarile....iti ms o sa ma apuc de treaba sa sa vad daca identific ceva.....
Link spre comentariu

Amandoua au surse in comutatie , iar astea-s foarte sensibine la fluctuatii de curent . In primul rand masori tensiunile ce ies din sursa si deabea dupaia partea de amplificare ( asta in caz ca ai toate tensiunile )

Link spre comentariu
Vizitator body_soull

asa...sa revenim...Treaba cu samnsungu este terminata,l-am dus la un service si mi l-a reparat cei drept cu o suma frumusica de bani.......acum mai ramane vortexul pentru care numai am ''foande'' asa ca am sa intru eu in el,dar desigur cu foarte mare atentie si parcurgand pasii spusi de voi......cele doua integrate sunt TDA8947J si le-am citit datasheetul si intradevar sunt cam pretentioase....o sa incep masuratorile la ele si revin sa va spun ce am descoperit......

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator elvis0685

acum am vazut data in care a fost postat, pei am si eu o problema la un home cinema samsung dupa o ora de functionare apare pe ecran protection si se inchide, si nu stiu ce ar putea avea si cat mar duce reparatia lui ca nu prea dispun de fonduri multe,banuiesc ca se incinge ceva.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări