Vizitator dobryraul Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 salut.M-am apucat de un proiect unde folosesc un atmega16. Usor de zis..pana cand m-am apucat efectiv de el.Am facut programatorul hard pt microcontroler din fisirul atasat.Ca si progamator folosesc ponyprog. Ideea este ca, in momentul in care am legat programatorul pe seriala si vreu sa scriu ceva imi da urmatoare eroare: "device missing or unknown device -24", ii dau ignore, se face ca scrie ceva , ca verifica ce a scris, iar la sfarsit imi zice ca ""Write faild"...Inainte sa scriu programul(ceva simplu..sa aprind si sa sting un led) am incercat sa citesc fuse biti, tot aceeasi eroare mi-a aparut, i-am dat ignore si mi-a aparut fereastra cu fuse biti dar toti biti erau selectati( microcontrolerul este nou, nu am mai scris nimic pe el).Care este problema ????Am gresit undeva ??Alta intrebare: cand se programeaza, mai trebuie ca placa pe care este controlerul sa fie alimentata???Alta intrebare: folosesc un cuart de 12Mhz, cum trebuie sa fie bitii de fuse:Cksel si CKOPT?? in fisierul fuse biti.doc atasat am extras tabelul din specificatiile mc, dar la intervalul de frecvente nu regasesc 12 MHz. Sa nu poate fi folosit acest tip de cuart????multam' mult Link spre comentariu
Vizitator dobryraul Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Azi m-am apucat si am revizuit toate legatirile : atat de pe placa cu MC, cat si la programator. Din neatentie (=prostie ) la programator am facut legatirile invers la tranzistor: am incurcat colectorul cu emitorul. Este posibil ca sa se fi blocat controlerul?Am refacut corect totul .....si tot aceeasi eroare se comporta ca si inainte; Sincer nu stiu ce sa ii mai fac.... eventual Aveti ceva idei??? Alta intrebare: cand se programeaza, mai trebuie ca placa pe care este controlerul sa fie alimentata???Alta intrebare: folosesc un cuart de 12Mhz, cum trebuie sa fie bitii de fuse:Cksel si CKOPT?? in fisierul fuse biti.doc atasat am extras tabelul din specificatiile mc, dar la intervalul de frecvente nu regasesc 12 MHz. Sa nu poate fi folosit acest tip de cuart???? Link spre comentariu
nana Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Uite aici ceva mai simplu ca sa setezi fuse biti ... e un script pe net si urmezi pasi de acolo si iti da valoarea exacta a fusebitilor http://www.engbedded.com/fusecalc/ Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Ai masa comuna cu programatorul si cu atmega16? Link spre comentariu
Vizitator dobryraul Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Ai masa comuna cu programatorul si cu atmega16?DA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum