Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare Atmega16-16pu

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Vizitator dobryraul

salut.M-am apucat de un proiect unde folosesc un atmega16. Usor de zis..pana cand m-am apucat efectiv de el.Am facut programatorul hard pt microcontroler din fisirul atasat.Ca si progamator folosesc ponyprog. Ideea este ca, in momentul in care am legat programatorul pe seriala si vreu sa scriu ceva imi da urmatoare eroare: "device missing or unknown device -24", ii dau ignore, se face ca scrie ceva , ca verifica ce a scris, iar la sfarsit imi zice ca ""Write faild"...Inainte sa scriu programul(ceva simplu..sa aprind si sa sting un led) am incercat sa citesc fuse biti, tot aceeasi eroare mi-a aparut, i-am dat ignore si mi-a aparut fereastra cu fuse biti dar toti biti erau selectati( microcontrolerul este nou, nu am mai scris nimic pe el).Care este problema ????Am gresit undeva ??Alta intrebare: cand se programeaza, mai trebuie ca placa pe care este controlerul sa fie alimentata???Alta intrebare: folosesc un cuart de 12Mhz, cum trebuie sa fie bitii de fuse:Cksel si CKOPT?? in fisierul fuse biti.doc atasat am extras tabelul din specificatiile mc, dar la intervalul de frecvente nu regasesc 12 MHz. Sa nu poate fi folosit acest tip de cuart????multam' mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nana

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dobryraul

Azi m-am apucat si am revizuit toate legatirile : atat de pe placa cu MC, cat si la programator. Din neatentie (=prostie :bataie ) la programator am facut legatirile invers la tranzistor: am incurcat colectorul cu emitorul. Este posibil ca sa se fi blocat controlerul?Am refacut corect totul .....si tot aceeasi eroare :jytuiyu se comporta ca si inainte; Sincer nu stiu ce sa ii mai fac.... eventual :sparge: Aveti ceva idei???

Alta intrebare: cand se programeaza, mai trebuie ca placa pe care este controlerul sa fie alimentata???Alta intrebare: folosesc un cuart de 12Mhz, cum trebuie sa fie bitii de fuse:Cksel si CKOPT?? in fisierul fuse biti.doc atasat am extras tabelul din specificatiile mc, dar la intervalul de frecvente nu regasesc 12 MHz. Sa nu poate fi folosit acest tip de cuart????

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări